Μιλφειγ Μελιτζάνας
Κρύο ορεκτικό, γευστικό και πάρα πολύ εύκολο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για πιο υγιεινά μπορούμε να βάλουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα.
Υλικά
-
2 μελιτζάνες
-
200 γρ κατίκι Δομοκού
-
1 ντομάτα μεγάλη
-
1 πακέτο πιτάκια αραβικά
-
1 ματσάκι μαιντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βάζουμε να ξεπικρίσουν για 30΄, τις αφαιρούμε και τις στεγνώνουμε. Έπειτα τις κάνουμε τηγανητές και τις βάζουμε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά να φύγει το περισσότερο λάδι.
-
2
Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό.
-
3
Παίρνουμε τα πιτάκια και τα ψήνουμε για δευτερόλεπτα στην τοστιέρα ή στο τηγάνι.
-
4
Άρχίζουμε λοιπόν να κάνουμε πυργάκια ξεκινώντας με τα πιτάκια, αλείφουμε με το κατίκι, την ντομάτα, ΄την μελιτζάνα, ξανά την ίδια διαδικασία με πρίν και τελειώνουμε με ντομάτα.
-
5
Φτιάχνουμε μικρά πυργάκια με τον προαναφερόμενο τρόπο και ντεκοράρουμε με μαιντανό.
Σχόλια (4)