Μιλφέιγ παραδοσιακό
Νόστιμο μιλφέιγ απο σφολιάτα με γέμιση κρέμας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτική λύση, μπορείτε άν θέλετε να φτιάξετε τη μισή δόση κρέμας και να βάλετε μια στρώση απο την κρέμα και μια στρώση σαντιγί και απο πάνω να τρίψετε την σφολιάτα και να σερβίρετε με άχνη.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα.
-
2
Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με την άχνη και τις βανίλιες, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε όλο το αλέυρι και χτυπάμε ξανά με το μίξερ.
-
4
Με μια μεγαλή κουτάλα, προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα απο την κατσαρόλα μέσα στην λεκάνη με το μείγμα και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέυουμε καλά.
-
5
Αδείαζουμε το μείγμα τις λεκάνης μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε την κρέμα μιλφέιγ σε μέτρια φωτιά, ανακατέυοντας μέχρι να δέσει.
-
6
Τρυπάμε τις 2 σφολιάτες με ένα πηρούνι και τις βρέχουμε με λίγο νερό. Το 1 κομμάτι τις σφολιάτας που θα το τρύψουμε απο πάνω το ψήνουμε δίχως να το τρυπήσουμε. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Σε ένα πυρέξ ή τάπερ με τοίχωμα βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας, απλώνουμε τη μισή κρέμα, κλείνουμε με το επόμενο κομμάτι σφολιάτας και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.
-
8
Πάνω απο την κρέμα τρίβουμε το κομμάτι τις σφολιάτιας σε ψίχουλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και σερβίρουμε.
Σχόλια (6)