Μιλφέιγ σοκολάτας
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
-
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-
1/4 του λίτρου γάλα
-
65 γρ. ζάχαρη
-
1 μπαστουνάκι βανίλιας
-
35 γρ. αλευρι
-
20 γρ. κορν φλάουρ
-
25 γρ. βούτυρο
-
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
-
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντυγί
-
κακάο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια.
-
2
Τα τοποθετείτε στις λαμαρίνες του φούρνου και με ένα πιρούνι τα τρυπάτε σε όλη την επιφάνεια σε κοντινή απόσταση.Ψήνετε στους 160 για 40'.
-
3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ως εξήςΑναμειγνύετε σε βαθύ μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
-
4
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε το μείγμα μέχρις ότου γίνει χυλός.
-
5
Βράζετε το γάλα με τη βανίλια σχισμένη κάθετα και κατόπιν την αφαιρείτε.
-
6
Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το γάλα στο μείγμα των αυγών.
-
7
Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε προσθέτοντας και την υπόλοιπη ποσότητα γάλακτος.
-
8
Τοποθετείτε το μείγμα στην εστία και ανακατεύετε συνεχώς.
-
9
Μόλις πάρει βράση το αποσύρετε και ενσωματώνετε το βούτυρο.
-
10
Ανακατεύετε πάλι, αδειάζετε την κρέμα σε βαθύ σκεύος και την αφήνετε σκεπασμένη με διάφανη μεμβράνη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
11
Κατόπιν την ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη σοκολάτα.
-
12
Συνεχίζετε το ανακάτεμα ρίχνοντας την κρέμα γάλακτος.
-
13
Ανακατεύετε απαλά, τοποθετείτε το 1/4 από την κρέμα στο ένα φύλλο και τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
-
14
Στρώνετε πάλι κρέμα και καλύπτετε με το τρίτο φύλλο.
-
15
Πασπαλίζετε με κακάο και ζάχαρη άχνη.
-
16
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας ένα δεύτερο μιλφέιγ.
Σχόλια (8)