Μιλφέιγ: το αυθεντικό!!!

Bαθμολογία: 4.8529
       
 
136 ψήφοι
sonrisa, 03.03.08

Περιγραφή

Μοναδική συνταγή, το καλύτερο μιλφέιγ που έχω δοκιμάσει ποτέ! Μια νοστιμότατη, αλλά ελαφριά αμαρτία!

Μιλφέιγ: το αυθεντικό!!!
photo: Λίλα

Συνταγή από:

sonrisa

6 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουτιά σφολιατίνια

 

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200γρ μαργαρίνη
  • 2 κρόκους
  • 3/4 ποτ.νερού ζάχαρη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1,5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα 1 λεμονιού

 

Για την σαντιγύ:

  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
  • ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα κατά βούληση
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Κόστος:
(4 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(4 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 21' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση κατά μήκος και βάζετε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.

Βήμα 2
2)

Ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνετε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.

Βήμα 3
3)

Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα και διαλύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 4
4)

Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα

Βήμα 5
5)

και ανακατεύετε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 6
6)

Ανακατέψτε τη και ρίξτε τη μισή ποσότητα επάνω από τα σφολιατίνια.

Βήμα 7
7)

Καλύψτε με μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.

Βήμα 8
8)

Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα.

Βήμα 9
9)

Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτετε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.

Βήμα 10
10)

Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο και απολαύστε το μετά από λίγες ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες για κορν φλάουρ και αλεύρι είναι κοφτές κουταλιές σούπας (αλεύρι για όλες τις χρήσεις βάζω, αλλά και φαρίνα αν έχετε, δεν έχει διαφορά σ΄αυτήν τη συνταγή). Μπορείτε να βάλετε λιγότερο βούτυρο, αν θέλετε να βγει πιο ελαφρύ.

Η κρέμα είναι έτοιμη όταν αρχίζει να πήζει και να κάνει μικρά βουναλάκια. Για να μην κάνει κρούστα μέχρι να περιμένετε να κρυώσει, μπορείτε να την καλύψετε με μεμβράνη.

Το ξύσμα λεμονιού της δίνει τέλεια ντελικάτη γεύση!

Για τη σαντιγύ χρησιμοποιώ Mοrfat ή Εrmol και τη χτυπάω με 7 κ.σ. ζάχαρη άχνη και περίπου 1 ποτ.κρασιού γάλα φρέσκο ώσπου να αφρατέψει. Και με garni γίνεται επίσης, ή με όποια άλλη σαντιγύ χρησιμοποιείτε. Προτείνω, αν θέλετε, να ρίξετε ελάχιστη ζάχαρη άχνη πάνω από το μιλφέιγ όταν θα το σερβίρετε (όχι πολλή,γιατί θα είναι υπερβολικά γλυκό!). Καλή Επιτυχία!

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    199 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-3-08  
    Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ ξέρω πως το αυθεντικό μιλφέϊγ φτιάχνεται με φύλλο σφολιάτας!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-3-08  
    Έχεις δίκιο ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, με φύλλο σφολιάτας είναι το αυθεντικό, αλλά ήθελα να δώσω έμφαση στον τίτλο του. Πάντως δοκίμασέ το και θα δεις.. Είναι κλασσική, πετυχημένη συνταγή μαμάς..
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 4-3-08  
    sonrisa ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ..
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 4-3-08  
    Κυριακή τα σφολιατίνια στα σουπερ μαρκετ της Αθήνας βρίσκονται στο ράφι μαζί με τα σαβαγιαρ και αλλα ειδη ζαχαροπλαστικής. Ειναι σε διαφανή παραλληλογράμμη συσκευασία με συνήθη χώρα προέλευσης Ιταλίας. Στο σχήμα τους είναι παραλληλόγραμμα με φάρδος οσο περίπου δυο δάκτυλα, δυστυχως αυτη την στιγμή μου διαφεύγει η μάρκα τους για να στην δώσω για να τα ζητήσεις.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-3-08  
    ΚΥΡΙΑΚΗ με πρόλαβε η MARTHA_T,τώρα είδα την απορία σου. Τα σφολιατίνια υπάρχουν παντού, σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Σίγουρα θα τα βρείς δίπλα στα σαβαγιάρ (εκεί τα βάζουν),πάρε εκείνα που έχουν επικάλυψη κρυσταλλικής (άσπρης) ζάχαρης. Δε θυμάμαι τη μάρκα δυστυχώς.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 5-3-08  
    Μόλις θυμήθηκα τη μάρκα από τα σφολιατίνια..Bonomi γράφει η συσκευασία. Δε θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 5-3-08  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή φτιάχνω και εγώ...είναι απλά απίθανη...όσο κάθεται στο ψυγείο νομίζω ότι γίνεται όλο και καύτερο!!!Μόνο που εγώ βάζω ολόκληρα τα σφολιατίνια χρησιμ.δλδ 3 κουτιά σφολιατίνια.πρέπει να την δοκιμάσετε!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 5-3-08  
    *καλύτερο
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Όντως, τη δεύτερη μέρα είναι ακόμα πιο τέλειο! Όσο για τα ολόκληρα σφολιατίνια που λες, γούστα είναι αυτά, θα το δοκιμάσω και έτσι πάντως.
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 6-3-08  
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ!!!!ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
    #
    Σχόλιο από christina.f, 6-3-08  
    Ακριβώς αυτή τη συνταγή κάνω και εγώ, μόνο που βάζω λιγότερο βούτυρο και συγκεκριμένα βάζω αυτό με το γιαούρτι.Είναι πραγματικά πολύ καλή... Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!!!
    #
    Σχόλιο από Elepe, 4-11-08  
    Πραγματικά καταπληκτική η κρέμα, μόνο που η ποσότητα είναι μικρή για δύο στρώσεις, την άλλη φορά θα κάνω διπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 10-11-08  
    τι ωραίο γλυκό!!!!το έφτιαξα στη γιορτή του άνδρα μου και έγινε πανικός!!!και το ξύσμα λεμονιού το κάνει τέλειο....σ'ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-11-08  
    Elepe και Λαδομπούκι πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Σήμερα είδα τα σχόλιά σας!
    Elepe εμένα η κρέμα πάντα μου είναι αρκετή. Εξαρτάται τί σκεύος χρησιμοποίησες. Δε θυμάμαι ακριβώς τις διαστάσεις από το πυρέξ που το φτιάχνω, αλλά είναι ένα κανονικό ορθογώνιο πυρέξ. Να φανταστείς το έχω κάνει και σε ένα λίγο μεγαλύτερο από το πυρέξ, ταψί φούρνου και πάλι μου έφτασε. Ό,τι σε βολεύει κάνε βέβαια! Μπορείς να προσθέσεις λίγη παραπάνω σαντιγύ και να σου έρθει μια χαρά η ποσότητα της κρέμας.
    Λαδομπούκι να χαίρεσαι τον άντρα σου, έστω και καθυστερημένα! Όντως, το άρωμα λεμονιού δίνει μια πολύ φίνα γεύση σ΄αυτό το γλυκάκι! Σας ευχαριστώ ξανάα!! xx
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 11-11-08  
    Πολύ καλή! Αυτή τη συνταγή ακριβώς την κάνω κι εγώ, μόνο που δεν κόβω τη σφολιάτα, την κόβω αφού τελειώσει το γλυκό σε μερίδες.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 28-11-08  
    σήμερα το ξαναέφτιαξα...μισή δόση βέβαια για να μη τρώμε πολύ..χιχιχι... αντικατέστησα το κουτάκι τη σαντυγί με δύο σακουλάκια που είναι στη χάρτινη συσκευασία ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει πάνω στο κουτί...έγινε πολύ αφράτη..επίσης πρόσθεσα κ ένα φλυτζάνι σαντυγί περίπου μέσα στην κρέμα αφού είχε κρυώσει...και πάλι μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-11-08  
    Λαδομπούκι σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ! Κι εγώ πολλές φορές αντί τη σαντιγύ στο τενεκεδάκι βάζω garni.Μου αρέσει πιο πολύ η φυτική όμως να πω την αλήθεια. Γούστα είναι αυτά, όποια σαντιγύ θες βάζεις. Επίσης, λίγη σαντιγύ μέσα στην κρέμα την κάνει ακόμα πιο φίνα και αφράτη! Πολλές φορές προσθέτω κι εγώ. Είχα ξεχάσει να το βάλω στα σχόλια. Από πάνω από τη σαντιγύ βάλτε μπόλικα τριμμένα σφολιατίνια, του πάνε τόσο πολύ!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-11-08  
    Να΄ναι καλά η μαμά μου που μου την έμαθε - το φτιάχνει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου- και απολαμβάνουμε αυτό το τόσο φίνο και νόστιμο γλυκάκι!
    #
    Σχόλιο από afro, 17-12-08  
    bravo telio apo pote efiacsa to gliko o andras moy ke o mikros gios den felune alo gliko na katalabis kafe 4 meres to kano i moni diafora afti feloune me papadopoulos emena moy aresi pio poli me sfoliatina panda kano dipli dosi ke 4 paketa biskota
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-08  
    Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που άρεσε και σε σένα και στην οικογένειά σου afro! Έχει λεπτή και φίνα γεύση αυτό το μιλφέιγ που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Όσο για τα μπισκότα που προτιμούν οι δικοί σου, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά γιατί όχι. Πολύ ωραίο θα είναι και πάλι. Μόνο που δε θα είναι μιλφέιγ..Θα είναι σαν τούρτα με μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    168 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-3-08  
    Συγνώμη κιόλας, αλλά εγώ ξέρω πως το αυθεντικό μιλφέϊγ φτιάχνεται με φύλλο σφολιάτας!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 3-3-08  
    Έχεις δίκιο ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, με φύλλο σφολιάτας είναι το αυθεντικό, αλλά ήθελα να δώσω έμφαση στον τίτλο του. Πάντως δοκίμασέ το και θα δεις.. Είναι κλασσική, πετυχημένη συνταγή μαμάς..
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 5-3-08  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή φτιάχνω και εγώ...είναι απλά απίθανη...όσο κάθεται στο ψυγείο νομίζω ότι γίνεται όλο και καύτερο!!!Μόνο που εγώ βάζω ολόκληρα τα σφολιατίνια χρησιμ.δλδ 3 κουτιά σφολιατίνια.πρέπει να την δοκιμάσετε!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 5-3-08  
    *καλύτερο
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Όντως, τη δεύτερη μέρα είναι ακόμα πιο τέλειο! Όσο για τα ολόκληρα σφολιατίνια που λες, γούστα είναι αυτά, θα το δοκιμάσω και έτσι πάντως.
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 6-3-08  
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ!!!!ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΩ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
    #
    Σχόλιο από christina.f, 6-3-08  
    Ακριβώς αυτή τη συνταγή κάνω και εγώ, μόνο που βάζω λιγότερο βούτυρο και συγκεκριμένα βάζω αυτό με το γιαούρτι.Είναι πραγματικά πολύ καλή... Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!!!
    #
    Σχόλιο από Elepe, 4-11-08  
    Πραγματικά καταπληκτική η κρέμα, μόνο που η ποσότητα είναι μικρή για δύο στρώσεις, την άλλη φορά θα κάνω διπλή δόση.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 10-11-08  
    τι ωραίο γλυκό!!!!το έφτιαξα στη γιορτή του άνδρα μου και έγινε πανικός!!!και το ξύσμα λεμονιού το κάνει τέλειο....σ'ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 11-11-08  
    Elepe και Λαδομπούκι πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Σήμερα είδα τα σχόλιά σας!
    Elepe εμένα η κρέμα πάντα μου είναι αρκετή. Εξαρτάται τί σκεύος χρησιμοποίησες. Δε θυμάμαι ακριβώς τις διαστάσεις από το πυρέξ που το φτιάχνω, αλλά είναι ένα κανονικό ορθογώνιο πυρέξ. Να φανταστείς το έχω κάνει και σε ένα λίγο μεγαλύτερο από το πυρέξ, ταψί φούρνου και πάλι μου έφτασε. Ό,τι σε βολεύει κάνε βέβαια! Μπορείς να προσθέσεις λίγη παραπάνω σαντιγύ και να σου έρθει μια χαρά η ποσότητα της κρέμας.
    Λαδομπούκι να χαίρεσαι τον άντρα σου, έστω και καθυστερημένα! Όντως, το άρωμα λεμονιού δίνει μια πολύ φίνα γεύση σ΄αυτό το γλυκάκι! Σας ευχαριστώ ξανάα!! xx
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 11-11-08  
    Πολύ καλή! Αυτή τη συνταγή ακριβώς την κάνω κι εγώ, μόνο που δεν κόβω τη σφολιάτα, την κόβω αφού τελειώσει το γλυκό σε μερίδες.
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 28-11-08  
    σήμερα το ξαναέφτιαξα...μισή δόση βέβαια για να μη τρώμε πολύ..χιχιχι... αντικατέστησα το κουτάκι τη σαντυγί με δύο σακουλάκια που είναι στη χάρτινη συσκευασία ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει πάνω στο κουτί...έγινε πολύ αφράτη..επίσης πρόσθεσα κ ένα φλυτζάνι σαντυγί περίπου μέσα στην κρέμα αφού είχε κρυώσει...και πάλι μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-11-08  
    Λαδομπούκι σ΄ευχαριστώ πολύ πολύ! Κι εγώ πολλές φορές αντί τη σαντιγύ στο τενεκεδάκι βάζω garni.Μου αρέσει πιο πολύ η φυτική όμως να πω την αλήθεια. Γούστα είναι αυτά, όποια σαντιγύ θες βάζεις. Επίσης, λίγη σαντιγύ μέσα στην κρέμα την κάνει ακόμα πιο φίνα και αφράτη! Πολλές φορές προσθέτω κι εγώ. Είχα ξεχάσει να το βάλω στα σχόλια. Από πάνω από τη σαντιγύ βάλτε μπόλικα τριμμένα σφολιατίνια, του πάνε τόσο πολύ!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 29-11-08  
    Να΄ναι καλά η μαμά μου που μου την έμαθε - το φτιάχνει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου- και απολαμβάνουμε αυτό το τόσο φίνο και νόστιμο γλυκάκι!
    #
    Σχόλιο από afro, 17-12-08  
    bravo telio apo pote efiacsa to gliko o andras moy ke o mikros gios den felune alo gliko na katalabis kafe 4 meres to kano i moni diafora afti feloune me papadopoulos emena moy aresi pio poli me sfoliatina panda kano dipli dosi ke 4 paketa biskota
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 18-12-08  
    Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που άρεσε και σε σένα και στην οικογένειά σου afro! Έχει λεπτή και φίνα γεύση αυτό το μιλφέιγ που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Όσο για τα μπισκότα που προτιμούν οι δικοί σου, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, αλλά γιατί όχι. Πολύ ωραίο θα είναι και πάλι. Μόνο που δε θα είναι μιλφέιγ..Θα είναι σαν τούρτα με μπισκότα και κρέμα ζαχαροπλαστικής.
    #
    Σχόλιο από Alexpetsi, 6-2-09  
    Πραγματικά η κρέμα είναι τέλεια, όπως και ολόκληρο το γλυκό. Ένα πράγμα που δεν αντέχω, είναι τα διάφορα γλυκά που φτιάχνονται με έτοιμες κρέμες, δεν έχουν τίποτε το ιδιαίτερο, μόνο συντηρητικά.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 27-2-09  
    Alexpetsi αν και καθυστερημένα, σ΄ευχαριστώ πολύ! Τώρα είδα το σχόλιο! Συμφωνώ μαζί σου,αν μπορούμε να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας γιατί να παίρνουμε τα έτοιμα που είναι ναι μεν νόστιμα αλλά γεμάτα συντηρητικά... Όσες κρέμες πατισερί και αν έχω δοκιμάσει αυτή είναι η πιο τέλεια!
    #
    Σχόλιο από delicious, 27-2-09  
    Ακριβώς το ίδιο μιλφέιγ φτιάχνω και εγώ μόνο που βάζω ξύσμα πορτοκάλι. Είναι πραγματικά τέλειο! Όταν ξαναφτιάξω θα βάλω ξύσμα λεμόνι για να συγκρίνω.
    #
    Σχόλιο από kessy, 27-2-09  
    ακριβώς το ίδιο φτιάχνω κι εγώ με τη μονη διαφορά ότι βάζω τα ζαχαρωμένα σφολιατίνια.Παρα-πολυ νόστιμο πραγματικά
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ_, 4-3-08  
    sonrisa ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ..
    #
    Σχόλιο από Martha_T, 4-3-08  
    Κυριακή τα σφολιατίνια στα σουπερ μαρκετ της Αθήνας βρίσκονται στο ράφι μαζί με τα σαβαγιαρ και αλλα ειδη ζαχαροπλαστικής. Ειναι σε διαφανή παραλληλογράμμη συσκευασία με συνήθη χώρα προέλευσης Ιταλίας. Στο σχήμα τους είναι παραλληλόγραμμα με φάρδος οσο περίπου δυο δάκτυλα, δυστυχως αυτη την στιγμή μου διαφεύγει η μάρκα τους για να στην δώσω για να τα ζητήσεις.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-3-08  
    ΚΥΡΙΑΚΗ με πρόλαβε η MARTHA_T,τώρα είδα την απορία σου. Τα σφολιατίνια υπάρχουν παντού, σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Σίγουρα θα τα βρείς δίπλα στα σαβαγιάρ (εκεί τα βάζουν),πάρε εκείνα που έχουν επικάλυψη κρυσταλλικής (άσπρης) ζάχαρης. Δε θυμάμαι τη μάρκα δυστυχώς.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 5-3-08  
    Μόλις θυμήθηκα τη μάρκα από τα σφολιατίνια..Bonomi γράφει η συσκευασία. Δε θα δυσκολευτείτε να τα βρείτε.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 2-10-09  
    ΜΑΙΚ μήπως μπορείς να μου πεις πως ακριβώς φτιάχνεις τη φυτική κρέμα. Απλώς βράζεις το γάλα καρύδας με κορν φλάουρ?
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 3-10-09  
    απάντηση σε ερώτηση της Angolina:
    ναι, έτσι γίνεται.

    ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    1 φλ γάλα καρύδας +
    1 κ.σ. κορν φλάουρ
    το διαλύουμε κρύο και ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
    δε χτυπιέται σαντιγί.

    ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ
    1 κουτί γάλα καρύδας πολύ κρύο +
    1 κ.σ. χυμός λεμονιού

    αφ'εσπέρας βάζουμε το γάλα στο ψυγείο πάνω πάνω.

    προσθέτουμε 1 κ.σ. λεμόνι και χτυπάμε το μείγμα σαντιγί με κρύους αναδευτήρες να «στέκει».

    αν δεν στέκει αλλά κάνει μόνο μαλακά βουναλάκια, θέλει κατάψυξη με το μπολ και τα αναδευτηράκια 15 λεπτά ή ώσπου να σχηματίσει κρυστάλλους.

    προσθέτουμε μια 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και χτυπάμε ώσπου να στέκει. τέλος χτυπάμε 1 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά), και 1/4 φλ ζάχαρη άχνη.

    γίνεται και με τόφου επίσης.
    μην ξεχνάτε ωστόσο ότι τα υποκατάστατα θέλουν πάντα αρωμάτισμα με κάποιο εσάνς για να καλύπτεται η κατώτερη ποιότητά τους.
    #
    Σχόλιο από kokonoko, 18-11-09  
    Ωραία φαίνεται η συνταγή και εύκολη αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Επειδή δε βρίσκομαι στην Ελλάδα και η σαντιγύ που έχουν εδώ γίνεται αρκετά νερουλή, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για σαντιγύ κρέμα γάλακτος χτυπημένη με ζάχαρη άχνη???
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-11-09  
    Να είστε καλά όλοι για τα όμορφα λόγια σας!Να το φτιάχνετε και να το απολαμβάνετε με όσους αγαπάτε το γλυκάκι αυτό. Λοιπόν, όσο για την ερώτησή σου kokonoko, φυσικά και μπορείς να φτιάξεις σαντιγύ με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη. Εγώ δεν το προτιμώ, γιατί φοβάμαι μη μου νερουλιάσει.Γι΄αυτό και πιο συχνά χρησιμοποιώ αυτήν στο τενεκεδένιο κουτάκι. Γούστα είναι αυτά! Καλή επιτυχία όταν το φτιάξεις!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 14-1-10  
    Να ρωτησω κ εγω κατι, μπορει να φανει λιγο χαζο γιατι βλεπω οτι ολοι το γνωριζετε. Τα ετοιμα σφολιατινια που τα βρησκουμε; Στα ραφια τον s/m στα μπισκοτα; ή περνουμε φιλο σφολιατα κ το ψηνουμε;
    #
    Σχόλιο από gwga, 10-3-10  
    γλυκουλα,τα σφολιατινια τα βρισκεις ετοιμα.ειναι εκει που ειναι τα ειδη ζαχαροοπλαστικης.(π.χ κουβερτούρες, ζελέ κλπ....)
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 4-5-10  
    IonWorld δυστυχώς σου απαντάω καθυστερημένα λόγω προβλήματος με τον υπολογιστή, μόλις είδα το σχόλιο! Λοιπόν, εγώ το φτιάχνω με φρέσκο γάλα, αλλά μπορείς να βάλεις και εβαπορέ αραιωμένο (είναι 4 ποτήρια γάλα περίπου, άρα θα βάλεις 2 εβαπορέ και 2 νερό). Δεν θα καταλάβεις διαφορά είτε βάλεις φρέσκο είτε εβαπορέ. Είναι εξίσου νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από bintjaki, 26-12-10  
    ΤΕΛΕΙΟ!Το εκανα χθες για ενα τραπεζι και ξετρελα8ηκαν ολοι.Μια αλλαγη που εκανα μονο ειναι χωρισα στα 2 τη γεμιση και στη μιση πρωτη στρωση προσθεσα 160 γρ κουβερτουρα.Εγινε πολυ καλο αν ειναι καποιος fun της σοκολατας!
    #
    Σχόλιο από BIScotaki, 7-2-11  
    Μετά από δύο χρόνια που παρακολουθώ τις συνταγές σας αποφάσισα και εγώ σήμερα να μπω στην παρέα σας. Το μιλφειγ αυτό το έχω φτιάξει πολλές φορές και την συνταγή την είχα πάρει από εσένα!! Είναι απλά θεικό!! Μπράβο σου!!! Έγώ χρησιμοποίησα και την κρέμα αυτή αλλά με ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γλυκό που κάνει η μαμά μου (στην βάση φρυγανιές και σιρόπι, από πάνω την κρέμα αυτή με το πορτοκάλι και τέλος από πάνω ζελέ πορτοκάλι) και έγινε πολύ ωραίο και πόλύ δροσιστικό!! Πάντως δεν την αλλάζω την συνταγή σου για μιλφειγ!!!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 19-4-11  
    Sonrisa, φαίνεται πραγματικά απολαυστική η συνταγή σου, γι' αυτό και θα την κάνω άμεσα. Έχω όμως ερώτηση...
    Η κρέμα είναι τόσο σφιχτή, ώστε να μπορέσω να "μοντάρω" το γλυκό σε αποσπούμενο τσέρκι, ή είναι ρευστή, οπότε και θα "τρέξει"?
    Θα περιμένω απάντηση.... Ευχαριστώ!!!!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 4-5-11  
    Sonrisa, λυπάμαι αλλά δεν επανήλθα με πιρουνάκια....
    Ξέρεις, πρέπει να πω, ότι ταλαιπωρήθηκα με την κρέμα.
    ΔΕΝ έπηζε. Περνούσε η ώρα πάνω από την κατσαρόλα, και η κρέμα, εξακολουθούσε να είναι πολύ ρευστή, οπότε άρχισα να προσθέτω επιπλέον κορν-φλάουρ.
    Γενικά, ξέρω ότι η κρέμα με προοπτική να πήξει στο ψυγείο, είναι αυτή που βυθίζεις ένα κουτάλι, και όταν το βγάζεις, ένα λεπτό στρώμα κρέμας έχει καλύψει το κουτάλι. Αυτό δεν έγινε. Η κρέμα "έτρεχε".
    Έβαλα στο ψυγείο, αλλά και πάλι τίποτα. Τολμώ να πω οτι την "έσωσα" βάζοντας μια γερή δόση σαντιγύς.
    Οπότε, ούτε λόγος για το "στήσιμο" στο τσέρκι, που λέγαμε...
    Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως βάζουμε μόνο το κορν-φλάουρ που αναφέρεται?
    Ή μήπως ΕΝΝΟΗΤΑΙ πως θα ρίξουμε παραπάνω, προκειμένου να φτάσει στο σημείο που την θέλουμε την κρέμα?
    Μου κάνει εντύπωση που τα σχόλια είναι γενικώς καλά, και εγώ έχω να πω μόνο, ότι ΝΑΙ το λεμόνι αφήνει μια ιδιαίτερη γεύση.
    Αν υποψιάζεσαι τί μπορεί να κατέστρεψε τη συνταγή σου, ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις.
    ΔΕΝ ψηφίζω, γιατί θεωρώ πολύ πιθανό, να αδικήσω μια συνταγή, που είναι καλή, και εμένα, απλώς δεν μου "έκατσε".
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από kopelitsa, 31-12-11  
    Καλισπερα και χρόνια πολλά.
    μπορείς να μου πεις αν τα αυγά ειναι απαραίτητα?
    δεν εχω ξανακουσει οτι στο μιλφειγ βαζεις αυγα.
    αν τα παραλείψω υπάρχει περίπτωση να μην μου πετύχει η κρέμα
    #
    Σχόλιο από theo333, 28-3-12  
    koritsia sos! thelw na rwthsw merika pragmata
    1) otan les "Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα" ti pothria ennoeis? tou nerou? koupa?

    2) apo to 1 litro gala 3 pothria tha riksw sthn katsarola t upoloipa sto migma me ts krokous k ksexwrista gala gia tn santugi?

    3)vgainei polu entonh h murwdia tou lemoniou? gt protimw oudeteres geuseis.an eixate kt na mou proteinate tha t ektimousa!

    apanthste m oso pio grhgora ginetai estw k eseis p exete kanei tn suntagh k gnwrizete! euxaristw polu
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-3-12  
    Δεν έχω φτιάξει τη συνταγή, αλλά νομίζω πως μπορώ να σου απαντήσω λόγω πείρας.
    1. Δεν έχει σημασία τι είδους ποτήρια θα είναι. Δεν έχει και τόση διαφορά η κούπα από το ποτήρι και στην τελική έτσι κι αλλιώς όλο το μείγμα μαζί θα πάει. Δηλαδη βάλε ό,τι σε βολεύει.

    2. Το ένα λίτρο είναι για την κρέμα. Στη σαντιγί θα βάλεις λίγο γάλα έξτρα από το λίτρο.

    3. Μια που δεν το εχω κάνει δεν ξέρω να σου πω πόσο λεμονάτο βγαίνει. Αλλά αν δεν είσαι φαν του λεμονιού, μπορείς να βάλεις λιγότερο, δεν θα αλλάξει κάτι στη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από rodirdi, 9-3-13  
    είναι πάρα πολύ νόστιμο αλλά μου βγαίνει λίγο αραιή η κρέμα, μιάμιση κουταλιά αλεύρι δεν είναι λίγη;
    #
    Σχόλιο από dthemora, 29-5-13  
    Καλησπέρα. Στα σχόλιά σου γράφεις πως στην κρέμα, αφού κρυώσει και την χτυπήσεις για να αφρατέψει, βάζεις και σαντιγύ... Πόση σαντιγύ βάζεις για να γίνει πιο αφράτη η κρέμα;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από gwga, 10-3-10  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΕΙΠΑ ΧΤΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΜΙΛΦΕΙΓ...ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ.ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΑΤΟΜΑ,ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ!!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΤΑ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!!
    ΕΠΙΣΗΣ,ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΟ...
    #
    Σχόλιο από venetia, 3-4-10  
    δεν βαθμολογω ξανα εχω ηδη βαθμολογισει απλα ηθελα να πω πως τωρα την 2η φορα που το εφτιαξα δεν ειχα λεμονι και εβαλα ξυσμα πορτοκαλιου και εγινε εξισου νοστιμο!!!!!! πολυ μοσχοβολιστο!!!
    #
    Σχόλιο από KATERINAL, 19-1-11  
    Τέλειο, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο, το ωραιότερο γλυκό που έχω φτιάξει ποτέ μου.
    Το έφτιαξα σε τραπέζι και έκανε θραύση, το μόνο που πρόσθεσα ήταν φραουλίτσες.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από butterfly_lilly, 20-7-12  
    υπέροχη η συνταγή σου! όσο για την κρέμα δεν έχω λόγια! Όντως έχει ένα ελαφρύ άρωμα λεμονιού αλλά εγώ την λάτρεψα. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να βάλω στις στρώσεις ανάμεσα καβουρδισμένο αμύγδαλο. Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω με κανονική σαντιγύ γιατί η φυτική δεν μου αρέσει και πολύ (γούστα είναι αυτα!)πάντως μπράβο και πάλι!
    #
    Σχόλιο από Stella LP, 21-9-12  
    Ελαφρύ και υπέροχο! Στην κρέμα ζαχαροπλαστικής πρόσθεσα και λίγη εσάνς πορτοκάλι. Έδωσε στο γλυκό ένα διακριτικό άρωμα :).
    #
    Σχόλιο από Chrysa Bz, 19-8-13  
    I sintagi sou ine telia! Bebea tin exo alaksi ligo..
    Prin psiso tin sfoliata,tin exo zaxarosi ke apo tis dyo meries ke egine etsi pio tragani.
    Episis afisa to ksisma apo to lemoni ke prosthesa ligo karamelomeno fountouki.
    filakia polla apo Germania

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.7143
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά ψυγείου
    Ένα βιβλίο 88 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Τούρτες / Κορμοί
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της Eirinaki
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas
     ΓΛΥΚΑ...
    Ένα βιβλίο 43 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz