Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Μια συνταγή που την βρήκα στα παλιά τετράδια της μητέρας μου. Αγαπημένο γλυκό!!! Αξίζει να προσπαθήσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δοσολογία είναι για ταψί Νο 28. Καλό είναι να είναι παραληλόγραμμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα.
  1. 1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
  2. 1 πακέτο έτοιμη σαντιγύ 400 γραμ.
  3. το γάλα που αντιστοιχεί για να φτιάξουμε τη σαντιγύ
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
  5. 4 φλυντάνια τσαγιού γάλα
  6. 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη
  7. 1/2 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι
  8. 1/2 φλυντζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
  9. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίζω τα δύο φύλλα σφολιάτας στην μέση δηλ. έχω τέσσερα κομμάτια, τα βάζω σε μια λαμαρίνα και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν το χρώμα του ψωμιού.

  2. 2

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣβάζω το μισό γάλα στην κατσαρόλα με όλη την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

  3. 3

    Μέσα σε ένα μπολ, βάζω το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα χτυπάω με το μίξερ. Στην συνέχεια χτυπάω τα αυγά και τα ρίχνω μέσα στο μείγμα. Όλο μαζί το ρίχνω σιγά-σιγά στο βρασμένο γάλα κα ανακατεύω συνεχώς. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.

  4. 4

    Φτιάχνω την σαντιγύ με τις οδηγίες του κουτιού και την έχω και αυτή έτοιμη.

  5. 5

    Σε ένα ταψί, στρώνω πρώτα φύλλο σφολιάτας, μετά κρέμα, πάλι σφολιάτα, πάλι κρέμα, πάλι σφολιάτα, την υπόλοιπη κρέμα και στην συνέχεια βάζω την σαντυγί. Πασπαλίζω με άχνη και τέλος γαρνίρω με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

niki27
niki27 @cook_8498382
einai teleia i sintagi..ta idia kanoume me ti diafora pos vazo fitiko voutiro kai malista parapano posotita..kai exo 2 oloklirous patous.. :)) kai vazo vanilia stin krema ..

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα