Μύδια τηγανητά με κουρκούτι
Συνοδεύονται με: τζατζίκι https://cookpad.com/gr/sintages/3085397-tzatziki
τυροκαυτερή http://syntageskamomata.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html
μελιτζανοσαλάτα https://cookpad.com/gr/sintages/3087052-melitzanosalata-agioreitiki
σως γιαουρτιού https://cookpad.com/gr/sintages/3087354-giaourtlou-adana-kempap
Υλικά
-
500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
-
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
-
1 κουτάκι μπύρα
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την μπύρα, το αλάτι, τη ζάχαρη, πάπρικα, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
-
2
Σ’ ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
-
3
Τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι και ένα-ένα τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στο τέλος, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σχόλια (7)