Μηλόπιτα Αγγλίας
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λυώνουμε τη μαργαρίνη και ύστερα το ανακατεύουμε με το 1ο φλυτζάνι ζάχαρη και το αυγό με το χέρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη η οποία να ξεκολλάει απο τα δάχτυλα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
-
2
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το 2ο φλιτζάνι ζάχαρη.
-
3
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί τάρτας και το βουτυρώνουμε καλά. Κρατάμε μία χούφτα ζυμάρι απο τη ζύμη στην άκρη. Την υπόλοιπη τη στρώνουμε καλά στο ταψί ώστε να σκεπάσει όλη τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού και να είναι ομοιόμορφη και λεία.
-
4
Πάνω στην ζύμη στρώνουμε το μείγμα του μήλου.
-
5
Τέλος προσθέτουμε λιγο αλεύρι ακόμα στη ζύμη που αφήσαμε στην άκρη και την τρίβουμε πάνω στο μείγμα των μήλων.
-
6
Ψήνουμε την μηλόπιτα για μισή ώρα στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Σχόλια (33)