κύρια φωτογραφία συνταγής Μιλφέιγ στο πι και φι
caroline
caroline @cook_8456838
,Ελλάδα

Γίνεται στο πι και φι και είναι το καλύτερο που έχω δοκιμάσει! Δοκίμασα πολλές συνταγές πριν καταλήξω σ' αυτή. Σ' όσους το'χω προσφέρει, θέλουν και δεύτερο κομμάτι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κυρία Τασία που μου έδωσε τη συνταγή, χρησιμοποιεί το μεγάλο βαθύ ταψί του φούρνου της. Εγώ επειδή δεν έχω τόσο μεγάλο ταψί, μοιράζω τη δόση σε δύο πυρέξ 40άρια, περίπου. Όταν περιμένω πολύ κόσμο (σε γιορτές κυρίως) φτιάχνω όλη τη δόση. Επειδή όμως βγαίνει πολύ, συνήθως φτιάχνω τη μισή, σε ένα πυρέξ.Δοκίμασα πρόσφατα και με τις "κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης για μιλφέιγ" αλλά δεν μου βγήκε τόσο καλό. Πάντως, αξίζει να το δοκιμάσετε γιατί γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ γευστικό χωρίς να είναι βαρύ.Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης
  2. 3 πακέτα σφολιατίνια
  3. 2 κρέμες γάλακτος των 350 ml
  4. 4 κουτιά (απ'το ζαχαρούχο) νερό
  5. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το ζαχαρούχο, το νερό, τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να "στέκεται" η κρέμα μας.

  2. 2

    Κόβω τα σφολιατίνια στη μέση (ώστε να έχω σφολιατίνια ίδιου μεγέθους, αλλά μισά στο πάχος). Όσα σφολιατίνια σπάσουν, τα βάζω στην άκρη γιατί θα τα χρησιμοποιήσω στο τέλος.

  3. 3

    Στρώνω στο ταψί μία σειρά σφολιατίνια, βάζω τη μισή κρέμα, στρώνω πάλι με σφολιατίνια και μετά την υπόλοιπη κρέμα.

  4. 4

    Τέλος, τρίβω τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα ρίχνω πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα.

  5. 5

    Καλύπτω το ταψί με διαφανή μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο να παγώσει.

  6. 6

    Πριν σερβίρω, πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

KOYKLITSA
KOYKLITSA @cook_8457419
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΛΥΚΟ ...ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΡΕΜΑΣ ..ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

Από

caroline
caroline @cook_8456838
στις
,Ελλάδα