Μιλφέιγ ζαχαροπλαστείου

Bαθμολογία: 4.8788
       
 
33 ψήφοι
CHRISTINAPGR, 13.10.09

Περιγραφή

Εγώ την είδα στην τηλεόραση απο το Νικο Νερολαδάκη! Είναι η συνταγή απο τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδη.

Μιλφέιγ ζαχαροπλαστείου
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για την κρέμα:

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 λιτρο γάλα
  • 4 κροκοί αυγών
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 500 γρ. κρεμά γάλακτος

Υλικά για τη σαντιγύ:

  • 1 λιτρο κρεμά γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη αχνή

 

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • λίγη ζάχαρη αχνή για την διακόσμηση
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μιλφέιγ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε την σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα 7x10 πόντους, τα τρυπάμε από πάνω για να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  2. Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το γαλα, λιγο πριν βρασει προσθέτουμε τη μισή ζαχαρη και ανακατευουμε.
  3. Σε ένα μπολ ριχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και το αλεύρι.
  4. Με μια κουτάλα προσθέτουμε λίγο από το γάλα που βράζει, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τους κροκούς.
  5. Στην συνεχεία, προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα.
  6. Αφήνουμε την κρεμά για 2 λεπτά να βράσει και την απομακρύνουμε από την φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το βούτυρο και την βανίλια ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.
  8. Αφού κρυώσει η κρεμά, την ανακατεύουμε καλά και στην συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χτυπημενη κρεμά γάλακτος. Η κρεμά για την γέμιση είναι έτοιμη.
  9. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 λιτρο κρεμά γάλακτος και την αχνή ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε τη Σαντιγύ.
  10. Κόβουμε τα κομμάτια σφολιάτας στην μέση.
  11. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το κάτω μέρος από 6 κομμάτια σφολιάτας, γεμίζουμε ομοιόμορφα με την κρεμά για τη γέμιση.
  12. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος των κομματιών σφολιάτας.
  13. Καλύπτουμε από πάνω και γύρω γύρω με τη σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.
  14. Στη συνεχεία προσθέτουμε τρίμματα σφολιάτας από πάνω.
  15. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Απο το Νίκο Νερολαδάκη και την εκπομπή Φώτης και Μαρία live.

Σχετικές συνταγές

    58 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Χρυσηίδα, 25-6-10  
    Δε ξέρω αν είναι ακριβώς η συνταγή αλλά είναι καταπληκτικό!!!!! Πολλά μπράβο που την ανέβασες.Α, εγώ δεν έβαλα αλεύρι αλλά κόρν φλάουρ.
    #
    Σχόλιο από Χρυσηίδα, 25-6-10  
    Ξέχασα να πώ πως πάω να το ξαναφτιάξω γιατί το έχω τάξει στο γραφείο....δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 25-6-10  
    σε ευχαριστω καλη μου να εισαι καλα!!!!και εγω το κανω συχνα και μαρεσει πολυ...αλλα δεν προλαβαινω να φαω το καταβροχθιζει ο αντρας μου!!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-7-10  
    την εφτιαξα με σφολιατινια και προσθεσα στην κρεμα ξυσμα περγαμοντο για υπεροχο αρωμα,πολυ καλη...
    #
    Σχόλιο από Venesk, 7-9-10  
    Το έφτιαξα πριν λίγες μέρες για τα γενέθλιά μου και έκανε πάταγο! Καταπληκτική συνταγή! Η κρέμα του είναι απίστευτη!Θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από perivolakis, 20-6-11  
    tip: οσο πιο πολύ έχει ψηθεί η σφολιάτα, (να πάρει σκούρο χρώμα)τόσο πιο τραγανή γίνεται.
    1λίτρο κρέμα γάλακτος από πάνω είναι υπερβολή νομίζω. Το έφτιαξα με μισό λίτρο και ήταν υπέρ αρκετή. Η κρέμα είναι φανταστική, δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 20-6-11  
    την συνταγη την ειδα απο την τηλεοραση οπως εχω αναφερει...αρα τις δοσολογιες αλλος τις εβαλε...
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 20-11-11  
    Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 21-11-11  
    να εισαι καλα!!!ελπιζω να την απολαυσατε!
    #
    Σχόλιο από Mermaid, 21-11-11  
    Παααααρα πολυ ωραια συνταγη! Μακραν η καλυτερη συνταγη για μιλφειγ που εχω φτιαξει ποτε! Εισαι αστερι που την ανεβασες! Super! Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από γλυκαντζου, 23-11-11  
    αγαπημενη αθανατη πατριδα λαρισα ειναι οντως συνταγη ζαχαροπλαστιων κωνσταντινιδη λαρισας το εχω γευτει αμετρητες φορες αν ειναι ο δρομο σς απο λαρισα παρτε για δοκιμη και δωρο αξιζει ο κοπος
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-1-12  
    εχω φαει απο το μιλφειγ του κων/νιδη δεν υπαρχει!!!!!! ... λαρισαια ειμαι αλλωστε αλλα την δικη σου θα τη δοκιμασω καιθα σου πω.. μπραβο που την ανεβασες..!!!!! καλη χρονια !!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 22-1-12  
    πολυ ωραιο!!!το εφτιαξα κ ενθουσιαστηκαμε,το μονο που βρισκω να πω ειναι οτι η κρεμα κ η σαντυγι ηταν πολυ μπολικες σε ποσοτητα κ μου βγηκε υπερβολικα ψηλο κ μου περισεψαν κ κρεμες.απο γευση ομως....μμμμ!!!!
    #
    Σχόλιο από Natalie79, 1-2-12  
    Λίγο μπελάλίδικο σαν γλυκό...αλλά είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...μπράβο σου που το ανέβασες!!!!!
    #
    Σχόλιο από ariel_peristeri, 27-4-12  
    το έφτιαξα και έγινε πάρα πολύ ωραίο!!!! Χίλια Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 27-4-12  
    να ειστε καλα........
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    ειχαμε γεννεθλια στην οικογενεια και εφτιαξα την συνταγη σου , βγηκε τελειο , αλλα και σε μενα ηταν πολυ η κρεμα αλλα την φαγαμε ετσι με το κουταλι ...:):):):!!
    #
    Σχόλιο από alonas, 28-6-12  
    Πάντα έκανα τη συνταγή με τις κρέμες γιωτης μόλις όμως δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα τη διαφορά. Δεν υπάρχουν λόγια απλά τέλεια. Η κρέμα έχει μια απίστευτη υφή και χωρίς αυτή τη βουτυρίλα που έχουν άλλες να σαι καλά.
    #
    Σχόλιο από alexperi, 13-7-12  
    ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑ 1-2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    1]ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΣΩ,ΤΗΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ Κ
    2]ΑΝΤΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ PATISERIE,ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΥΓΙ.[700ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 100ΓΡ ΑΧΝΗ]
    ΚΡΑΤΗΣΑ ΛΙΓΗ ΣΑΝΤΥΓΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ[ΠΕΡΙΠΟΥ 150-200ΓΡ]
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 25-7-12  
    Εκανα την κρέμα πριν λίγο και μου σβώλιασε!!!γιατί βρε κορίτσια? μήπως επειδή δεν κοσκίνισα το αλεύρι?εσείς πψς το κάνετε?τα φώτα σας please!!!τώρα τι να την κάνω την κρέμα?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    51 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Χρυσηίδα, 25-6-10  
    Δε ξέρω αν είναι ακριβώς η συνταγή αλλά είναι καταπληκτικό!!!!! Πολλά μπράβο που την ανέβασες.Α, εγώ δεν έβαλα αλεύρι αλλά κόρν φλάουρ.
    #
    Σχόλιο από Χρυσηίδα, 25-6-10  
    Ξέχασα να πώ πως πάω να το ξαναφτιάξω γιατί το έχω τάξει στο γραφείο....δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 25-6-10  
    σε ευχαριστω καλη μου να εισαι καλα!!!!και εγω το κανω συχνα και μαρεσει πολυ...αλλα δεν προλαβαινω να φαω το καταβροχθιζει ο αντρας μου!!!!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 7-9-10  
    Το έφτιαξα πριν λίγες μέρες για τα γενέθλιά μου και έκανε πάταγο! Καταπληκτική συνταγή! Η κρέμα του είναι απίστευτη!Θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από perivolakis, 20-6-11  
    tip: οσο πιο πολύ έχει ψηθεί η σφολιάτα, (να πάρει σκούρο χρώμα)τόσο πιο τραγανή γίνεται.
    1λίτρο κρέμα γάλακτος από πάνω είναι υπερβολή νομίζω. Το έφτιαξα με μισό λίτρο και ήταν υπέρ αρκετή. Η κρέμα είναι φανταστική, δοκιμάστε το.
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 20-6-11  
    την συνταγη την ειδα απο την τηλεοραση οπως εχω αναφερει...αρα τις δοσολογιες αλλος τις εβαλε...
    #
    Σχόλιο από Mastoras, 20-11-11  
    Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 21-11-11  
    να εισαι καλα!!!ελπιζω να την απολαυσατε!
    #
    Σχόλιο από Mermaid, 21-11-11  
    Παααααρα πολυ ωραια συνταγη! Μακραν η καλυτερη συνταγη για μιλφειγ που εχω φτιαξει ποτε! Εισαι αστερι που την ανεβασες! Super! Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από γλυκαντζου, 23-11-11  
    αγαπημενη αθανατη πατριδα λαρισα ειναι οντως συνταγη ζαχαροπλαστιων κωνσταντινιδη λαρισας το εχω γευτει αμετρητες φορες αν ειναι ο δρομο σς απο λαρισα παρτε για δοκιμη και δωρο αξιζει ο κοπος
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-1-12  
    εχω φαει απο το μιλφειγ του κων/νιδη δεν υπαρχει!!!!!! ... λαρισαια ειμαι αλλωστε αλλα την δικη σου θα τη δοκιμασω καιθα σου πω.. μπραβο που την ανεβασες..!!!!! καλη χρονια !!!
    #
    Σχόλιο από katenick, 22-1-12  
    πολυ ωραιο!!!το εφτιαξα κ ενθουσιαστηκαμε,το μονο που βρισκω να πω ειναι οτι η κρεμα κ η σαντυγι ηταν πολυ μπολικες σε ποσοτητα κ μου βγηκε υπερβολικα ψηλο κ μου περισεψαν κ κρεμες.απο γευση ομως....μμμμ!!!!
    #
    Σχόλιο από Natalie79, 1-2-12  
    Λίγο μπελάλίδικο σαν γλυκό...αλλά είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...μπράβο σου που το ανέβασες!!!!!
    #
    Σχόλιο από ariel_peristeri, 27-4-12  
    το έφτιαξα και έγινε πάρα πολύ ωραίο!!!! Χίλια Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 27-4-12  
    να ειστε καλα........
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    ειχαμε γεννεθλια στην οικογενεια και εφτιαξα την συνταγη σου , βγηκε τελειο , αλλα και σε μενα ηταν πολυ η κρεμα αλλα την φαγαμε ετσι με το κουταλι ...:):):):!!
    #
    Σχόλιο από alonas, 28-6-12  
    Πάντα έκανα τη συνταγή με τις κρέμες γιωτης μόλις όμως δοκίμασα αυτή τη συνταγή κατάλαβα τη διαφορά. Δεν υπάρχουν λόγια απλά τέλεια. Η κρέμα έχει μια απίστευτη υφή και χωρίς αυτή τη βουτυρίλα που έχουν άλλες να σαι καλά.
    #
    Σχόλιο από alexperi, 13-7-12  
    ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΑ 1-2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    1]ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΣΩ,ΤΗΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ Κ
    2]ΑΝΤΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ PATISERIE,ΕΡΙΞΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΥΓΙ.[700ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 100ΓΡ ΑΧΝΗ]
    ΚΡΑΤΗΣΑ ΛΙΓΗ ΣΑΝΤΥΓΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ[ΠΕΡΙΠΟΥ 150-200ΓΡ]
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 25-7-12  
    Εκανα την κρέμα πριν λίγο και μου σβώλιασε!!!γιατί βρε κορίτσια? μήπως επειδή δεν κοσκίνισα το αλεύρι?εσείς πψς το κάνετε?τα φώτα σας please!!!τώρα τι να την κάνω την κρέμα?
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 25-7-12  
    Κική, εγώ όταν καμιά φορά μου σβολιάζουν οι κρέμες, τις κατεβάζω από τη φωτιά και τις χτυπάω με το μιξερ χειρός μέχρι να γίνουν αλοιφή... Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αυτό...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 13-12-12  
    χαιρομαι που σας αρεσει τοσο πολυ!!!!να εχετε καλες γιορτες με υγεια πανω απο ολα!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 23-4-13  
    για ολες τις χρησεις...δεν μας ενδιαφερει να φουσκωσει το υλικο ετσι και αλλιως... ;)σου ευχομαι καλη επιτυχιαααα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από aslan2, 4-4-14  
    Αν θέλω να κάνω την κρέμα σοκολατένια να βάλω μέσα στην κρέμα κακάο ή λιωμένη σοκολάτα?
    #
    Σχόλιο από martinaki, 25-4-14  
    Να σας ΄ρωτήσω.....η σφολιάτα όταν την ψήσετε γίνεται κάπως "λαδερή"; Εμένα γιατί μου έγινε έτσι; Πρέπει να παιρνω κάποια συγκεκριμένη να μην το κάνει αυτό;
    #
    Σχόλιο από CHRISTINAPGR, 16-6-14  
    Οταν φουσκωνει η σφολιατα απο μεσα εινσι τζουφια...δηλαδη ανοιγει/σκιζεται απο μονη της....καντοοοοο!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-7-10  
    την εφτιαξα με σφολιατινια και προσθεσα στην κρεμα ξυσμα περγαμοντο για υπεροχο αρωμα,πολυ καλη...
    #
    Σχόλιο από Africa, 8-11-13  
    Το μιλφέιγ είναι θεϊκό!!! Η κρέμα υπέροχη σε γεύση και υφή.
    Χρησιμοποίησα σφολιατίνια και για σαντιγύ έβαλα μια συσκευασία garni που ετοιμσα συμφωνα με τις οδηγιες. Ανακατεψα το 1/3 με την κρεμα πατισερί και την υπόλοιπη σαντιγύ απο πάνω. Διακοσμησα με τριμμένη σφολιάτα, ψημένο αμύγδαλο φιλέ, άχνη και λίγη κανέλα.
    Το έφτιαξα στο ταψι του φούρνου και η κρέμα μου βγηκε οριακα, την επόμενη φορα θα κάνω λίιιγη κρεμα πατισερι περισσοτερη. Χρειαστηκαν 3 πακετα σφολιατινια.
    Τέλεια συνταγη σε ευχαριστω πολύ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της grandchef
    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΊΟΥ
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της ATHINA.F
    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της elenaste29
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23