Μυδοπίλαφο

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
6 ψήφοι
Lilia, 04.10.07
Μυδοπίλαφο
photo: frosoula_s

Συνταγή από:

Lilia

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • λίγο άνιθο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Ρύζι , Οστρακοειδή
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 8' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 24' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.
  2. Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κελυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζανια από το ζουμί.
  3. Ξεπλένουμε τα μυδια καλά για να φύγει η άμμος.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
  6. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να "αχνιστούν" δηλάδή να εξατμιστεί το νερό τους.
  7. Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σωτάρουμε.
  8. Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
  9. Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.
  10. Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί τα μύδια έχουν τη δική τους αλμύρα. Καλύτερα να βάλετε λίγο και να δοκιμάσετε πριν ολοκληρώσετε το φαγητό.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Τα μύδια από μόνα τους έχουν ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά. Επίσης, είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που βοηθά στην κινητικότητα του σπέρματος. Προσοχή όμως γιατί τρέφονται φιλτράροντας το νερό, οπότε θα πρέπει να αλεύονται από καθαρές θάλασσες.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από dab88, 22-2-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    SItornella διόρθωσε λίγο τον τίτλο γιατί έψαχνα ανάλογη συνταγή προχθές και δεν το έβρισκα στην αναζήτηση....Φιλιά ;o)
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 11-12-11  
    Εγώ προσθέτω και λίγη τριμένη ντομάτα και μαζί με το κρεμύδι το ξερό βάζω και φρέσκο!! Τα μύδια δεν τα ρίχνω τόσο νωρίς στο φαγητό γιατί αν μαγειρευτούν πολύ ώρα μικραίνουν πολύ!! Ανεβάζω και σχετική φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από stef1611, 16-3-13  
    ενα απο τα πιο νοστιμα μυδοπιλαφα που εχουμε φαει, το μυστικο ειναι στην απλοτητα των υλικων τελικα.
    #
    Σχόλιο από rena xios, 12-12-14  
    5 πιρουνάκια και απο εμένα! εγω εσβησα το κρεμμυδι-μυδια-ρυζι με μισο φλ ουζο και στο τελος προσθεσα λιγο μάραθο αντι για ανηθο!πιστευω οτι του ταιριαζει καλυτερα!
    #
    Σχόλιο από little v, 21-12-14  
    Εξαιρετικό!Πρόσθεσα μία πράσινη πιπεριά (πηγαίνει και η κόκκινη, αλλά δυστυχώς δεν είχα)και πριν ρίξω το νερό τα έσβησα με τσίπουρο. Λίγο λεμονάκι και έξτρα πιπέρι στο πιάτο και είναι άπαιχτο! Τέλειος τσιπουρομεζές - και οικονομικότατος!Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 6-3-15  
    Καταπληκτικό, αγαπημένο πιάτο! Έβαλα και λίγο λεμονάκι, που του πηγαίνει πολύ.
    #
    Σχόλιο από pagoni, 20-3-15  
    Πάρα πολύ νόστιμο μυδοπίλαφο. Μπράβο για τη συνταγή. Πρόσθεσα και δύο στήμονες κρόκο Κοζάνης.

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από dab88, 22-2-08  
    #
    Σχόλιο από mama, 23-3-08  
    SItornella διόρθωσε λίγο τον τίτλο γιατί έψαχνα ανάλογη συνταγή προχθές και δεν το έβρισκα στην αναζήτηση....Φιλιά ;o)
    #
    Σχόλιο από stef1611, 16-3-13  
    ενα απο τα πιο νοστιμα μυδοπιλαφα που εχουμε φαει, το μυστικο ειναι στην απλοτητα των υλικων τελικα.
    #
    Σχόλιο από little v, 21-12-14  
    Εξαιρετικό!Πρόσθεσα μία πράσινη πιπεριά (πηγαίνει και η κόκκινη, αλλά δυστυχώς δεν είχα)και πριν ρίξω το νερό τα έσβησα με τσίπουρο. Λίγο λεμονάκι και έξτρα πιπέρι στο πιάτο και είναι άπαιχτο! Τέλειος τσιπουρομεζές - και οικονομικότατος!Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από pagoni, 20-3-15  
    Πάρα πολύ νόστιμο μυδοπίλαφο. Μπράβο για τη συνταγή. Πρόσθεσα και δύο στήμονες κρόκο Κοζάνης.

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 11-12-11  
    Εγώ προσθέτω και λίγη τριμένη ντομάτα και μαζί με το κρεμύδι το ξερό βάζω και φρέσκο!! Τα μύδια δεν τα ρίχνω τόσο νωρίς στο φαγητό γιατί αν μαγειρευτούν πολύ ώρα μικραίνουν πολύ!! Ανεβάζω και σχετική φωτογραφία..
    #
    Σχόλιο από rena xios, 12-12-14  
    5 πιρουνάκια και απο εμένα! εγω εσβησα το κρεμμυδι-μυδια-ρυζι με μισο φλ ουζο και στο τελος προσθεσα λιγο μάραθο αντι για ανηθο!πιστευω οτι του ταιριαζει καλυτερα!
    #
    Σχόλιο από kamelia8, 6-3-15  
    Καταπληκτικό, αγαπημένο πιάτο! Έβαλα και λίγο λεμονάκι, που του πηγαίνει πολύ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μυδοπίλαφο
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της ΒάσωΠα
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της AGGELIKI2
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της kamelia8
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris