Μυδοπίλαφο το τέλειο

Bαθμολογία: 4.6078
       
 
51 ψήφοι
dimzoozoo, 20.03.08

Περιγραφή

Η συνταγη ειναι απο το νηστικο αρκουδι
Μυδοπίλαφο το τέλειο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλο μυδια
  • μισο φλ. τσαγιου ουζο
  • 2 κρεμμυδια
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • 1 φλ. τσαγιου ρυζι basmati
  • 1 φλ. τσαγιου λευκο κρασι
  • 5 κ. σ. ελαιολαδο
  • 1 φλ. τσαγιου ψιλοκομμενη ντοματα
  • 3 κ.σ. δυοσμο
  • 4 κ.σ. ανηθο
  • 2 κ.σ. κουκουναρι καβουρδισμενο
  • 1 φρεσκο κρεμμυδι
  • αλατι και ασπρο πιπερι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετουμε τα μυδια σε μια μεγαλη κατσαρολα μαζι με το ουζο και το μισο κρασι και τα βραζουμε καπακωμενα για λιγα λεπτα. Τα ριχνουμε απο την κατσαρολα σε ενα σουρωτηρι και κραταμε το ζουμι στην ακρη.
  2. Σε μεγαλο βαθυ τηγανι ζεσταίνουμε το ελαιολαδο και σοταρουμε τα κρεμμυδια ψιλοκομμενα. Μολις μαλακωσουν προσθετουμε το σκορδο ψιλοκομμενο και κατοπιν το ρυζι. Ανακατευουμε για λιγο μεχρι να γινει διαφανο.
  3. Στραγγιζουμε το ζουμι απο τα μυδια σε μια μεζουρα ή ενα φλιτσανι. Πρεπει να ειναι γυρω στα 2/3 του φλιτσανιου. Ριχνουμε το ζουμι στο ρυζι μαζι με το υπολοιπο κρασι και συμπληρωνουμε με νερο, ωστε η αναλογια νερου ρυζιου να ειναι δυο προς ενα.
  4. Βραζουμε το ρυζι για 12 λεπτα σε μετρια φωτια σκεπασμενο.
  5. Προσθετουμε τη ντοματα, τα μυδια και τα μυρωδικα ψιλοκομμενα. Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το μαγειρεμα εχοντας το τηγανι παντα σκεπασμενο μεχρι το ρυζι να πιει ολατα υγρα του.
  6. Σερβιρουμε γαρνιροντας με το κουκουναρι (αν θελουμε το καβουρδιζουμε) και το φρεσκο κρεμμυδακι κομμενο σε ροδελες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω δεν εβαλα κουκουναρι, ουτε φρεσκο κρεμμυδακι και εγινε επισης πολυ ωραιο

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια, όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά έχουν πολύ λίγα λιπαρά και είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Προσοχή στα μύδια που αλιεύονται σε μολυσμένες θάλασσες, διότι μπορεί να περιέχουν βαρέα μέταλλα

Σχετικές συνταγές

    63 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Θα εκανα μια αλλαγη ,θεωρω οτι το κουκουναρι και ο δυοσμος δεν παει με τη γευση του μυδιου ,ταιριαζει πολυ το καρυ ,
    .Δεν θα εβαζα ντοματα επισης και θα προσθετα κροκο Κοζανης.
    #
    Σχόλιο από ekall2, 20-3-08  
    Επειδη ζουσα χρονια στο Βολο που στα τσιπουραδικα φταχνουν το αυθεντικο
    μυδοπιλαφο με το ζουμι που βραζονται
    τα μυδια. το ουζο και το κουκουναρι
    αλλοιωνουν τη γευση του .
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Μα το λεει η συνταγη κραταει το ζουμι.
    #
    Σχόλιο από zoe, 20-3-08  
    Πιστεύω ότι αυτό το φαγητό ξεχωρίζει με την απλότητά του. Μύδια , ρύζι ,κρεμμύδι ,άνιθο και προαιρετικά λεμόνι.Τα πολλά υλικά δεν πιστεύω ότι προσθέτουν στη γεύση.Tip=όταν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 20-3-08  
    Κάνετε λάθος σήμερα το έφτιαξα και έγινε τέλειο .Φτιάξτε πρώτα δοκιμάστε και υστέρα να μου πείτε τη γνώμη σας. Θα περιμένω.
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 28-8-08  
    το έφτιαξα χτες και έγινε καταπληκτικό, το καλύτερο μυδοπίλαφο που έχω φάει. Καί το κουκουνάρι και ο δυόσμος του πάνε τέλεια. Επίσης να σας αναφέρω ότι η αναλογίες που δίνει είναι ακριβέστατες. Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-8-08  
    indiannoula ευχαριστω που εκανες το κοπο να το φτιαξεις.Ειναι τελειο απο τα καλυτερα μυδοπιλαφα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλο γιατι ειναι κατι διαφορετικο απο τα συνηθισμενα...επισης και στο βολο εφαγα ενα διαφορετικο μυδοπιλαφο με μυρωδικα και ηταν τελειο..
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο το έφτιαξα σήμερα λόγω της ημέρας.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-3-09  
    Angolina μου πραγματικά είναι πολύ νόστιμο και χαίρομαι που σου άρεσε.
    sorry αλλά τώρα είδα το σχόλιο σου
    #
    Σχόλιο από linmak88, 17-9-09  
    Νόστιμο το μυδοπίλαφο και μυρωδάτο! Εγώ πρόσθεσα και μία κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν(σε μπαστουνάκια).
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 3-10-09  
    kali idea i piperia linmak88 tin epomeni fora tha to exo upopsin mou. euxaristo.....
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 3-10-09  
    Ειναι πολυ καλη η συνταγη την ιδια φτιαχνω και εγω με μια μικρη παραλλαγη προσθετω και λιγες γαριδες μικρες καθαρισμενες η μεγαλες και τις κοβω δοκιμαστε και ετσι θα σας αρεσει
    #
    Σχόλιο από lolalola, 29-10-09  
    Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή που μας εδωσες.Την εφιαξα και την φάγαμε με φίλους και δέχτηκα τα πιο θερμά συγχαριτηρια.!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-11-09  
    κοριτσια ευχαριστω πολυ....ειναι πραγματικα πολυ τελεια συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 15-2-10  
    Πέντε πηρουνάκια για μια ιδιαίτερη συνταγή! Το έφτιαξα για σήμερα και είναι τέλειο. Πρόσθεσα κρόκο αντί για κουκουνάρι γιατί δεν είχα. Απλά εξαιρετικό! Ας μη φοβόμαστε να δοκιμάζουμε νέες ιδέες. Υπάρχουν οι παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις αλλά η "Κουζίνα" δε θα είχε εξελιχθεί αν κάποιοι δε δοκίμαζαν νέα υλικά σε παραδοσιακές συνταγές. Ευχαριστούμε dimzoozoo.
    #
    Σχόλιο από nplevris, 15-2-10  
    Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές μυδοπίλαφου.. θα έλεγα όμοιες. Εκείνο όμως πού κάνει στην συγκεκριμένη μοναδική είναι ο συνδυασμός : (1) το ούζο (2) το basmati (3) ο δυόσμος
    Νίκος
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-2-10  
    FRANCINE KAI nplevris σας ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια...ειναι πραγματικα εξαιρετικη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από nasos varadero, 20-2-10  
    απλα θεικο!!!!!!!ακριβως οπως το γραφεις μην αφαιρεσετε τιποτα!!!!το εφτιαξα καθαραΔευτερα και παθανε ολοι ζημια το φαγαν πανω απο 15 ατομα
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 21-2-10  
    naso να εισαι καλα.. πραγματικα τελεια συνταγη.. ευχαριστω για τα πιρουνακια...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    55 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ekall2, 20-3-08  
    Επειδη ζουσα χρονια στο Βολο που στα τσιπουραδικα φταχνουν το αυθεντικο
    μυδοπιλαφο με το ζουμι που βραζονται
    τα μυδια. το ουζο και το κουκουναρι
    αλλοιωνουν τη γευση του .
    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Μα το λεει η συνταγη κραταει το ζουμι.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 20-3-08  
    Κάνετε λάθος σήμερα το έφτιαξα και έγινε τέλειο .Φτιάξτε πρώτα δοκιμάστε και υστέρα να μου πείτε τη γνώμη σας. Θα περιμένω.
    #
    Σχόλιο από Indiannoula, 28-8-08  
    το έφτιαξα χτες και έγινε καταπληκτικό, το καλύτερο μυδοπίλαφο που έχω φάει. Καί το κουκουνάρι και ο δυόσμος του πάνε τέλεια. Επίσης να σας αναφέρω ότι η αναλογίες που δίνει είναι ακριβέστατες. Φτιάξτε το και δεν θα χάσετε.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-8-08  
    indiannoula ευχαριστω που εκανες το κοπο να το φτιαξεις.Ειναι τελειο απο τα καλυτερα μυδοπιλαφα.
    #
    Σχόλιο από alessandra, 28-8-08  
    πιστευω οτι θα ειναι πολυ καλο γιατι ειναι κατι διαφορετικο απο τα συνηθισμενα...επισης και στο βολο εφαγα ενα διαφορετικο μυδοπιλαφο με μυρωδικα και ηταν τελειο..
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-3-09  
    Πάρα πολύ ωραίο το έφτιαξα σήμερα λόγω της ημέρας.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-3-09  
    Angolina μου πραγματικά είναι πολύ νόστιμο και χαίρομαι που σου άρεσε.
    sorry αλλά τώρα είδα το σχόλιο σου
    #
    Σχόλιο από lolalola, 29-10-09  
    Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή που μας εδωσες.Την εφιαξα και την φάγαμε με φίλους και δέχτηκα τα πιο θερμά συγχαριτηρια.!!!
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 28-11-09  
    κοριτσια ευχαριστω πολυ....ειναι πραγματικα πολυ τελεια συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από FRANCINE, 15-2-10  
    Πέντε πηρουνάκια για μια ιδιαίτερη συνταγή! Το έφτιαξα για σήμερα και είναι τέλειο. Πρόσθεσα κρόκο αντί για κουκουνάρι γιατί δεν είχα. Απλά εξαιρετικό! Ας μη φοβόμαστε να δοκιμάζουμε νέες ιδέες. Υπάρχουν οι παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις αλλά η "Κουζίνα" δε θα είχε εξελιχθεί αν κάποιοι δε δοκίμαζαν νέα υλικά σε παραδοσιακές συνταγές. Ευχαριστούμε dimzoozoo.
    #
    Σχόλιο από nplevris, 15-2-10  
    Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές μυδοπίλαφου.. θα έλεγα όμοιες. Εκείνο όμως πού κάνει στην συγκεκριμένη μοναδική είναι ο συνδυασμός : (1) το ούζο (2) το basmati (3) ο δυόσμος
    Νίκος
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 16-2-10  
    FRANCINE KAI nplevris σας ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια...ειναι πραγματικα εξαιρετικη συνταγη...
    #
    Σχόλιο από nasos varadero, 20-2-10  
    απλα θεικο!!!!!!!ακριβως οπως το γραφεις μην αφαιρεσετε τιποτα!!!!το εφτιαξα καθαραΔευτερα και παθανε ολοι ζημια το φαγαν πανω απο 15 ατομα
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 21-2-10  
    naso να εισαι καλα.. πραγματικα τελεια συνταγη.. ευχαριστω για τα πιρουνακια...
    #
    Σχόλιο από alemaomax, 28-3-10  
    Η συνταγη ειναι τελεια,το καλυτερο μυδοπιλαφο που εχω φαει ποτε,το εκανα στην γυναικα μου και τρελαθηκε,τα υλικα δενουν μεταξυ τους τελεια,δεν εβαλα κουκουναρι βεβαια αλλα πιστευω θα του παει.
    #
    Σχόλιο από SONIAML, 1-4-10  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ. ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ
    #
    Σχόλιο από Arience, 5-5-10  
    Πολυ ιδιααίτερη γευση που ξεφευγει από το συνηθισμένο. Μπράβο που τη μοιραστηκε μαζί μας!
    #
    Σχόλιο από DiGo, 21-6-10  
    Το έκανα προχθές!!! Έγινε τέλειο. Το καλύτερο μυδοπίλαφο που έχω δοκιμάσει... Μπράβο για τη Συνταγή!!!
    Μία παραλαγή μόνο έκανα επειδή έχω πάθος με τη ΦΕΤΑ έβαλα 1 λεπτό πριν το βγάλω από τη φοτιά φέτα σε κυβάκια.
    #
    Σχόλιο από evito, 10-7-10  
    Καλησπέρα.Ακολούθησα κι εγώ την συνταγή σου και έγινε πολύ ωραίο το μυδοπίλαφο μου.Το μόνο που δεν μου πέτυχε ήταν το ρύζι...στο 12λεπτο που γράφεις δεν μου φούσκωσε και μετά ρίχνοντας τη ντομάτα και τα μύδια μέχρι να ρουφήξει τα υγρά...στο τέλος το ρύζι ήταν ψιλομικρό στο μέγεθος αλλ.α τρωγόταν (δεν ήταν σκληρό).Ρύζι έβαλα bella.Λες να έφταιγε αυτό;Α!επίσης έχω θέμα με τή κουζίνα μου και τα έβαλα σε μεγάλη κατσαρόλα και το μάτιέίναι λίγο πιο μικρό απο την κατσαρόλα.Μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι πόση ώρα βράζεις τα μύδια με το ούζο και το κρασί.Και πόσο αλάτι ρίχνεις.Το κουκουνάρι πήγαινε πολύ.Είναι πολύ σωστή η συνταγή σου..από τις λίγες που μου έχουν πετύχει μέσα από το internet.Thanks!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από azzoula, 20-6-12  
    Είναι απίστευτο το πως δένουν τόσες μυρωδιές και γεύσεις μαζί! Τα μύδια και το άρωμα της θάλασσας, του ούζου, του κρασιού, του άνηθου, του δυόσμου, του basmati. Μπράβο dimzoozoo και σ'ευχαριστούμε που το ανέβασες.

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από NTINA, 20-3-08  
    Θα εκανα μια αλλαγη ,θεωρω οτι το κουκουναρι και ο δυοσμος δεν παει με τη γευση του μυδιου ,ταιριαζει πολυ το καρυ ,
    .Δεν θα εβαζα ντοματα επισης και θα προσθετα κροκο Κοζανης.
    #
    Σχόλιο από zoe, 20-3-08  
    Πιστεύω ότι αυτό το φαγητό ξεχωρίζει με την απλότητά του. Μύδια , ρύζι ,κρεμμύδι ,άνιθο και προαιρετικά λεμόνι.Τα πολλά υλικά δεν πιστεύω ότι προσθέτουν στη γεύση.Tip=όταν είναι έτοιμο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα.
    #
    Σχόλιο από linmak88, 17-9-09  
    Νόστιμο το μυδοπίλαφο και μυρωδάτο! Εγώ πρόσθεσα και μία κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν(σε μπαστουνάκια).
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 3-10-09  
    kali idea i piperia linmak88 tin epomeni fora tha to exo upopsin mou. euxaristo.....
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 3-10-09  
    Ειναι πολυ καλη η συνταγη την ιδια φτιαχνω και εγω με μια μικρη παραλλαγη προσθετω και λιγες γαριδες μικρες καθαρισμενες η μεγαλες και τις κοβω δοκιμαστε και ετσι θα σας αρεσει
    #
    Σχόλιο από yupie_guy, 21-4-11  
    Μπράβο και για τη γεύση, μπράβο και για την ακρίβεια στις λεπτομέρειες εκτέλεσης της συνταγής, ειλικρινά εξαιρετικό μυδοπίλαφο..Συγχαρητήρια!!!!Καλή Ανάσταση και καλό πάσχα
    #
    Σχόλιο από yupie_guy, 21-4-11  
    Μπράβο και για τη γεύση, μπράβο και για την ακρίβεια στις λεπτομέρειες εκτέλεσης της συνταγής, ειλικρινά εξαιρετικό μυδοπίλαφο..Συγχαρητήρια!!!!Καλή Ανάσταση και καλό πάσχα

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μύδια: μύθοι και αλήθειες
    Είναι μαύρα, είναι βρώμικα, έχουν ασβεστολιθικέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Θαλασσινοί μεζέδες.
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της evadam44
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της roulap