Μηλόπιτα αρωματική

Bαθμολογία: 4.844
       
 
218 ψήφοι
MAGEIRISSA, 24.02.08

Περιγραφή

Εχω δοκιμάσει πολλές μηλόπιτες αλλά σαν κι αυτήν καμιά!

Μηλόπιτα αρωματική

Τι χρειαζόμαστε:

  • 125 γρ μαργαρίνη
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 μήλα μεγαλούτσικα
  • 4 αυγά (χώρια κρόκους - χώρια ασπράδια)
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • κανέλα τριμμένη
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι
  • καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι
  • ελάχιστο αλάτι
  • λίγη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Φτιάχνει: 15 κομμάτια περίπου
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 23' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 48' (8 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το βούτυρο σε ταψί και ρίχνουμε στο φούρνο, ο οποίος προθερμαίνεται στους 180° για να λιώσει.
  2. Εν τω μεταξύ, όση ώρα λιώνει το βούτυρο, κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα. Οταν λιώσει το βούτυρο στρώνουμε τα μισά μήλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τη μαρμελάδα σε μικρές - μικρές κουταλιές, σε διάφορα σημεία (να πάει παντού) και από πάνω πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ή φουντούκι.
  3. Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά, μέχρι ν' ασπρίσουν και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό ενός πορτοκαλιού.
  4. Σ' άλλο μπολ χτυπάμε τ' ασπράδια με το αλάτι και λίγη ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  5. Ενώνουμε και τα δυο υλικά και προσθέτουμε τ' αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις (από κάτω προς τα πάνω), ώστε να μη φύγει ο αέρας.
  6. Απλώνουμε τα 2/3 του χυλού στα μήλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση μήλα με κανέλα και από πάνω, τον υπόλοιπο χυλό ισιώνοντάς τον να πάει παντού.
  7. Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να χλιαρίνει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την πήρα απ'το hungry for life. Εγινε ανάρπαστη!

Σχετικές συνταγές

    341 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 25-2-08  
    Tην φωτο την εβαλες εσυ απο αυτην την συνταγη?αν ναι φαινεται πολυ νοστιμη και πολυ καλη!!!Θα την δοκιμασω σιγουρα
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-08  
    Η φωτό είναι απ' αυτή που έφτιαξα εγώ.
    Είναι πολύ εμφανίσιμη και πολύ πολύ νόστιμη! Δοκίμασέ τη και δε θα χάσεις. Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 5-3-08  
    Δεν έχω λόγια! Σήμερα την έφτιαξα και πραγματικά είναι καταπληκτική! Αντί αμύγδαλο ή φουντούκι έβαλα καρυδόψιχα. Ταιριάζει φοβερά. Είναι πολύ αφράτη και πολύ..μα πολύ νόστιμη!Ό,τι πρέπει για συνοδευτικό με καφέ ή και με γάλα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-3-08  
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,sonrisa.
    Είναι πράγματι πολύ - πολύ νόστιμη και αφράτη όπως είπες!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 8-3-08  
    Ακριβως την ιδια συνταγη εχω και εγω,μονο που βαζω μια στρωση μηλα.Τα καραμελονο με ζαχαρη,βιταμ και κανελα.Αλλα και αυτη ειναι εξισου καλη.
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 12-3-08  
    Καλημέρα, την έφτιαξα χθες ως φοβερή λάτρης της μηλόπιτας, ήταν πολύ ωραία αρωματική όπως αναφέρεται, το μόνο που μου φάνηκε περισσότερο σαν κέικ με μήλα στη γεύση, παρά ξέρετε μηλόπιτα κλασική με ζύμη. Πάντως, ήταν πολύ γευστική συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-3-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η μηλόπιτα Μάντω,όμως σε τι ταψί την έψησες; Γιατί εμένα βγαίνει μια χαρά,(χρησιμοποιώ ταψί 35 εκ.),δοκίμασέ το κι έτσι την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 12-3-08  
    "MAGEIRISA", φανταστική η μηλόπιτά σου, έβαλα, (απο το μισό βτάμ λες) ανάλλογη ποσότητα ελαιόλαδο και το άλλο μισό συμπλήρωσα μες φρέσκο πρόβειο βούτυρο και αντί για αμύγδαλα έβαλα καρύδια και σε πάνω-κάτω φούρνο στους 180. Εύγε πολύ νόστημη
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-3-08  
    Να'σαι καλά Σφακιανέ για την άλλη εκδοχή που δίνεις στη συνταγή σ'ευχαριστώ. Καλές δουλειές και σε σένα.
    #
    Σχόλιο από makaronas, 19-3-08  
    Θα έλεγα από τις καλύτερες που έχω φάει..συνοδεύεται επίσης με εκμέκ παγωτό,δοκίμασέ το.ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από MEZEDOU, 19-3-08  
    ΤΗΝ ΔΟΛΙΜΑΣΑ ΑΠΙΘΑΝΗ!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-3-08  
    Σήμερα που εκτύπωσα τη συνταγή σου mageirissa, παρατήρησα πως θέλει ψήσιμο σε αέρα το γλυκάκι!Ενώ εγώ το έψησα σε αντιστάσεις.Ποια η διαφορά? Γιατί θέλει αέρα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-08  
    Κι εγώ σε αέρα το ψήνω το γλυκό. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει με αέρα ή αντιστάσεις. Πάντως βγαίνει μια χαρά έτσι.
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-4-08  
    Τέλεια!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια! Πεντανόστιμη. Μόνο που δεν έβαλα ξηρό καρπό.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 29-8-08  
    Δεν ξέρω τι κάνω ακριβώς λάθος!Την έκανα 5 φορές μέχρι τώρα!Λοιπόν βαζω το βούτυρο στο ταψι που θα ψήσω και το μαλακώνω στο φούρνο.Εκεί το αφήνω και βάζω απο πάνω τα μήλα.Σωστά?Ή το βάζουμε στο μίγμα του κεικ?ΚΑι μετά οταν κάνω το μ΄θγμα του κεικ και το βάζω απο πάνω του βούτυρο είναι πολύ και δεν ενώνεται με την ζυμη.Δεν λέω όταν ψηθεί είναι φοβερή μηλίπιττα αλλα νομιζω οτι κατι δεν κάνω σωστα!Πριν βάλω το μιγμα πάνω στα μήλα μέσα στο βούτυρο βάζω τη μισή ποσότητα ζάχαρης μαζί με αμύγδαλα και κανέλλα.Ανακατεύω και απο πάνω βάζω την ζύμη.Ψήνω σε μικρό σκεύος αλλα την επόμεν μέρα πετρώνει.Γιατι????
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-8-08  
    Andrea,όπως λέω και στη συνταγή το βούτυρο, το λιώνεις στο ταψί και ύστερα βάζεις τα μήλα + μαρμελάδα + αμύγδαλο. Μετά φτιάχνεις το χυλό και τον απλώνεις πάνω στα μήλα, όπως είναι στο ταψί, μισή στρώση χυλό, από πάνω κι άλλα μήλα πιο πάνω τον υπόλοιπο χυλό. Και ψήνουμε. Τη ζάχαρη όλη, τη ρίχνω στο χυλό. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι άλλο κάνεις και σου πετρώνει. Πιστεύω εσύ να κατάλαβες. Άντε και καλή σου επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ritsaki80, 31-8-08  
    Ειναι υπεροχη..συγχαρητηρια.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 31-8-08  
    Λοιπόν την ξαναδοκίμασα. Το βούτυρο είναι αρκετό και ότνα πάω να ρίξω τον χυλό αυτό βγαίνει στο πλάι, και όταν προσθέσω και τα υπόλοιπα μήλα και τον υπ΄΄ολοιπο χυλο το βούτυρο εξακολουθεί να επιπλέει γυρω γύρω..αυτό εννοώ μήπως κάνω κατι ΄λάθος.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-9-08  
    Ακριβώς αυτό Andrea,έτσι είναι.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 23-9-08  
    Τελεια συνταγή!!!!!
    Αρωματική και εύκολη.
    Συγχαρητήρια!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>

    324 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 25-2-08  
    Tην φωτο την εβαλες εσυ απο αυτην την συνταγη?αν ναι φαινεται πολυ νοστιμη και πολυ καλη!!!Θα την δοκιμασω σιγουρα
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-2-08  
    Η φωτό είναι απ' αυτή που έφτιαξα εγώ.
    Είναι πολύ εμφανίσιμη και πολύ πολύ νόστιμη! Δοκίμασέ τη και δε θα χάσεις. Περιμένω τις εντυπώσεις σου.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 5-3-08  
    Δεν έχω λόγια! Σήμερα την έφτιαξα και πραγματικά είναι καταπληκτική! Αντί αμύγδαλο ή φουντούκι έβαλα καρυδόψιχα. Ταιριάζει φοβερά. Είναι πολύ αφράτη και πολύ..μα πολύ νόστιμη!Ό,τι πρέπει για συνοδευτικό με καφέ ή και με γάλα!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-3-08  
    Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,sonrisa.
    Είναι πράγματι πολύ - πολύ νόστιμη και αφράτη όπως είπες!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 8-3-08  
    Ακριβως την ιδια συνταγη εχω και εγω,μονο που βαζω μια στρωση μηλα.Τα καραμελονο με ζαχαρη,βιταμ και κανελα.Αλλα και αυτη ειναι εξισου καλη.
    #
    Σχόλιο από Μάντω, 12-3-08  
    Καλημέρα, την έφτιαξα χθες ως φοβερή λάτρης της μηλόπιτας, ήταν πολύ ωραία αρωματική όπως αναφέρεται, το μόνο που μου φάνηκε περισσότερο σαν κέικ με μήλα στη γεύση, παρά ξέρετε μηλόπιτα κλασική με ζύμη. Πάντως, ήταν πολύ γευστική συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-3-08  
    Χαίρομαι που σου άρεσε η μηλόπιτα Μάντω,όμως σε τι ταψί την έψησες; Γιατί εμένα βγαίνει μια χαρά,(χρησιμοποιώ ταψί 35 εκ.),δοκίμασέ το κι έτσι την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 12-3-08  
    "MAGEIRISA", φανταστική η μηλόπιτά σου, έβαλα, (απο το μισό βτάμ λες) ανάλλογη ποσότητα ελαιόλαδο και το άλλο μισό συμπλήρωσα μες φρέσκο πρόβειο βούτυρο και αντί για αμύγδαλα έβαλα καρύδια και σε πάνω-κάτω φούρνο στους 180. Εύγε πολύ νόστημη
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 12-3-08  
    Να'σαι καλά Σφακιανέ για την άλλη εκδοχή που δίνεις στη συνταγή σ'ευχαριστώ. Καλές δουλειές και σε σένα.
    #
    Σχόλιο από makaronas, 19-3-08  
    Θα έλεγα από τις καλύτερες που έχω φάει..συνοδεύεται επίσης με εκμέκ παγωτό,δοκίμασέ το.ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από MEZEDOU, 19-3-08  
    ΤΗΝ ΔΟΛΙΜΑΣΑ ΑΠΙΘΑΝΗ!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 19-3-08  
    Σήμερα που εκτύπωσα τη συνταγή σου mageirissa, παρατήρησα πως θέλει ψήσιμο σε αέρα το γλυκάκι!Ενώ εγώ το έψησα σε αντιστάσεις.Ποια η διαφορά? Γιατί θέλει αέρα?
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-08  
    Κι εγώ σε αέρα το ψήνω το γλυκό. Δεν ξέρω τι διαφορά έχει με αέρα ή αντιστάσεις. Πάντως βγαίνει μια χαρά έτσι.
    #
    Σχόλιο από akilina, 3-4-08  
    Τέλεια!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια! Πεντανόστιμη. Μόνο που δεν έβαλα ξηρό καρπό.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 29-8-08  
    Δεν ξέρω τι κάνω ακριβώς λάθος!Την έκανα 5 φορές μέχρι τώρα!Λοιπόν βαζω το βούτυρο στο ταψι που θα ψήσω και το μαλακώνω στο φούρνο.Εκεί το αφήνω και βάζω απο πάνω τα μήλα.Σωστά?Ή το βάζουμε στο μίγμα του κεικ?ΚΑι μετά οταν κάνω το μ΄θγμα του κεικ και το βάζω απο πάνω του βούτυρο είναι πολύ και δεν ενώνεται με την ζυμη.Δεν λέω όταν ψηθεί είναι φοβερή μηλίπιττα αλλα νομιζω οτι κατι δεν κάνω σωστα!Πριν βάλω το μιγμα πάνω στα μήλα μέσα στο βούτυρο βάζω τη μισή ποσότητα ζάχαρης μαζί με αμύγδαλα και κανέλλα.Ανακατεύω και απο πάνω βάζω την ζύμη.Ψήνω σε μικρό σκεύος αλλα την επόμεν μέρα πετρώνει.Γιατι????
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-8-08  
    Andrea,όπως λέω και στη συνταγή το βούτυρο, το λιώνεις στο ταψί και ύστερα βάζεις τα μήλα + μαρμελάδα + αμύγδαλο. Μετά φτιάχνεις το χυλό και τον απλώνεις πάνω στα μήλα, όπως είναι στο ταψί, μισή στρώση χυλό, από πάνω κι άλλα μήλα πιο πάνω τον υπόλοιπο χυλό. Και ψήνουμε. Τη ζάχαρη όλη, τη ρίχνω στο χυλό. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι άλλο κάνεις και σου πετρώνει. Πιστεύω εσύ να κατάλαβες. Άντε και καλή σου επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ritsaki80, 31-8-08  
    Ειναι υπεροχη..συγχαρητηρια.
    #
    Σχόλιο από Άντρη, 31-8-08  
    Λοιπόν την ξαναδοκίμασα. Το βούτυρο είναι αρκετό και ότνα πάω να ρίξω τον χυλό αυτό βγαίνει στο πλάι, και όταν προσθέσω και τα υπόλοιπα μήλα και τον υπ΄΄ολοιπο χυλο το βούτυρο εξακολουθεί να επιπλέει γυρω γύρω..αυτό εννοώ μήπως κάνω κατι ΄λάθος.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 1-9-08  
    Ακριβώς αυτό Andrea,έτσι είναι.
    #
    Σχόλιο από Λίλα, 23-9-08  
    Τελεια συνταγή!!!!!
    Αρωματική και εύκολη.
    Συγχαρητήρια!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-9-10  
    Ωραία συνταγή φαίνεται! Μπορώ να το κάνω με αχλάδια;
    #
    Σχόλιο από balu, 22-10-10  
    Μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά γιατί ενώ βγήκε πολύ νόστιμη,παρόλο που ήταν πολύ γλυκιά για τα γούστα μου, δεν μου πέτυχε στο ψήσιμο.Ο φούρνος μου δεν έχει αέρα και την άφησα περισσότερο στο πάνω κάτω,οπότε μάλλον παραψήθηκε και από πάνω σκλήρυνε πολύ με αποτέλεσμα να μην κόβονται τα κομμάτια με ευκολία. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πώς ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η ζύμη όταν από τα μήλα βγαίνουν τόσα πολλά υγρά? Η οδοντογλυφίδα δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο νομίζω...Δεν ψηφίζω αν δεν την ξαναφτιάξω..Πάντως φωτογραφία έχω βάλει...
    #
    Σχόλιο από maraia, 6-11-10  
    mageirissa η μηλόπιτά σου ήταν υπέροχη , αρωματική και πολύ νόστιμη.Θέλω μόνο να ρωτήσω αν η βάση ,είναι σαν κεικ γιατί εμένα έτσι μου βγήκε.Ενώ το χτύπησα αρκετή ώρα για να γίνει αφράτο όταν το έριχνα ως μείγμα πάνω από τα μήλα δεν ''έρεε'' ,έπρεπε εγώ να το στρώσω και όταν το φάγαμε ήταν κάπως στεγνό.Έστι πρέπει να είναι, ή έκανα κάποιο λάθος;
    #
    Σχόλιο από MariettaKar, 3-2-12  
    Κορίτσια, ΣΟΣ!!!!! θα μπορούσα να θρυμματίσω τα μήλα και να ανακατέψω τον πολτό με το υπόλοιπο μέιγμα??? πώς θα επηρέαζε τα υπόλοιπα υλικά ή το ψήσιμο αυτή η αλλαγή???
    #
    Σχόλιο από MariettaKar, 3-2-12  
    ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. η αλήθεια είναι πως ήθελα να την φτιάξω απόψε, οπότε με έσωσες!
    #
    Σχόλιο από Balentina, 12-9-13  
    Καλησπερα,εγω θα ηθελα να ρωτησω εαν αφου εχει λιωσει το βουτηρο τα μηλα τα ξαναβαζουμε στο φουρνω να ψηθουν ή απλα μονο τα απλωνουμε και μετα ριχνουμε το χυλο ? Θα περιμενω απαντηση σας !
    Ευχαριστω !
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-11-13  
    Πειράζει εάν βάλω μόνο 1 αβγουλάκι;
    #
    Σχόλιο από nikol87, 13-11-13  
    kalispera..tha ithela na se rwthsw se ti tapsaki na to kanw??ti megethos thelei??
    #
    Σχόλιο από Antri mic, 21-11-13  
    Parakalw peste mou posa grammaria ine mia koupa pou lete edw. Thelw poly ma ftiaksw avti tin milopitta!!

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pkara, 8-10-10  
    βγηκε ενα πολυ καλο κεικ - μηλοπιτα απλα θελει πολυ λιγοτερη μαργαρινη γιατι ειναι παρα πολυ αυτη η ποσοτητα για το ταψι μονο, βγαινει πολυ λιπαρη. Εγω εβαλα λιγοτερη ζαχαρη γιατι και τα μηλα ειναι γλυκα και η μαρμελαδα και η αχνη η ζαχαρη..... βεβαια η ποσοτητα ζαχαρης ειναι θεμα γουστου.
    #
    Σχόλιο από ioanna62, 24-2-11  
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!! ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!! ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!! ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΗΛΟΠΙΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
    #
    Σχόλιο από kikim, 23-1-12  
    Ειναι η πρωτη φορα που γραφω εδω για συνταγη.Πολυ ωραια η μηλοπιτα παρο ολο το λαθος μου να βαλω αλευρι σε διπλασια ποσοτητα (απο λαθος που εκανα διαβαζοντας σχολια)το ενα φλιτζανι ειναι 140 γραμμαρια και οχι 225 γραμμ.Η ζυμη ηταν στοκος εβαλα γαλα και κονιακ και ετσι το εσωσα.Πολυ ωραια επιλογη μηλοπιτας, ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από kikim, 23-1-12  
    Σε ταψι 33cm την εκανα εγω και βγηκε σωστη 35-40 λεπτα ψησιμο ηταν αρκετα
    #
    Σχόλιο από elsa*, 16-11-13  
    Όντως πολύ αρωματική η συνταγή σου MAGEIRISSA,μπράβο. Εγώ επειδή δεν αγαπώ πολύ το μήλο,έκανα μια παραλλαγή.Έβαλα από πάνω αλλά και μέσα ψιλοκομμένα τα μήλα σε μικρά κυβάκια, όπως κόβουμε το κρεμμύδι με το χέρι. Αυτό δεν επηρέασε καθόλου τη ζύμη στο φούσκωμά της. Επίσης, τον πάτο του ταψιού (αφού έλιωσα την μαργαρίνη) τον πασπάλισα με λίγη καστανή ζάχαρη και το αποτέλεσμα ήταν ένα υπέροχο καραμέλωμα στην επιφάνεια του γλυκού.
    #
    Σχόλιο από pontikaki1985, 19-12-13  
    Αυτή τη συνταγή κάνει και η μαμά μου χρόνια τώρα και είναι πεντανόστιμη!! Εγώ βέβαια δεν βάζω ξηρούς καρπούς γιατί δεν μου αρέσουν. Βάζω όμως σταφίδες που ταιριάζουν με το μήλο. Επίσης βάζω και λίγο κονιάκ! :-)
    #
    Σχόλιο από Cleopatra, 8-2-14  
    Μπράβο, mageirissa. Πολύ νόστιμη και αφράτη εκδοχή της κλασικής "αναποδογυριστής" μηλόπιτας. Όμως παρέλειψα τη μαρμελάδα και τα καρύδια και μείωσα αρκετά το βούτυρο και τη ζάχαρη: έβαλα περίπου 70γρ βιτάμ και 1 1/3 κούπες ζάχαρη. Απ' αυτήν έριξα 3 κ.σ. στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο μαζί με κανέλα - όπως πρότεινε και η bouka_tsoukaliou - και μετά έστρωσα τα μήλα και έσβησα για λίγο τον φούρνο, αφήνοντας μέσα το ταψί μέχρι να ετοιμάσω το υπόλοιπο μίγμα (γίνεται τέλεια η καραμέλα). Χρησιμοποίησα οβάλ πυρέξ 40 εκ. και έτσι μου βγήκε μόνο μία στρώση μίγματος. Φούσκωσε όμως πολύ και έγινε εξαιρετικά αφράτη. Ψήθηκε σε 35' με αέρα στους 180οC (20' ακάλυπτη και άλλα 15' καλυμένη με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει). Απλά απολαυστική!
    #
    Σχόλιο από kostis1984m, 5-11-14  
    Μετά από είκοσι φορές που εχω φτιάξει τη συγκεκριμένη μηλοπιτα, νομίζω πρέπει να βαθμολογήσω κιολας:) Εξαιρετική αν και με τον καιρό την έχω προσαρμόσει στα δικά μου γούστα, π.χ. βάζω τη διπλάσια ποσότητα μήλων (διαφόρων ειδών) και για μαρμελάδα βάζω μύρτιλο. Σε κάθε περίπτωση, όπως και να την εχω φτιάξει, είναι εξαιρετική και πάλι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκα με φρουτα
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της vasiliki ver
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 204 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 225 αγαπημένων συνταγών, του/της lunallenagr
    ΚΕΙΚ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της jackie
    αγαπημένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 101 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58