Μιλφέιγ με φυστίκι Αιγίνης
Μια συνταγή που την βρήκα στα παλιά τετράδια της μητέρας μου. Αγαπημένο γλυκό!!! Αξίζει να προσπαθήσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία είναι για ταψί Νο 28. Καλό είναι να είναι παραληλόγραμμο.
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
-
λίγη άχνη ζάχαρη
-
ανάλατο φυστίκι Αιγίνης
-
1 πακέτο έτοιμη σαντιγύ 400 γραμ.
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-
4 φλυντάνια τσαγιού γάλα
-
1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
1/2 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι
-
1/2 φλυντζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
-
3 αυγά
-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
-
1 πρέζα αλάτι
-
ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζω τα δύο φύλλα σφολιάτας στην μέση δηλ. έχω τέσσερα κομμάτια, τα βάζω σε μια λαμαρίνα και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν το χρώμα του ψωμιού.
-
2
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣβάζω το μισό γάλα στην κατσαρόλα με όλη την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
-
3
Μέσα σε ένα μπολ, βάζω το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα χτυπάω με το μίξερ. Στην συνέχεια χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω μέσα στο μείγμα. Όλο μαζί το ρίχνω σιγά-σιγά στο βρασμένο γάλα κα ανακατεύω συνεχώς. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
-
4
Φτιάχνω την σαντιγύ με τις οδηγίες του κουτιού και την έχω και αυτή έτοιμη.
-
5
Σε ένα ταψί, στρώνω πρώτα φύλλο σφολιάτας, μετά κρέμα, πάλι σφολιάτα, πάλι κρέμα, πάλι σφολιάτα, την υπόλοιπη κρέμα και στην συνέχεια βάζω την σαντυγί. Πασπαλίζω με άχνη και τέλος γαρνίρω με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)