Μυδοπίλαφο
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη βάλετε πολύ αλάτι γιατί τα μύδια έχουν τη δική τους αλμύρα. Καλύτερα να βάλετε λίγο και να δοκιμάσετε πριν ολοκληρώσετε το φαγητό.
Υλικά
-
1 σακουλάκι μύδια (καθαρισμένα μέσα σε νερό)
-
1 κρεμμύδι
-
1/2 φλιτζάνι λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι parboiled
-
3 φλιτζάνια νερό
-
λίγο άνιθο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το σακουλάκι προσεκτικά να μη χυθεί το νερό από τα μύδια και στραγγίζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι έχοντας από κάτω ένα μπολ για να μαζέψουμε το νερό τους.
-
2
Περνάμε το νερό από ψιλό σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τυχόν άμμο ή κομμάτια από κελυφος και κρατάμε 1-2 φλιτζανια από το ζουμί.
-
3
Ξεπλένουμε τα μυδια καλά για να φύγει η άμμος.
-
4
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
-
5
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.
-
6
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μύδια και αφήνουμε να "αχνιστούν" δηλάδή να εξατμιστεί το νερό τους.
-
7
Μόλις μείνουν με το λάδι ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και το σωτάρουμε.
-
8
Προσθέτουμε τα τρία φλιτζάνια νερό (ή 2 φλιτζάνια νερό βρύσης και 1 φλιτζάνι από το στραγγισμένο νερό από τα μύδια),προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
-
9
Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το υγρό, σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα την κατσαρόλα.
-
10
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνιθο.
Σχόλια (8)