Μήλα ψητά

Bαθμολογία: 4.4167
       
 
12 ψήφοι
MARA!, 10.02.07
Μήλα ψητά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 7 μεγαλα σκληρα μηλα (μπανανε)
  • μισο φλυτζανι τσαγιου νερο
  • 2 κ. σ. κονιακ
  • 1 κ. σ. χυμο λεμονιου
  • 3 γαρυφαλα
  • 1 κομματακι φλουδα κανελλα
  • 8 κ. σ. ζαχαρη
  • φρεσκο βουτυρο.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φρούτα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Φρούτα , Μήλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαριζετε τα μηλα και αφαιρειτε την καρδια με το ειδικο εργαλειο. Τα πλενετε και τα βαζετε το ενα πλαι στο αλλο μεσα στην κατσαρολα.
  2. Ριχνετε το νερο, το κονιακ χυμο λεμονιου, τα γαρυφαλα και την κανελλα. Βαζετε απο μια κουταλια σουπας ζαχαρη μεσα στην τρυπα και στην επιφανεια καθε μηλου και σκεπαζετε την κατσαρολα. Αφηνετε τα μηλα να ψηθουν.
  3. Οταν βρασουν τα βαζετε σε ταψακι πυρεξ με το σιροπι τους. Ριχνετε στην επιφανεια καθε μηλου την υπολοιπη ζαχαρη, βαζετε απο ενα μικρο κομματακι φρεσκο βουτυρο και τα ψηνετε στο φουρνο, 20 εκατοστα κατω απο το γκριλ για 15 λεπτα περιπου.Τα σερβιρετε σκετα η με κρεμα σαντιγυ.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από antallicia, 12-2-07  
    Μπορουμε επισης να <γεμισουμε> τα μηλα με σταφιδες.
    Ανακατευουμε σε ενα μπωλακι σταφιδες, κανελλα και μαυρη ζαχαρη. Οταν βαλουμε τα μηλα στο πυρεξ, γεμιζουμε την τρυπα με τη γεμιση που φτιαξαμε και απο πανω βαζουμε λιγο βουτυρο. Πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από melokipos, 12-2-07  
    Εγω πάντως αντί για σαντιγί προτείνω παγωτό...Οπως ειναι καυτα τα μήλα τους ρίχνεις μία μπάλα παγωτό καιμάκι και λιώνει στο στομα...!!!πω πω φτιάχτηκα τώρα..Παω να παρω μήλα και ετοιμάζω το τζακι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Φαρφάλω, 29-3-07  
    Μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές για μηλα! Μια μικρή παραλλαγή που κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την γέυση είναι να γεμίσουμε την τρύπα του μηλου, με μείγμα από ασπρο σησάμι ζάχαρη και κανέλλα (τα μήλα ψήνονται στον φούρνο).
    #
    Σχόλιο από ελενι, 1-1-09  
    μολις σημερα την δοκιμασα και ηταν μουρλια,μπραβο ΜΑΡΑ. ελαφρια και δροσιστικη
    #
    Σχόλιο από MARA!, 20-1-09  
    Τα δοκιμασα οπως προτεινετε με σισαμι, κανελα και μαυρη ζαχαρη μεσα[ανακατεψα σε ενα μπολ τα υλικα και τα εβαλα μεσα στο μηλο!] και σας δινω κι εγω 5 πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 14-10-09  
    Τα έφτιαξα χθες και δεν έχω αφήσει κολυμπηθρόξυλο! Πρόσθεσα μοσχοκάρυδο, έβαλα λιγότερη ζάχαρη και έριξα από πάνω καρύδια... Απλά υπέροχο!:)
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 20-2-10  
    μπραβο mara πολυ καλη η συνταγη σου...την εκανα χθες βραδυ..και με σοκολατα κ με κανελλα....
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 22-2-10  
    μμμμμμμμμμμ... μουρλια.. ακολουθησα λιγο δικια μου διαδικασια γιατι βαριομουνα να τα βρασω στην κατσαρολα πρωτα.. αλλα τα ιδια ακριβως υλικα χρησιμοποιησα.. και επειδη η εμπνευση προηλθε απο σενα.. τα πιρουνακια ολα δικα σου!!! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-2-10  
    Πανεύκολο, γρήγορο και κυρίως αρκετά ελαφρύ.
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 19-12-11  
    Ελαφριά και εύγευστη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από zoitheodos, 31-1-12  
    Κι εγώ έτσι την κάνω, επειδή όμως δεν έχω το εργαλείο και έτσι τα έκανε και η μητέρα μου, κόβω το μήλο στα δύο και το βάζω στον φούρνο κατευθειάν χωρίς κατσαρόλα καθόλου,σήμερα θα δοκιμάσω με το σουσάμι.
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 24-3-13  
    Έφτιαξα μία μικρή παραλλαγή, κάτι ανάμεσα στη δική σου συνταγή και στα "Φουρνιστά μήλα με μέλι".
    Έκοψα τα μήλα στη μέση και τα έβαλα κατ'ευθείαν σε ταψί στο φούρνο. Κάποια τα ξεφλούδισα ενώ κάποια τα άφησα με τη φλούδα. Προσέθεσα μέλι, νερό, κανέλα, γαρύφαλλα, κονιάκ και λίγο λεμόνι. Τα έψησα μέχρι να ροδίσουν. Έγιναν τέλεια! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-2-14  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από antallicia, 12-2-07  
    Μπορουμε επισης να <γεμισουμε> τα μηλα με σταφιδες.
    Ανακατευουμε σε ενα μπωλακι σταφιδες, κανελλα και μαυρη ζαχαρη. Οταν βαλουμε τα μηλα στο πυρεξ, γεμιζουμε την τρυπα με τη γεμιση που φτιαξαμε και απο πανω βαζουμε λιγο βουτυρο. Πολυ ωραια!
    #
    Σχόλιο από melokipos, 12-2-07  
    Εγω πάντως αντί για σαντιγί προτείνω παγωτό...Οπως ειναι καυτα τα μήλα τους ρίχνεις μία μπάλα παγωτό καιμάκι και λιώνει στο στομα...!!!πω πω φτιάχτηκα τώρα..Παω να παρω μήλα και ετοιμάζω το τζακι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Φαρφάλω, 29-3-07  
    Μια απο τις αγαπημένες μου συνταγές για μηλα! Μια μικρή παραλλαγή που κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την γέυση είναι να γεμίσουμε την τρύπα του μηλου, με μείγμα από ασπρο σησάμι ζάχαρη και κανέλλα (τα μήλα ψήνονται στον φούρνο).
    #
    Σχόλιο από ελενι, 1-1-09  
    μολις σημερα την δοκιμασα και ηταν μουρλια,μπραβο ΜΑΡΑ. ελαφρια και δροσιστικη
    #
    Σχόλιο από MARA!, 20-1-09  
    Τα δοκιμασα οπως προτεινετε με σισαμι, κανελα και μαυρη ζαχαρη μεσα[ανακατεψα σε ενα μπολ τα υλικα και τα εβαλα μεσα στο μηλο!] και σας δινω κι εγω 5 πιρουνακια!!!
    #
    Σχόλιο από mpalou, 14-10-09  
    Τα έφτιαξα χθες και δεν έχω αφήσει κολυμπηθρόξυλο! Πρόσθεσα μοσχοκάρυδο, έβαλα λιγότερη ζάχαρη και έριξα από πάνω καρύδια... Απλά υπέροχο!:)
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 20-2-10  
    μπραβο mara πολυ καλη η συνταγη σου...την εκανα χθες βραδυ..και με σοκολατα κ με κανελλα....
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 22-2-10  
    μμμμμμμμμμμ... μουρλια.. ακολουθησα λιγο δικια μου διαδικασια γιατι βαριομουνα να τα βρασω στην κατσαρολα πρωτα.. αλλα τα ιδια ακριβως υλικα χρησιμοποιησα.. και επειδη η εμπνευση προηλθε απο σενα.. τα πιρουνακια ολα δικα σου!!! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-2-10  
    Πανεύκολο, γρήγορο και κυρίως αρκετά ελαφρύ.
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 19-12-11  
    Ελαφριά και εύγευστη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από zoitheodos, 31-1-12  
    Κι εγώ έτσι την κάνω, επειδή όμως δεν έχω το εργαλείο και έτσι τα έκανε και η μητέρα μου, κόβω το μήλο στα δύο και το βάζω στον φούρνο κατευθειάν χωρίς κατσαρόλα καθόλου,σήμερα θα δοκιμάσω με το σουσάμι.
    #
    Σχόλιο από somi085, 23-2-14  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dancingelf, 24-3-13  
    Έφτιαξα μία μικρή παραλλαγή, κάτι ανάμεσα στη δική σου συνταγή και στα "Φουρνιστά μήλα με μέλι".
    Έκοψα τα μήλα στη μέση και τα έβαλα κατ'ευθείαν σε ταψί στο φούρνο. Κάποια τα ξεφλούδισα ενώ κάποια τα άφησα με τη φλούδα. Προσέθεσα μέλι, νερό, κανέλα, γαρύφαλλα, κονιάκ και λίγο λεμόνι. Τα έψησα μέχρι να ροδίσουν. Έγιναν τέλεια! Ευχαριστώ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκά
    Ένα βιβλίο 220 αγαπημένων συνταγών, του/της mariagal
    Light
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN