Μηλόπιτα (ή αλλιώς κέικ με μήλο)

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
14 ψήφοι
ASTERI, 19.10.07

Περιγραφή

γιάμι................
Μηλόπιτα (ή αλλιώς κέικ με μήλο)

Τι χρειαζόμαστε:

  • Αλεύρι φαρίνα (κάτι παραπάνω από μισό κιλό)
  • Λίγη κανέλα
  • 4 μήλα (καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια όχι πολύ ψιλά)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1,5 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα τσαγιού βούτυρο
  • μισή κούπα τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα τσαγιού καρύδια (θρυμματισμένα όχι σκόνη)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσουν προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, την κανέλα, τα καρύδια και το γάλα, τα ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ταρτιέρα (εάν δεν έχουμε, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ)
  3. βάζουμε την μισή ζύμη προσθέτουμε τα μήλα και τέλος την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Έχουμε προθέρμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα με αντιστάσεις, πάνω - κάτω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώμε κατά βούληση :))

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Μαγείρισα, 5-11-08  
    Πολύ καλή η μηλόπιτα και αρκετά εύκολη. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι ανακάτεψα τα μήλα με όλη τη ζύμη. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Μαγειρισα
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 5-11-08  
    Καλησπέρα! :-) Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 27-1-09  
    Κι εγω έτσι τη φτιάχνω ίδια υλικα σε άλλη δοσολογία, και αντι για καρυδια, εγώ βάζω σταφίδες. Την κάνω χρόνια και όλοι ξετρελαίνονται!
    #
    Σχόλιο από martha2, 31-10-09  
    Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μια Καστοριανή φίλη μου απο οταν ήμασταν φοιτήτριες. Με σπορέλαιο όμως αντί για βούτυρο, γίνεται εξίσου καλή. Απο τότε την κάνω συνέχεια, είναι πολύ πετυχημένη.
    #
    Σχόλιο από sissoyla, 10-11-09  
    Ειναι το καλιτερο κεικ με μιλο που εχω φαει.Ετσι ακριβος το φιαχνω εδο και χρονια κ γω με την διαφορα οτη βαζω σπορελειο αντη βουτηρο.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 21-3-10  
    Όσο είχα απογοητευτεί όταν την ετοίμαζα, τόσο ενθουσιάστηκα όταν τη δοκίμασα!Μου φάνηκαν πολλά τα μήλα, λίγη η ζύμη κλπ. αλλά τελικά όλα είναι στις ιδανικές αναλογίες.Πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από olga_kar, 31-10-11  
    πολύ ωραία. έβαλα λίγη ζάχαρη παραπάνω όμως. ίσως επειδη το μετρουσα με μικρη κούπα μου φάνηκε λίγο. και από πάνω λίγη ζάχαρη αχνη και κανέλα για να αρέσει πιο πολυ στα παιδιά
    #
    Σχόλιο από ΒάσωΠα, 24-2-12  
    Πολύ καλό για την ευκολία των υλικών και της εκτέλεσης!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 11-3-12  
    Υπέροχο!!!! Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!! Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι η προσθήκη 1 κούπας γάλακτος αντί για μισή, γιατί το προτιμάμε πιο ζουμερό. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από eaggel, 19-4-12  
    #
    Σχόλιο από xosejulia, 30-5-12  
    :)
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 2-3-13  
    Την έχω φτιάξει άπειρες φορές γιατί μ΄αρέσει πολύ. Έχω καθιερώσει να βάζω τα μήλα μέσα στη ζύμη για ευκολία. Σήμερα έκανα τις εξής παραλλαγές για να φάει και η μικρή μου που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά: αντικατέστησα το γάλα με χυμό πορτοκάλι, και δεν έβαλα κονιάκ και καρύδια αλλά ξύσμα για άρωμα. Βγήκε εξίσου ωραία!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-9-13  
    #
    Σχόλιο από GotUCookie, 6-10-13  
    Νοστιμότατο και όχι υπερβολικά γλυκό, όπως είναι συχνά τα κέικ! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-10-13  
    Πολύ νόστιμο.
    Έβαλα και λίγες σταφίδες μέσα, τις οποίες μούλιασα μέσα στο κονιάκ.
    Και μείωσα λίγο την ζάχαρη, λόγω των σταφίδων.
    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 26-2-14  
    Μπράβο! Πολύ νόστιμο και μυρωδάτο.

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Μαγείρισα, 5-11-08  
    Πολύ καλή η μηλόπιτα και αρκετά εύκολη. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι ανακάτεψα τα μήλα με όλη τη ζύμη. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Μαγειρισα
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 5-11-08  
    Καλησπέρα! :-) Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Tania, 27-1-09  
    Κι εγω έτσι τη φτιάχνω ίδια υλικα σε άλλη δοσολογία, και αντι για καρυδια, εγώ βάζω σταφίδες. Την κάνω χρόνια και όλοι ξετρελαίνονται!
    #
    Σχόλιο από sissoyla, 10-11-09  
    Ειναι το καλιτερο κεικ με μιλο που εχω φαει.Ετσι ακριβος το φιαχνω εδο και χρονια κ γω με την διαφορα οτη βαζω σπορελειο αντη βουτηρο.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 21-3-10  
    Όσο είχα απογοητευτεί όταν την ετοίμαζα, τόσο ενθουσιάστηκα όταν τη δοκίμασα!Μου φάνηκαν πολλά τα μήλα, λίγη η ζύμη κλπ. αλλά τελικά όλα είναι στις ιδανικές αναλογίες.Πολύ νόστιμη!
    #
    Σχόλιο από olga_kar, 31-10-11  
    πολύ ωραία. έβαλα λίγη ζάχαρη παραπάνω όμως. ίσως επειδη το μετρουσα με μικρη κούπα μου φάνηκε λίγο. και από πάνω λίγη ζάχαρη αχνη και κανέλα για να αρέσει πιο πολυ στα παιδιά
    #
    Σχόλιο από ΒάσωΠα, 24-2-12  
    Πολύ καλό για την ευκολία των υλικών και της εκτέλεσης!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από makaronou, 11-3-12  
    Υπέροχο!!!! Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!! Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι η προσθήκη 1 κούπας γάλακτος αντί για μισή, γιατί το προτιμάμε πιο ζουμερό. Ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από eaggel, 19-4-12  
    #
    Σχόλιο από xosejulia, 30-5-12  
    :)
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-9-13  
    #
    Σχόλιο από GotUCookie, 6-10-13  
    Νοστιμότατο και όχι υπερβολικά γλυκό, όπως είναι συχνά τα κέικ! :)
    #
    Σχόλιο από bibliofagos, 26-2-14  
    Μπράβο! Πολύ νόστιμο και μυρωδάτο.

    0 Ερωτήσεις

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από martha2, 31-10-09  
    Την συνταγή αυτή μου την έδωσε μια Καστοριανή φίλη μου απο οταν ήμασταν φοιτήτριες. Με σπορέλαιο όμως αντί για βούτυρο, γίνεται εξίσου καλή. Απο τότε την κάνω συνέχεια, είναι πολύ πετυχημένη.
    #
    Σχόλιο από SOFITSA, 2-3-13  
    Την έχω φτιάξει άπειρες φορές γιατί μ΄αρέσει πολύ. Έχω καθιερώσει να βάζω τα μήλα μέσα στη ζύμη για ευκολία. Σήμερα έκανα τις εξής παραλλαγές για να φάει και η μικρή μου που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά: αντικατέστησα το γάλα με χυμό πορτοκάλι, και δεν έβαλα κονιάκ και καρύδια αλλά ξύσμα για άρωμα. Βγήκε εξίσου ωραία!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 7-10-13  
    Πολύ νόστιμο.
    Έβαλα και λίγες σταφίδες μέσα, τις οποίες μούλιασα μέσα στο κονιάκ.
    Και μείωσα λίγο την ζάχαρη, λόγω των σταφίδων.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 273 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της chairepeti
    ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της SOFITSA