Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Ζύμη
  2. 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 150 γρ μαργαρίνη Soft
  4. Γέμιση
  5. 400 γρ γάλα
  6. 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια που είναι για βράσιμο
  7. 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  8. βανίλιες
  9. 50 γρ ζάχαρη
  10. 100 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
  11. 600 γρ μήλα ή 6 μέτρια μήλα βιολογικά καθαρισμένα και κομένα στην μέση και μετά σε φέτες
  12. χυμό ενός λεμονιού (για να μην μαυρίσουν τα μήλα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το μαρτσιπάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

  2. 2

    Κάνουμε με τα υλικά της ζύμης μια μαλακή ζύμη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

  3. 3

    Βάζουμε το γάλα να βράσει και διαλύουμε την κρέμα σε κρύο γάλα μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και τις βανίλιες και αφήνουμε να κρυώσει άλλα ανακατεύουμε που και που για να μην κάνει πέτσα ή βάζουμε μεμβράνη από πάνω για ευκολία.

  4. 4

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τους βγάζουμε την μέση, τα βάζουμε σε νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.

  5. 5

    Απλώνουμε τα 2/3 της της ζύμης σε ενα τσέρκι 26 εκατοστών, το άλλο 1/3 το απλώνουμε σιγά σιγά στο γύρω γύρω του ταψιού να καλυφτεί σχεδόν ως επάνω.

  6. 6

    Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω στην ζύμη και από πάνω βάζουμε τα μήλα αφού τα έχουμε κόψει σε λωρίδες.

  7. 7

    Βάζουμε την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και τα αμύγδαλα να πάρουν μια βράση και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι και περιχύνουμε με αυτό τα μήλα.

  8. 8

    Ψήνουμε το γλυκό στους 180 για 45 με 50 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

vickypap
vickypap @cook_8480120
ermioni η συνταγη σου ειναι πολυ ωραία,αλλα το marzipan που μπαινει?

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα