Μιλφέιγ της τεμπέλας

Bαθμολογία: 4.88
       
 
25 ψήφοι
thalia, 26.11.07

Περιγραφή

Νόστιμο εύκολο γρήγορο και οικονομικό.
Μιλφέιγ της τεμπέλας
photo: Conna

Συνταγή από:

thalia

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλ.{ΓΙΩΤΗΣ}
  • 1 φακελάκι σαντιγύ {GARNI}
  • 2 πακέτα μπισκότα σφολιάτας {σφολιατίνια}
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το γάλα με τη σαντιγύ και τη κρέμα μαζί μέχρι να πήξουν.
  2. Σ'ένα πυρέξ στρώνουμε στη βάση, σφολιατίνια, σ'όλη την επιφάνεια πολύ καλά. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, ξανά σφολιατίνια (αφού έχουμε κρατήσει μερικά για να τα θρυματίσουμε στην επιφάνεια του μιλφέιγ) και την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Πασπαλίζουμε με τα θρυματισμένα σφολιατίνια και την άχνη σ' όλη την επιφάνεια.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το κόψετε αμεσως δε θα σας θυμίζει μιλφέγ.

Σχετικές συνταγές

    44 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 27-11-07  
    κλασσική υπέροχη συνταγή! Μπορεί να γίνει και με κρετορε, αντί για garni οποτε μειώνουμε το γαλα. Επίσης, είναι πολύ όμορφο όταν επάνω στα σφολιατάκια βάλουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα, σπιτική κατα προτίμηση, φράουλα. Μόνο στην μια σειρά σφολιάτες...γινεται διαφορετικό και πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 27-11-07  
    Δεν θα μαλακώσει η σφολιάτα τόσες ώρες στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 27-11-07  
    μαλακώνει τόσο όσο χρειάζεται για να κόβεται..βέβαια μετά απο 2 μέρες, αν έχει μείνει, είναι πιο πολύ μαλακωμένα.
    #
    Σχόλιο από thalia, 27-11-07  
    εχει δικιο η sidarieva τρωγεται ανετα και μετα απο 2 μερες αν υπαρχει
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-11-07  
    Έχω την εντύπωση ότι ενδεχομένως να είναι πιο καλό και τραγανό αν "συναρμολογηθεί" λίγο πριν σερβιριστεί, όπως κάνουν και τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία (ονόματα δεν λέμε...). Για να μην υπάρχει πρόβλημα με το κόψιμο μπορεί να γίνει εξ αρχής ατομικό το κάθε μιλφέιγ.
    #
    Σχόλιο από thalia, 28-11-07  
    Ginger δε το έχω δοκιμάσει φρέσκο γιατί φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να το κόψω.
    #
    Σχόλιο από estella2109, 30-10-08  
    Ευκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από flo, 26-5-09  
    καλα υπεροχη ευκολη και πεντανοστιμη σημερα θα κανω δυπλι δοση αχ αχ αχ θα παρω αλλα 15 κιλα
    #
    Σχόλιο από SAD1, 6-6-09  
    Είναι πραγματικά εύκολη και γρηγορη συνταγή!!! Μια καλή παραλλαγή είναι να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικήσ χωρίς να την ανακατέψετε με την σαντιγύ και να βάλετε και κομμλατια φράουλας μέσα. αφου ακολουθήσετε τισ οδηγίεσ στο τέλος στρώνετε με σαντιγύ και πασπαλίζεται με τριμμένη σφολιάτα και καραμέλα και λίγεσ φράουλες ολόκληρες και για την διακόσμηση!!! (Και για όσουσ βιάζονται προτείνω να δοκιμάστε και τα έτοιμα σωληναρια σαντιγύς)
    #
    Σχόλιο από ΡΙΤΑΣΠ, 5-7-09  
    ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΣΠΡΟΠΡΩΣΟΠΗ ΣΕ 1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΙ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ ΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ .ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ !!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από thalia, 7-7-09  
    Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από parian, 6-4-10  
    Απλή, Γρήγορη, Εύκολη συνταγή που άρεσε στην παρέα. Βέβαια στη δίκη μου εκτέλεση είχε άλλο τίτλο : "Το μιλφεϊγ του Ξενύχτη." Το ετοίμασα το πρωϊ μετα από έξοδο στα μπουζούκια!!! Φανταστικό γλυκό!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-7-10  
    ήταν πραγματικά γρήγορο και εύγευστο.
    #
    Σχόλιο από katiatl, 8-8-10  
    καλη και γρηγορη για μας της μαμαδες που δεν εχουμε χρονο
    #
    Σχόλιο από mairybagelhs, 10-11-10  
    ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΗ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ-ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙ ΤΡΙΜΑΚΑΙ ΑΧΝΗ! 4ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaralampos30, 2-12-10  
    πολυ καλο! μπραβο,το εκανα κ μου αρεσε πολυ.
    #
    Σχόλιο από thalia, 2-12-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia-m, 28-3-11  
    την κρεμα ζαχαροπλαστικησ και τη σαντιγυ τη χτυπαμεμε μαζι στο μιξερ???? η χωριστα???
    #
    Σχόλιο από thalia, 29-3-11  
    tonia-m τα χτυπας και τα δυο μαζι.
    #
    Σχόλιο από roula777, 29-3-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 27-11-07  
    κλασσική υπέροχη συνταγή! Μπορεί να γίνει και με κρετορε, αντί για garni οποτε μειώνουμε το γαλα. Επίσης, είναι πολύ όμορφο όταν επάνω στα σφολιατάκια βάλουμε λίγες κουταλιές μαρμελάδα, σπιτική κατα προτίμηση, φράουλα. Μόνο στην μια σειρά σφολιάτες...γινεται διαφορετικό και πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-11-07  
    Έχω την εντύπωση ότι ενδεχομένως να είναι πιο καλό και τραγανό αν "συναρμολογηθεί" λίγο πριν σερβιριστεί, όπως κάνουν και τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία (ονόματα δεν λέμε...). Για να μην υπάρχει πρόβλημα με το κόψιμο μπορεί να γίνει εξ αρχής ατομικό το κάθε μιλφέιγ.
    #
    Σχόλιο από thalia, 28-11-07  
    Ginger δε το έχω δοκιμάσει φρέσκο γιατί φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να το κόψω.
    #
    Σχόλιο από estella2109, 30-10-08  
    Ευκολη και πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από flo, 26-5-09  
    καλα υπεροχη ευκολη και πεντανοστιμη σημερα θα κανω δυπλι δοση αχ αχ αχ θα παρω αλλα 15 κιλα
    #
    Σχόλιο από ΡΙΤΑΣΠ, 5-7-09  
    ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΣΠΡΟΠΡΩΣΟΠΗ ΣΕ 1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΙ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ ΣΤΗ ΚΡΕΜΑ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ .ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ !!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από thalia, 7-7-09  
    Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από parian, 6-4-10  
    Απλή, Γρήγορη, Εύκολη συνταγή που άρεσε στην παρέα. Βέβαια στη δίκη μου εκτέλεση είχε άλλο τίτλο : "Το μιλφεϊγ του Ξενύχτη." Το ετοίμασα το πρωϊ μετα από έξοδο στα μπουζούκια!!! Φανταστικό γλυκό!!!
    #
    Σχόλιο από Conna, 23-7-10  
    ήταν πραγματικά γρήγορο και εύγευστο.
    #
    Σχόλιο από katiatl, 8-8-10  
    καλη και γρηγορη για μας της μαμαδες που δεν εχουμε χρονο
    #
    Σχόλιο από mairybagelhs, 10-11-10  
    ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΚΟΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΗ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ-ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙ ΤΡΙΜΑΚΑΙ ΑΧΝΗ! 4ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xaralampos30, 2-12-10  
    πολυ καλο! μπραβο,το εκανα κ μου αρεσε πολυ.
    #
    Σχόλιο από thalia, 2-12-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!
    #
    Σχόλιο από tonia-m, 28-3-11  
    την κρεμα ζαχαροπλαστικησ και τη σαντιγυ τη χτυπαμεμε μαζι στο μιξερ???? η χωριστα???
    #
    Σχόλιο από thalia, 29-3-11  
    tonia-m τα χτυπας και τα δυο μαζι.
    #
    Σχόλιο από roula777, 29-3-11  
    #
    Σχόλιο από tonia-m, 30-3-11  
    καλα!!! ειναι φανταστικο εξαφανιστικε αμεσως!!!!
    thalia ευχαριστω για τη διευκρινηση.....
    #
    Σχόλιο από thalia, 31-3-11  
    ευχαριστω κοριτσια
    #
    Σχόλιο από thalia, 26-6-11  
    stavm κάτι δεν μέτρησες σωστά μήπως έβαλες 2 λίτρα φρέσκο γάλα αντι για 1 λίτρο.Οσο για τη ζάχαρη αχνη ειναι γούστα.Σημασία έχει ότι άκουσες καλά σχόλια.....
    #
    Σχόλιο από dcroula, 11-12-11  
    Το έφτιαξα χθες για να το πάω δωράκι στη φίλη μου, που μας κάλεσε για να παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια και να τσιμπολογίσουμε.
    Είχαν φέρει και σοκολατόπιτα ζαχαροπλαστείου αλλά ήταν τόσο ξελιγωτικό που προτιμήθηκε το μιλφέϊγ.
    Ελαφρύ, εύκολο, νόστιμο και πολύ γρήγορο.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 27-11-07  
    Δεν θα μαλακώσει η σφολιάτα τόσες ώρες στο ψυγείο;
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 27-11-07  
    μαλακώνει τόσο όσο χρειάζεται για να κόβεται..βέβαια μετά απο 2 μέρες, αν έχει μείνει, είναι πιο πολύ μαλακωμένα.
    #
    Σχόλιο από thalia, 27-11-07  
    εχει δικιο η sidarieva τρωγεται ανετα και μετα απο 2 μερες αν υπαρχει
    #
    Σχόλιο από mpouklou, 10-9-11  
    ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ. Η ΣΑΝΤΙΓΗ GARNIL ΕΧΕΙ 2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΕΣΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 Η ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ?
    #
    Σχόλιο από kopelitsa, 31-12-11  
    an balo anti gia krema giotis krema gia milfeig etoimh peirazei?
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 27-10-12  
    Θα την κάνω τη χαζή ερώτηση..... Το πακέτο μπισκότα σφολιατίνια είναι τα σαβαγιάρ?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 27-10-12  
    Όχι, παρότι συνήθως τα έχουν δίπλα δίπλα στο σουπερ. Είναι κάτι μπισκοτάκια, που όταν τα δαγκώσεις είναι σαν να είναι από σφολιάτα στο εσωτερικό τους.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από SAD1, 6-6-09  
    Είναι πραγματικά εύκολη και γρηγορη συνταγή!!! Μια καλή παραλλαγή είναι να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικήσ χωρίς να την ανακατέψετε με την σαντιγύ και να βάλετε και κομμλατια φράουλας μέσα. αφου ακολουθήσετε τισ οδηγίεσ στο τέλος στρώνετε με σαντιγύ και πασπαλίζεται με τριμμένη σφολιάτα και καραμέλα και λίγεσ φράουλες ολόκληρες και για την διακόσμηση!!! (Και για όσουσ βιάζονται προτείνω να δοκιμάστε και τα έτοιμα σωληναρια σαντιγύς)
    #
    Σχόλιο από stavm, 25-6-11  
    Γεια σας και από μένα. Δυστυχώς εμένα δεν έπηζε έτσι χρειάστηκε να βάλω ακόμα 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής και 2 φακελάκια σαντιγί. Επίσης πρόσθεσα και λίγη ζάχαρη άχνη στο μίγμα γιατί μου φάνηκε λίγο άγλυκη. Παρόλα αυτά άκουσα καλά σχόλια!
    #
    Σχόλιο από Νατάσα dam, 30-3-12  
    Εναλλακτικά,μπορούμε να βάλουμε μπισκότα τύπου cream crackers ,αντί για σφολιατες καθώς επίσης και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφειγ(είναι εξίσου οικονομική με την στιγμής).το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!!! ;)
    #
    Σχόλιο από tsitsinoyla, 12-6-12  
    το έφτιαξα σήμερα όμως έκανα 2 παραλαγές : 1.αντί για σφολιατίνια έβαλα cream crakers ολικής άλεσης(λόγω δυσανεξίας στο λευκό αλεύρι) και2, χρησιμοποίησα κρέμα για μιλφέιγ.Έγινε ...ΤΈΛΕΙΟ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 205 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Βίκυ7
    Συνταγές για Τούρτες - Πάστες - Τσιζκεϊκ
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της Rania