κύρια φωτογραφία συνταγής Μιλφέιγ 3
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Kαλό και γλυκό μήνα με ένα αγαπημένο γλυκό, φτιαγμένο με φύλλο σφολιάτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για άχνη μπορείτε να βάλετε ροζέτες σαντιγύ και ασπρισμένο αμύγδαλο φιλέ. Μπορείτε επίσης, να δώσετε ξεχωριστό άρωμα στην κρέμα με ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι για ένα ξεχωριστό μιλφέϊγ. Τη συνταγή για την κρέμα δεν τη γράφω γιατί έκανα αυτή που έχω δημοσιεύσει στο site!Ιδανικό φύλλο για μιλφέϊγ, η σφολιάτα βουτύρου της "Χρυσής ζύμης".Mmmmmm....

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

29 Minutes
2 μιλφέϊγ
  1. 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
  2. 2 δόσεις κρέμα ζαχαροπλαστικής
  3. 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάστε την κρέμα. Προσθέστε 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο μόλις πήξει, αφήστε να λιώσει κι ανακατέψτε. Καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη κι αφήστε να κρυώσει

  2. 2

    Χωρίστε κάθε φύλλο σε 3 ίσες λωρίδες κάθετα

  3. 3

    Αραδιάστε τα φύλλα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, τρυπήστε τα παντού με πιρούνι, βουτυρώστε και ψήστε τα στους 170 στο 2ο ράφι να ροδίσουν

  4. 4

    Αφού ψηθούν, συναρμολογήστε το ένα μιλφέϊγ

  5. 5

    Απλώστε το ένα φύλλο, αλείψτε με κρέμα, βάλτε πάνω ένα φύλλο, κρέμα, φύλλο και άχνη

  6. 6

    Με τον ίδιο τρόπο κάντε και το άλλο μιλφέϊγ, δηλαδή τα άλλα τρία κομμάτια του δεύτερου φύλλου σφολιάτας

  7. 7

    Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ εγώ κάνω μιλφέιγ με τα σφολιατίνια, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και με φύλλο σφολιάτας. Αν θυμάμαι καλά τα σφολιατίνια έχουν ζάχαρη από πάνω. Θα μπορούσαμε να πασπαλίσουμε τη σφολιάτα αφού τη βουτυρώσουμε λίγο με ζάχαρη για να είναι πιο ωραία? Με άχνη ή με κρυσταλλική? Τα σφολιατίνια που κυκλοφορούν είναι θεϊκά στη γεύση, δε θα μου άρεσε να βάλω σκέτη σφολιάτα.

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις