κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλόπιτα 3

Μηλόπιτα 3

Μαγειρεύτηκε 18 φορές
akilina
akilina @cook_8450232

Μια μηλόπιτα εμφανίσιμη καθώς δεν έχει φύλλο, αλλά τριμμένη ζύμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μήλα τα ετοιμάζουμε την τελευταία στιγμή όχι μόνο για να μη μαυρίσουν αλλά και γιατί μαζί με τη ζάχαρή βγάζουν ζουμί και λασπώνει το κάτω μέρος της ζύμης. Η συνταγή προέρχεται από το περιοδικό "Προς τη Νίκη". Στην αρχική συνταγή στη γέμιση είχε και 1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα, αλλά τα παραλείπω γιατί τη θεωρώ πιο νόστιμη χωρίς αυτά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
  1. Υλικά για τη ζύμη
  2. 1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ
  3. 1 βιτάμ (250 γρ.) σοφτ
  4. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  5. 1 βανίλια
  6. 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  7. Υλικά για τη γέμιση
  8. 5 μήλα αρκετά μεγάλα τριμμένα
  9. 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  10. 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί. Χωρίζουμε σε 2 μπάλες και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Όταν παγώσουν τις βγάζουμε και τις περνάμε από το χοντρό τρίφτη. Τη μισή ζύμη τη στρώνουμε σε ταψάκι Νο 28 και την άλλη μισή την κρατάμε για να μπει πάνω από τη γέμιση.

  2. 2

    Τρίβουμε και τα μήλα στο χοντρό τρίφτη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη γέμιση στο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη.

  3. 3

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

Cooksnaps (18)

Σχόλια (32)

danaim
danaim @cook_8455169
υπέροχη!αν και δεν έχεις δίκιο για τα καρύδια.Τη δεύτερη φορά τα έβαλα τριμμένα από πάνω και άλλαξε τη γεύση!

Από

akilina
akilina @cook_8450232
στις