Μυδοπίλαφο

Bαθμολογία: 4
       
 
2 ψήφοι
Lilia, 04.10.07
Μυδοπίλαφο
photo: frosoula_s

Συνταγή από:

Lilia

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • λίγο άνιθο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με ρύζι , Θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Οστρακοειδή , Ρύζι
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.
  2. Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κελυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζανια από το ζουμί.
  3. Ξεπλένουμε τα μυδια καλά για να φύγει η άμμος.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  6. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να "αχνιστούν" δηλάδή να εξατμιστεί το νερό τους.
  7. Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σωτάρουμε.
  8. Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
  9. Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.
  10. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί τα μύδια έχουν τη δική τους αλμύρα. Καλύτερα να βάλετε λίγο και να δοκιμάσετε πριν ολοκληρώσετε το φαγητό.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια από μόνα τους έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επίσης, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Προσοχή όμως γιατί τρέφονται φιλτράροντας το νερό, οπότε θα πρέπει να αλεύονται από καθαρές θάλασσες.

Σχετικές συνταγές

    4 Όλα

    #
    Σχόλιο από dab88, 22-2-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    SItornella διόρθωσε λίγο τον τίτλο γιατί έψαχνα ανάλογη συνταγή προχθές και δεν το έβρισκα στην αναζήτηση....Φιλιά ;o)
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 11-12-11  
    Εγώ προσθέτω και λίγη τριμένη ντομάτα και μαζί με το κρεμύδι το ξερό βάζω και φρέσκο!! Τα μύδια δεν τα ρίχνω τόσο νωρίς στο φαγητό γιατί αν μαγειρευτούν πολύ ώρα μικραίνουν πολύ!! Ανεβάζω και σχετική φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από stef1611, 16-3-13  
    ενα απο τα πιο νοστιμα μυδοπιλαφα που εχουμε φαει, το μυστικο ειναι στην απλοτητα των υλικων τελικα.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dab88, 22-2-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    SItornella διόρθωσε λίγο τον τίτλο γιατί έψαχνα ανάλογη συνταγή προχθές και δεν το έβρισκα στην αναζήτηση....Φιλιά ;o)
    #
    Σχόλιο από stef1611, 16-3-13  
    ενα απο τα πιο νοστιμα μυδοπιλαφα που εχουμε φαει, το μυστικο ειναι στην απλοτητα των υλικων τελικα.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 11-12-11  
    Εγώ προσθέτω και λίγη τριμένη ντομάτα και μαζί με το κρεμύδι το ξερό βάζω και φρέσκο!! Τα μύδια δεν τα ρίχνω τόσο νωρίς στο φαγητό γιατί αν μαγειρευτούν πολύ ώρα μικραίνουν πολύ!! Ανεβάζω και σχετική φωτογραφία..

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της katari
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της AGGELIKI2
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo