Μυδοπίλαφο 2

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
alexakossss, 28.03.08

Περιγραφή

Μυδια αχνιστα με το Κελυφος μαζι με ωραιο πιλαφι

Μυδοπίλαφο 2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο μυδια με το κελυφος (κατα προτιμηση)
  • 1 νεροποτηρο ρυζι νυχακι
  • αλατι
  • πιπερι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Άλλα θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Ρύζι , Οστρακοειδή
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τα μυδια
  2. Τα βαζουμε σε μια κατσαρολα σκετα σε δυνατη φωτια μεχρι ν' ανοιξουν τα καβουκια
  3. Οσα δεν ανοιξουν πεταμα
  4. Βγαζουμε τα μυδια χωρισ να πεταξουμε το νερο που βγαλαν
  5. σουρονουμε το νερο να φυγουν τυχον ακαθαρσιες π.χ αμμο
  6. Ξαναβαζουμε το νερο απο τα μυδια στη κατσαρολα.
  7. Προσθετουμε την ποσοτητα ρυζιου με την 3πλασια ποσοτητα νερου.
  8. Ριχνουμε αλατι, πιπερι χαμηλωνουμε φωτια και σκεπαζουμε μεχρι να πιει ολο το νερο.
  9. Στα τελευταια 3 λεπτα βαζουμε τα μυδια, κλεινουμε την φωτια ανακατευουμε με προσοχη ολο το μιγμα μας και ετοιμο

Λίγα μυστικά ακόμα

μπορουμε λιγο πριν το τελος που προσθετουμε τα μυδια να βαλουμε στο ρυζι 3-4κ.σ. Σαλτσα ντοματας να παρει το ρυζι ισα ισα ενα χρωμα εκρου μεχρι ροζ ανοιχτο

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια από μόνα τους έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επίσης, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Προσοχή όμως γιατί τρέφονται φιλτράροντας το νερό, οπότε θα πρέπει να αλεύονται από καθαρές θάλασσες.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από NTINA, 28-3-08  
    Μου αρεσει ο τροπος ,διαφερει, .Το μονο που θα προσθετα ,αφου αποτι καταλαβα θες να αφησεις καθαρες τις γευσεις ,ειναι αντι ντοματα κροκο Κοζανης
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 30-3-08  
    Ταιριάζει καλά και το κάρυ, για ελαυρά πικάντικη γεύση,χωρίς να αλλοιώνει την γεύση και το άρωμα από τα μύδια
    #
    Σχόλιο από alexakossss, 31-3-08  
    #
    Σχόλιο από zetoula, 9-1-09  
    Θα κάνει μεγάλη διαφορά αν αντί για νυχάκι να χρησιμοποιήσω ρύζι για ριζότο? Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από Sonita, 1-4-10  

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από NTINA, 28-3-08  
    Μου αρεσει ο τροπος ,διαφερει, .Το μονο που θα προσθετα ,αφου αποτι καταλαβα θες να αφησεις καθαρες τις γευσεις ,ειναι αντι ντοματα κροκο Κοζανης
    #
    Σχόλιο από goutzamanis, 30-3-08  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ;
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 30-3-08  
    Ταιριάζει καλά και το κάρυ, για ελαυρά πικάντικη γεύση,χωρίς να αλλοιώνει την γεύση και το άρωμα από τα μύδια
    #
    Σχόλιο από alexakossss, 31-3-08  
    #
    Σχόλιο από zetoula, 9-1-09  
    Θα κάνει μεγάλη διαφορά αν αντί για νυχάκι να χρησιμοποιήσω ρύζι για ριζότο? Ευχαριστώ :)
    #
    Σχόλιο από Sonita, 1-4-10  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    οστρακοειδή
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της voula13
    psaria
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64