Μηλόπιτα 6
Η πιο νόστιμη συνταγή του κόσμου( για μηλόπιτα)! Δοκιμάστε και μετά πείτε μου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε για να το σερβείρετε να βάλετε βανίλια παγωτό στο πιάτο! Εγώ έτσι το τρώω και είναι ακόμα πιο ωραίο!
Υλικά
-
1 πακέτο χωριάτικη σφολιάτα
-
6 μεγάλα μήλα
-
250 γρ. καρύδια ψιλικομμένα
-
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
-
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
-
5 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
3 Κ.σ. αλεύρι
-
2 κ.σ. κανέλλα
-
1 φλ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Περνάτε τα μήλα καθαρισμένα από τον τρίφτη του κυδωνιού και τα ανακατεύετε με τα καρύδια, τις σταφίδες, ζάχαρη, τη μαργαρίνη σε κομματάκια και κανέλλα.
-
2
Ανοίγετε τα δύο φύλλα της σφολιάτας χωριστά και απλώνετε τη μισή γέμιση πάνω στο καθένα.
-
3
Τυλίγετε το καθένα σε ρολό αρχίζοντας από την στενή πλευρά, μαζεύετε λίγο τις άκρες και τα βάζετε σε μεγάλο, βουτυρωμένο ταψί.
-
4
Ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τα ψήνετε στουσ 220 βεθμούσ κελισίου για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
-
5
Μόλις τα βγάλετε, πασπαλίζετε πάνω τους κανέλλα και ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια