κύρια φωτογραφία συνταγής Μύδια τηγανητά σκορδαλιά
Biki26
Biki26 @cook_8465707
,

Σε όσους αρέσουν τα μύδια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύεται απο ρυζάκι και λευκό κρασί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 30 μεγάλα μύδια χωρίς το κέλυφος
  2. 2 φλυτζάνια αλεύρι
  3. 1 κουτάκι μπύρα
  4. Λίγο αλάτι
  5. Λάδι για τηγάνισμα
  6. Για τη σως
  7. 200 γρ. καρυδόψιχα
  8. 3 σκελίδες σκόρδο
  9. Ελαιόλαδο (όσο τραβήξει)
  10. 1 κουταλιά ξύδι
  11. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το αλέυρι μαζί με την μπύρα μέχρι να γίνουν χυλός αραιός, τον αλατίζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τα καρύδια μέχρι να γίνουν σκόνη, μετά ρίχνουμε το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.

  3. 3

    Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά μετά το ξύδι και τέλος το αλάτι.

  4. 4

    Βάζουμε την σως στο ψυγείο.

  5. 5

    Στεγνώνουμε τα μύδια και τα βουτάμε στον χυλό.

  6. 6

    Τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν σαν λουκουμάδες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Επικουριος
Επικουριος @cook_8457435
Πολυ καλη συνταγη. Δοκιμαστε την και με άλλα όστρακα χτένια, γυαλιστερές κτλ. \nΕπίσης δοκιμάστε να συνοδέψετε τα θαλασσινά με σάλτσα aioli, η μια σάλτσα απο ενα μέρος σαλτσα σογιας, ενα μερος ξυδι και τριμμένο τζίντζερ

Από

Biki26
Biki26 @cook_8465707
στις
,