Μύδια στο φούρνο με σούπερ λαδολέμονο

alfina, 21.06.10

Περιγραφή

Μύδια αχνιστά στο φούρνο και περιχυμένα με το πιο νόστιμο λαδολέμονο.


Συνταγή από:

alfina

19 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • αλάτι για τα μύδια
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλάτι για τη σάλτσα
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε τα μύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αλατίζουμε καλά. Ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν και να ψηθούν λίγο, τόσο ώστε να μη στεγνώσουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι.
  3. Οταν ψηθούν τα μύδια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα όπως είναι ζεστα και τα τρώμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αγαπημένη μου συνταγή θαλασσινών.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια από μόνα τους έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επίσης, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Προσοχή όμως γιατί τρέφονται φιλτράροντας το νερό, οπότε θα πρέπει να αλεύονται από καθαρές θάλασσες

Σχετικές συνταγές

    2 Όλα

    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 22-6-10  
    Πολύ ωραία ιδέα, αλλά θέλω να ρωτήσω αν με το ψήσιμο στον φούρνο σκληραίνουν τα μύδια. Αν παραμένουν ζουμερά και μαλακά, θα την δοκιμάσω σίγουρα.
    #
    Σχόλιο από alfina, 23-6-10  
    Παραμένουν ζουμερά, αρκεί να τα προσέξεις λίγο από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Αν ήταν σκληρά, δε θα τα έφτιαχνα δεύτερη φορά.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 22-6-10  
    Πολύ ωραία ιδέα, αλλά θέλω να ρωτήσω αν με το ψήσιμο στον φούρνο σκληραίνουν τα μύδια. Αν παραμένουν ζουμερά και μαλακά, θα την δοκιμάσω σίγουρα.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από alfina, 23-6-10  
    Παραμένουν ζουμερά, αρκεί να τα προσέξεις λίγο από τη στιγμή που θα ανοίξουν. Αν ήταν σκληρά, δε θα τα έφτιαχνα δεύτερη φορά.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 38 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti