Μηλοκαρυδόπιτα
Πανευκολη και πεντανοστιμη
Υλικά
-
1 ποτηρι νερου σπορελαιο
-
3 ποτηρια νερου αλευρι που φουσκωνει μονο του
-
1 γεματη κουταλια σουπας κανελλα
-
1 ποτηρι νερου σταφιδες ξανθες
-
1 ποτηρι νερου καρυδια χοντροκομμενα
-
2 μεγαλα ξυνομηλα και 2 μεγαλα κοκκινα μηλα καθαρισμενα και κομμενα σε κυβακια.
-
4 αυγα
-
1 ποτηρι νερου ζαχαρη.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκανιτσα ανακατευουμε με το χερι ολα τα υλικα μας, εκτος απο τη ζαχαρη και τα ασπραδια των αυγων.
-
2
Χτυπαμε τα ασπραδια με τη ζαχαρη σε σχεδον σφικτη μαρεγκα και την ανακατευουμε απαλα στο υπολοιπο μιγμα.
-
3
Βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο φουρνο για περιπου 50-60 λεπτα.
Σχόλια (5)