Μηλόπιτα 2
Μια συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά μου με ολόκληρα μήλα μέσα.. Είναι εύκολη και γίνεται πολυ νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι για μέγεθος ταψιού Νο28 ή κάποιο πυρέξ με ανάλογη επιφάνεια. Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερη ή μεγαλύτερη επιφάνεια, ανάλογα με το πόσα μήλα θα σας πάρει στις στρώσεις, "πειράξτε" ανάλογα και τις ποσότητες των υπολοίπων υλικών.Τα μήλα που θα στρώσετε στην αρχή, να είναι οι πιο όμορφα κομμένες ροδέλες, ώστε όταν αναποδογυριστεί το γλυκό να έχει ωραία εμφάνιση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα αφήνουμε στην άκρη
-
2
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στο ταψί.
-
3
Πάνω από τη μαργαρίνη ρίχνουμε το 1 ποτήρι ζάχαρη πασπαλίζοντας ομοιόμορφα, να πάει παντού.
-
4
Από πάνω στρώνουμε τα μισά μήλα προσέχοντας να δημιουργηθούν όσο γίνεται λιγότερα κενά.
-
5
Ραντίζουμε με το μισό από το κονιάκ, πασπαλίζουμε με τη μισή κανέλα και τα μισά καρύδια.
-
6
Από πάνω στρώνουμε τα άλλα μισά μήλα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο κονιάκ, και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα και τα υπόλοιπα καρύδια.
-
7
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα.
-
8
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζι με το ένα ποτήρι ζαχαρης που απέμεινε και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το μίξερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
-
9
Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τις στρώσεις με τα μήλα.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 3 τέταρτα με 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο σας.
-
11
Μόλις γίνει το γλυκό, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια