Μήλο Γλυκοπατάτα

Bαθμολογία: 4.75
       
 
4 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Από 6 μηνών

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα χωρίς φλούδα
  • 1 μεσαίο μήλο χωρίς φλούδα και κουκούτσια
  • 100 γρ. γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: 6-18 μηνών
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Μήλα , Γάλα
Φτιάχνει: 3 δόσεις
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το μήλο και τη γλυκοπατάτα σε μικρούς κύβους.
  2. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μαλακά, αλλά προσέχουμε να μη τα παραβράσουμε.
  3. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το γάλα.
  4. Βάζουμε τον πουρέ σε βαζάκια (μία δόση στο καθένα) και ή τα καταναλώνουμε σε 48 ώρες ή τα βάζουμε στην κατάψυξη για όταν τα χρειαστούμε.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από Gatita, 6-1-09  
    σουπερ μου ακούγεται. Μπορώ να βάλω 1 πατάτα κανονική αν δεν έχω γλυκοπατάτα??? Έχει πολύ γλυκιά γεύση δηλαδή αντί την καθιερωμένη φρουτόκρεμα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-1-09  
    Φυσικά και μπορείς να βάλεις μια κανονική πατάτα, απλώς δεν θα έχει την ίδια γεύση.
    Η γλυκοπατάτα έχει μια γεύση σαν κάστανο κάπως (όχι η κόκκινη, εμένα η κόκκινη δε μου αρέσει).
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-3-09  
    εγω την εκανα χωρις γαλα την συνταγη κ το μωρακι μου ξετρελαθηκε......α εβαλα κ μια κουταλια λαδι...
    μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από babystar, 4-6-09  
    Να σε ρωτήσω, σε αυτή τη συνταγή, όπως και στον πουρέ μήλου, αναφέρεις να τα βάλουμε στην κατάψυξη...Μπορώ να τα βάλω σε βαζάκια και να τα κονσερβοποιήσω όπως τις μαρμελάδες?(γυρνώντας ανάποδα το βαζάκι) Επίσης, πες με αδαή, αλλά μόνο την κόκκινη γλυκοπατάτα ξέρω και για να πω την αλήθεια δεν με τρελλαίνει.Υπάρχει και άλλη εκτός αυτής???Σε ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-6-09  
    Γλυκοπατάτες υπάρχουν 2 είδη. Οι κόκκινες ούτε εμένα μου αρέσουν. Έχει όμως ένα άλλο είδος (η αλήθεια είναι πως το βρίσκω πιο σπάνια όμως) που είναι σαν πατάτα κανονική (απλώς πιο μεγάλη και με λεπτή φλούδα) που έχει γεύση κάστανου και είναι φανταστική.
    Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κάνεις κονσερβοποίηση και να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου. Εγώ πάντα τα έβαζα στην κατάψυξη. Ήξερα πόσο ήταν μια δόση φαγητού δηλαδή, έβαζα σε βαζάκια και στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείται για 2-3 μέρες.
    #
    Σχόλιο από babystar, 4-6-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ...
    Την κονσερβοποίηση την σκέφτομαι στην περίπτωση που θέλω να φτιάξω ένα γεύμα και να το πάρω μαζί μου, σαν τα έτοιμα βαζάκια...Αν το προσπαθήσω και δω ότι τα βαζάκια σφράγισαν (το καπάκι δεν θα πατιέται) δεν παει να πει ότι πέτυχε άραγε? Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι..Είμαι νέα μανούλα και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε με πραγματικό φαγητό και άρχισα από τώρα να ψάχνομαι γενικώς...
    #
    Σχόλιο από natacha, 23-11-09  
    polu kalh suntagh.eftiaksa thn kremoula mono me mhlo glukopatata asprh k ligo apo to zoumi tous.parolo pou den mou arese emena to paidi mou eglufe k ta daxtulakia tou!!!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 16-8-10  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    #
    Σχόλιο από katerina1988, 17-11-12  
    Εκπληκτική συνταγή!Μπράβο απλή αλλά πολύ γευστική!

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από krepoylina, 16-8-10  
    ΥΠΕΡΟΧΟ!!!
    #
    Σχόλιο από katerina1988, 17-11-12  
    Εκπληκτική συνταγή!Μπράβο απλή αλλά πολύ γευστική!

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gatita, 6-1-09  
    σουπερ μου ακούγεται. Μπορώ να βάλω 1 πατάτα κανονική αν δεν έχω γλυκοπατάτα??? Έχει πολύ γλυκιά γεύση δηλαδή αντί την καθιερωμένη φρουτόκρεμα?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-1-09  
    Φυσικά και μπορείς να βάλεις μια κανονική πατάτα, απλώς δεν θα έχει την ίδια γεύση.
    Η γλυκοπατάτα έχει μια γεύση σαν κάστανο κάπως (όχι η κόκκινη, εμένα η κόκκινη δε μου αρέσει).
    #
    Σχόλιο από babystar, 4-6-09  
    Να σε ρωτήσω, σε αυτή τη συνταγή, όπως και στον πουρέ μήλου, αναφέρεις να τα βάλουμε στην κατάψυξη...Μπορώ να τα βάλω σε βαζάκια και να τα κονσερβοποιήσω όπως τις μαρμελάδες?(γυρνώντας ανάποδα το βαζάκι) Επίσης, πες με αδαή, αλλά μόνο την κόκκινη γλυκοπατάτα ξέρω και για να πω την αλήθεια δεν με τρελλαίνει.Υπάρχει και άλλη εκτός αυτής???Σε ευχαριστώ...
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 4-6-09  
    Γλυκοπατάτες υπάρχουν 2 είδη. Οι κόκκινες ούτε εμένα μου αρέσουν. Έχει όμως ένα άλλο είδος (η αλήθεια είναι πως το βρίσκω πιο σπάνια όμως) που είναι σαν πατάτα κανονική (απλώς πιο μεγάλη και με λεπτή φλούδα) που έχει γεύση κάστανου και είναι φανταστική.
    Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να κάνεις κονσερβοποίηση και να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου. Εγώ πάντα τα έβαζα στην κατάψυξη. Ήξερα πόσο ήταν μια δόση φαγητού δηλαδή, έβαζα σε βαζάκια και στην κατάψυξη. Στο ψυγείο διατηρείται για 2-3 μέρες.
    #
    Σχόλιο από babystar, 4-6-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ...
    Την κονσερβοποίηση την σκέφτομαι στην περίπτωση που θέλω να φτιάξω ένα γεύμα και να το πάρω μαζί μου, σαν τα έτοιμα βαζάκια...Αν το προσπαθήσω και δω ότι τα βαζάκια σφράγισαν (το καπάκι δεν θα πατιέται) δεν παει να πει ότι πέτυχε άραγε? Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι..Είμαι νέα μανούλα και σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε με πραγματικό φαγητό και άρχισα από τώρα να ψάχνομαι γενικώς...

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-3-09  
    εγω την εκανα χωρις γαλα την συνταγη κ το μωρακι μου ξετρελαθηκε......α εβαλα κ μια κουταλια λαδι...
    μπραβο!!!!!
    #
    Σχόλιο από natacha, 23-11-09  
    polu kalh suntagh.eftiaksa thn kremoula mono me mhlo glukopatata asprh k ligo apo to zoumi tous.parolo pou den mou arese emena to paidi mou eglufe k ta daxtulakia tou!!!

    Σχετικά άρθρα

    Υγιεινή διατροφή για παιδιά
    Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή...
    Παιδιά και φαγητό
    Όλοι θέλουμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...