Μηλόπιτα 3

Bαθμολογία: 4.7727
       
 
22 ψήφοι
akilina, 07.02.08

Περιγραφή

Μια μηλόπιτα εμφανίσιμη καθώς δεν έχει φύλλο, αλλά τριμμένη ζύμη.

Μηλόπιτα 3
photo: dcroula

Συνταγή από:

akilina

15 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
  • 1 βιτάμ (250 γρ.) σοφτ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ

Υλικά για τη γέμιση:

  • 5 μήλα αρκετά μεγάλα τριμμένα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μήλα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μήλα , Φρούτα
Κόστος:
(6 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 51' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 62' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Όταν παγώσουν τις βγάζουμε και τις περνάμε από το χοντρό τρίφτη. Τη μισή ζύμη τη στρώνουμε σε ταψάκι Νο 28 και την άλλη μισή την κρατάμε για να μπει πάνω από τη γέμιση.
  2. Τρίβουμε και τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη.
  3. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μήλα τα ετοιμάζουμε την τελευταία στιγμή όχι μόνο για να μη μαυρίσουν αλλά και γιατί μαζί με τη ζάχαρή βγάζουν ζουμί και λασπώνει το κάτω μέρος της ζύμης. Η συνταγή προέρχεται από το περιοδικό "Προς τη Νίκη". Στην αρχική συνταγή στη γέμιση είχε και 1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, αλλά τα παραλείπω γιατί τη θεωρώ πιο νόστιμη χωρίς αυτά.

Σχετικές συνταγές

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από danaim, 10-2-09  
    υπέροχη!αν και δεν έχεις δίκιο για τα καρύδια.Τη δεύτερη φορά τα έβαλα τριμμένα από πάνω και άλλαξε τη γεύση!
    #
    Σχόλιο από akilina, 10-2-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε! Τα καρύδια είναι θέμα γούστου.Εγώ γενικώς σε όλα τα γλυκά δεν συμπαθώ τους ξηρούς καρπούς, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 26-2-09  
    Ετσι τη φτιάχνω και εγώ αλλά προσθέτω τα καρύδια μαζί με τα μήλα και πραγματικά δίνει άλλη γεύση.
    #
    Σχόλιο από anmadimi, 8-4-09  
    Εξαίρετη συνταγή!Νόστιμη,γρήγορη,πανεύκολη.Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από CHOCCO, 12-4-09  
    akilina αυτή την συνταγή την κανω εδω και χρονια απο ενα βιβλίο με νηστίσιμα αλλά την ψήνω στους 200.Πάντως είναι τέλεια σαν μπισκότο.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 4-5-09  
    Την έφτιαξα 2 φορές και την δεύτερη φορά έκανα κάποιες μικρές βελτιώσειs:
    στην ζύμη πρόσθεσα 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ακόμη 1 βανίλια και στην γέμιση έβαλα 9 μήλα, φυσικά περισσότερη ζάχαρη και επιπλέον κανέλλα. Είναι πολύ όμορφη συνταγή και ότι πρέπει για τις μέρες που νηστεύω!
    #
    Σχόλιο από vpg, 10-8-09  
    Είναι η συνταγή πού χρόνια έψαχνα!Απλή στα υλικά και τέλεια γεύση!Άρεσε πάρα πολύ σε όλους.Θέλω μόνο να ρωτήσω για το πόσο πρέπει να παγώσει η ζύμη.Τήν άφησα πάνω από δύο ώρες στη κατάψυξη και όταν πήγα να την τρίψω,ναι μεν στήν αρχή τριβόταν σωστά αλλά από τη μέση και μετά ζεστάθηκε και γινόταν μία μάζα.Να σκεφτείς ότι για τη βάση,μάζεψα όλα τα τρίμματα και τα κομμάτια της ζύμης,τα ζύμωσα πάλι και τα άνοιξα σαν φύλλο.
    #
    Σχόλιο από akilina, 23-8-09  
    Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά απουσίαζα. Δεν έχει σημασία αν γίνεται μάζα, πάλι μπορείς να την τρίβεις. Κι αν πάλι την παγώσεις πολύ τρίβεται αλλά είναι πιο κουραστική. Πολλές φορές κάνω τη ζύμη μέρες πριν και τη βγάζω, την ξεπαγώνω λίγο και την τρίβω. Θεωρώ όμως πιο ξεκούραστα να είναι πιο μαλακή.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 29-10-09  
    ευχαριστώ για τη συνταγή! πολύ νόστιμη και εύκολη. έστειλα μια φωτογραφία που ελπίζω να ανταποκρίνεται στη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από sofita, 15-11-09  
    πολυ ωραια μηλοπιτα με τριφτη ζυμη!Εγω, επειδη εχω μια παρομοια συνταγη,αλλα οχι νηστισιμη,δεν την εβαλα καθολου στην καταψυξη,την χωρισα σε δυο μερη τη μιση την εστρωσα στο ταψι και ετριψα μονο αυτη που μπαινει απο πανω και εγινε πολυ ωραια,αρεσε και στις φιλες μου!!Και παλι μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 19-11-09  
    Έκανα χθες την μηλόπιτα και βγήκε αρκετά καλή. Το κάτω μέρος όντως δε χρειάζεται τρίψιμο. Εγώ το έκανα αλλά μετά το ψήσιμο είχε γίνει πάλι σαν να ήταν απλωμένο φύλλο. Νομίζω όμως ότι η γέμιση είναι πολύ λίγη.Χανόταν μέσα στη ζύμη.Γνώμη μου είναι ότι θέλει τουλάχιστον 7 μήλα και το χοντροκομμένο καρυδάκι θα της πήγαινε πολύ...Νόμιζα ότι θα έχει πολλά υγρά και θα παπαρώσει η κάτω ζύμη αλλά τελικά μου βγήκε σχετικά στεγνή. Θέλει πιστεύω κάτι ενδιάμεσο για να τραβήξει νοστιμιά..
    #
    Σχόλιο από sofi74, 29-11-09  
    τελεια μηλοπιτα!νοστιμη,ευκολη,γρηγορη!
    δεν χρειαστηκε να βαλω τη ζυμη στην καταψυξη(την ετριψα με τα χερια μολις τελειωσα το ζυμωμα)εβαλα καρυδια στο μιγμα και της εριξα και αχνη απο πανω και εγινε κουκλα!!Ευχαριστουμε akilinaaa!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-3-10  
    Έγινε υπέροχη. Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Βέβαια με δυσκόλεψε κι εμένα στο τρίψιμο, την επόμενη φορά, σκέφτομαι να κάνω την ζύμη ώρες νωρίτερα, γιατί ζεσταίνεται και δεν τρίβεται εύκολα. Την έψησα σε αέρα και έγινε πιο γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 25-11-10  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου.Και εγώ έτσι κάνω τη μηλόπιτα και γίνεται τέλεια, μόνο που δεν τη βάζω στην κατάψυξη και την τρίβω με τα χέρια. Γίνεται μπισκοτένια η ζύμη. Επιπλέον δοκιμάστε να βάλετε ένα σφηνάκι κονιάκ μέσα στο μίγμα των τριμμένων μήλων. Δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση!!
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 15-1-12  
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 25-1-12  
    Αυτή ακριβώς τη μηλόπιτα φτιάχνω και εγώ!Μοναδική,εύκολη κα για όποιον ενδιαφέρεται και νηστίσιμη.
    #
    Σχόλιο από thomai82, 27-5-13  
    ευκολη και νοστιμη!!!!η ανηψια μου δε σταματει να με ζηταει να τη φτιαχνουμε μαζι.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 25-10-13  
    Εύκολη και νοστιμότατη ,με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι!!την έκανα ήδη δυο φορές.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 23-11-13  
    Πέντε πηρουνάκια είναι λίγα γι'αυτή τη μηλόπιτα!! Την κάνω 15 χρόνια περίπου και σήμερα είδα οτι υπάρχει ήδη στο σάιτ. Την κάνω ακριβώς όπως είναι η αρχική της μορφή με τα καρύδια και δίνει πολύ ωραίο συνδυασμό με την κανέλα. Η συνταγή αυτή είναι θέμα εξοικείωσης. Καθε φορά γίνεται καλύτερη. Δεν πρέπει να είναι ούτε ζουμερή ούτε στεγνη. Ακόμα μου ζητάνε τη συνταγή. Ανεβάζω και φωτόγραφιες. Μπράβο σου akilina που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από Γατούλα μιαου, 27-3-14  
    Νοστιμοτατη!!! Εγω παντα βαζω καστανη ζαχαρη και λιγο λιγοτερη ποσοτητα. Αντι για κονιακ που δεν ειχα, εβαλα ενα σφηνακι λικερ μαστιχας! Και αναλογα τα μηλα.. εμενα μου χρειαστηκαν μερικα παραπανω!! Μπραβο σου!!! Την εβαλα σε ταψι σε σχημα καρδιας κ ηταν πολυ αγαπησιαρικο το αποτελεσμα!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    18 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από danaim, 10-2-09  
    υπέροχη!αν και δεν έχεις δίκιο για τα καρύδια.Τη δεύτερη φορά τα έβαλα τριμμένα από πάνω και άλλαξε τη γεύση!
    #
    Σχόλιο από akilina, 10-2-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε! Τα καρύδια είναι θέμα γούστου.Εγώ γενικώς σε όλα τα γλυκά δεν συμπαθώ τους ξηρούς καρπούς, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ήταν πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από anmadimi, 8-4-09  
    Εξαίρετη συνταγή!Νόστιμη,γρήγορη,πανεύκολη.Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από CHOCCO, 12-4-09  
    akilina αυτή την συνταγή την κανω εδω και χρονια απο ενα βιβλίο με νηστίσιμα αλλά την ψήνω στους 200.Πάντως είναι τέλεια σαν μπισκότο.
    #
    Σχόλιο από maroulita, 29-10-09  
    ευχαριστώ για τη συνταγή! πολύ νόστιμη και εύκολη. έστειλα μια φωτογραφία που ελπίζω να ανταποκρίνεται στη συνταγή :)
    #
    Σχόλιο από sofita, 15-11-09  
    πολυ ωραια μηλοπιτα με τριφτη ζυμη!Εγω, επειδη εχω μια παρομοια συνταγη,αλλα οχι νηστισιμη,δεν την εβαλα καθολου στην καταψυξη,την χωρισα σε δυο μερη τη μιση την εστρωσα στο ταψι και ετριψα μονο αυτη που μπαινει απο πανω και εγινε πολυ ωραια,αρεσε και στις φιλες μου!!Και παλι μπραβο!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 19-11-09  
    Έκανα χθες την μηλόπιτα και βγήκε αρκετά καλή. Το κάτω μέρος όντως δε χρειάζεται τρίψιμο. Εγώ το έκανα αλλά μετά το ψήσιμο είχε γίνει πάλι σαν να ήταν απλωμένο φύλλο. Νομίζω όμως ότι η γέμιση είναι πολύ λίγη.Χανόταν μέσα στη ζύμη.Γνώμη μου είναι ότι θέλει τουλάχιστον 7 μήλα και το χοντροκομμένο καρυδάκι θα της πήγαινε πολύ...Νόμιζα ότι θα έχει πολλά υγρά και θα παπαρώσει η κάτω ζύμη αλλά τελικά μου βγήκε σχετικά στεγνή. Θέλει πιστεύω κάτι ενδιάμεσο για να τραβήξει νοστιμιά..
    #
    Σχόλιο από sofi74, 29-11-09  
    τελεια μηλοπιτα!νοστιμη,ευκολη,γρηγορη!
    δεν χρειαστηκε να βαλω τη ζυμη στην καταψυξη(την ετριψα με τα χερια μολις τελειωσα το ζυμωμα)εβαλα καρυδια στο μιγμα και της εριξα και αχνη απο πανω και εγινε κουκλα!!Ευχαριστουμε akilinaaa!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-3-10  
    Έγινε υπέροχη. Μας άρεσε πάρα πολύ.
    Βέβαια με δυσκόλεψε κι εμένα στο τρίψιμο, την επόμενη φορά, σκέφτομαι να κάνω την ζύμη ώρες νωρίτερα, γιατί ζεσταίνεται και δεν τρίβεται εύκολα. Την έψησα σε αέρα και έγινε πιο γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από katerinaFGM, 15-1-12  
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 25-1-12  
    Αυτή ακριβώς τη μηλόπιτα φτιάχνω και εγώ!Μοναδική,εύκολη κα για όποιον ενδιαφέρεται και νηστίσιμη.
    #
    Σχόλιο από thomai82, 27-5-13  
    ευκολη και νοστιμη!!!!η ανηψια μου δε σταματει να με ζηταει να τη φτιαχνουμε μαζι.
    #
    Σχόλιο από katerina78, 25-10-13  
    Εύκολη και νοστιμότατη ,με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι!!την έκανα ήδη δυο φορές.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 23-11-13  
    Πέντε πηρουνάκια είναι λίγα γι'αυτή τη μηλόπιτα!! Την κάνω 15 χρόνια περίπου και σήμερα είδα οτι υπάρχει ήδη στο σάιτ. Την κάνω ακριβώς όπως είναι η αρχική της μορφή με τα καρύδια και δίνει πολύ ωραίο συνδυασμό με την κανέλα. Η συνταγή αυτή είναι θέμα εξοικείωσης. Καθε φορά γίνεται καλύτερη. Δεν πρέπει να είναι ούτε ζουμερή ούτε στεγνη. Ακόμα μου ζητάνε τη συνταγή. Ανεβάζω και φωτόγραφιες. Μπράβο σου akilina που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 6-4-14  
    τέλεια!!! απλά και μόνο αυτό!!! δε θα φτιάχνω άλλη πλέον!!
    #
    Σχόλιο από roobina, 14-6-14  
    Την συγκεκριμενη συνταγη την ειχα φτιαξει πριν απο ενα χρονο! Απο τοτε ο αδελφος μου, που ειναι ο πιο δυσκολος ανθρωπος στον κοσμο οσο αναφορα το φαι, μου την ζηταει διαρκως!! Ευχαριστω παααραα πολυ!!!! Να σαι καλα!! :) ειναι απο τις αγαπημενες
    #
    Σχόλιο από Eva Dox, 6-9-14  
    Την έκανα σήμερα και έγινε πεντανόστιμη!!! Πρόσθεσα και σταφίδες βέβαια, αλλα αυτό ειναι θέμα γούστου! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Vinny, 21-11-14  
    Πολύ ωραία μηλόπιτα! Κι εγώ έτσι τη φτιάχνω καιρό τώρα κι έψαξα να δω εάν υπάρχει στο site για να την ανέβασω. Στη γέμιση βάζω πάντα και κίτρινη κολοκύθα τριμμένη, μειώνοντας τα μήλα περίπου στο μισό. Επίσης, και τη ζάχαρη μειώνω στο μισό. Δοκιμάστε τη και με κολοκύθα, δίνει πολύ νόστιμο αποτέλεσμα!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από vpg, 10-8-09  
    Είναι η συνταγή πού χρόνια έψαχνα!Απλή στα υλικά και τέλεια γεύση!Άρεσε πάρα πολύ σε όλους.Θέλω μόνο να ρωτήσω για το πόσο πρέπει να παγώσει η ζύμη.Τήν άφησα πάνω από δύο ώρες στη κατάψυξη και όταν πήγα να την τρίψω,ναι μεν στήν αρχή τριβόταν σωστά αλλά από τη μέση και μετά ζεστάθηκε και γινόταν μία μάζα.Να σκεφτείς ότι για τη βάση,μάζεψα όλα τα τρίμματα και τα κομμάτια της ζύμης,τα ζύμωσα πάλι και τα άνοιξα σαν φύλλο.
    #
    Σχόλιο από akilina, 23-8-09  
    Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά απουσίαζα. Δεν έχει σημασία αν γίνεται μάζα, πάλι μπορείς να την τρίβεις. Κι αν πάλι την παγώσεις πολύ τρίβεται αλλά είναι πιο κουραστική. Πολλές φορές κάνω τη ζύμη μέρες πριν και τη βγάζω, την ξεπαγώνω λίγο και την τρίβω. Θεωρώ όμως πιο ξεκούραστα να είναι πιο μαλακή.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 26-2-09  
    Ετσι τη φτιάχνω και εγώ αλλά προσθέτω τα καρύδια μαζί με τα μήλα και πραγματικά δίνει άλλη γεύση.
    #
    Σχόλιο από GENERAL, 4-5-09  
    Την έφτιαξα 2 φορές και την δεύτερη φορά έκανα κάποιες μικρές βελτιώσειs:
    στην ζύμη πρόσθεσα 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ακόμη 1 βανίλια και στην γέμιση έβαλα 9 μήλα, φυσικά περισσότερη ζάχαρη και επιπλέον κανέλλα. Είναι πολύ όμορφη συνταγή και ότι πρέπει για τις μέρες που νηστεύω!
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 25-11-10  
    Πολύ ωραία η συνταγή σου.Και εγώ έτσι κάνω τη μηλόπιτα και γίνεται τέλεια, μόνο που δεν τη βάζω στην κατάψυξη και την τρίβω με τα χέρια. Γίνεται μπισκοτένια η ζύμη. Επιπλέον δοκιμάστε να βάλετε ένα σφηνάκι κονιάκ μέσα στο μίγμα των τριμμένων μήλων. Δίνει υπέροχο άρωμα και γεύση!!
    #
    Σχόλιο από Γατούλα μιαου, 27-3-14  
    Νοστιμοτατη!!! Εγω παντα βαζω καστανη ζαχαρη και λιγο λιγοτερη ποσοτητα. Αντι για κονιακ που δεν ειχα, εβαλα ενα σφηνακι λικερ μαστιχας! Και αναλογα τα μηλα.. εμενα μου χρειαστηκαν μερικα παραπανω!! Μπραβο σου!!! Την εβαλα σε ταψι σε σχημα καρδιας κ ηταν πολυ αγαπησιαρικο το αποτελεσμα!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Glyka
    Ένα βιβλίο 455 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της mary atha
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 214 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Νηστίσιμα γλυκά
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της Olive83