Μιλφέιγ με κρέμα χαλβά
Ένα μιλφέιγ με γεύση χαλβά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις κρέμες γάλακτος με 2 φακέλους έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ ή κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Επίσης χαλβά μπορούμε να βάλουμε με αμύγδαλα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού που θα στήσουμε το γλυκό.Τα κομμάτια που θα μείνουν τα κρατάμε για το τέλος.
-
2
Βάζουμε σε λαδόκολλα τα κομμάτια που κόψαμε και αυτά που μας έμειναν και τα ψήνουμε 15' περίπου να ροδίσουν. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Βάζουμε το χαλβά κομμένο σε κομματάκια στο μούλτι και τον πολτοποιούμε. Χτυπάμε τις 2 κρέμες καλά 5-8' να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χαλβά, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
-
4
Παίρνουμε το ένα κομμάτι σφολιάτας, το τοποθετούμε στο ταψάκι μας, πασπαλίζουμε με κανέλα, βάζουμε την μισή δόση κρέμας-χαλβά, απάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
-
5
Χτυπάμε την τρίτη κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά να γίνει σαντιγί. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
-
6
Τέλος θρυμματίζουμε τα κομμάτια που μας είχαν μείνει πάνω στη σαντιγί.
-
7
Διατηρούμε το μιλφέιγ στο ψυγείο.
-
8
Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια (2)