κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλόπιτα με γέμιση κρέμας

Μηλόπιτα με γέμιση κρέμας

milksugar
milksugar @cook_8496437

Η πιο λαχταριστή μηλόπιτα που έχω φάει ποτέ. Θα την φάνε ακόμη και οι εχθροί της μηλόπιτας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν κρυώσει προαιρετικα μπορείτε να πρόσθεσετε απο πανω λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-7 άτομα
  1. 5-6 μήλα
  2. 2 ποτήρια άχνη
  3. 1 μαργαρίνη λιωμένη
  4. 2 1/2 ποτήρια αλεύρι
  5. 1 κούτ. σούπας μπέικιν
  6. 1 βανίλια
  7. 2-3 κουτ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύω σε ένα μπόλ τη μαργαρίνη με την άχνη, το αυγό, το μπέικιν, την βανίλια και προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά.

  2. 2

    Αφού η ζύμη ξεκολάει (και γίνεται όπως τα τυροπιτάκια), χωρίζω το 1/3 της ζύμης και κάνω μια μπάλα.

  3. 3

    Βουτυρώνω το ταψί και ανοίγω την μπάλα με το χέρι μου.

  4. 4

    Φτιάχνω την κρέμα (άνθος αραβοσίτου, με τις οδηγίες που γράφει στην συσκευασία) και την περιχύνω πάνω απο την πρωτη στρώση ζύμης.

  5. 5

    Απο πάνω ρίχνω τα μήλα (αφού τα έχω τρίψει και ανακατέψει με την ζάχαρη και την κανέλα).

  6. 6

    Χωρίζω άλλο 1/3 της ζύμης,κάνω μια μπάλα,ανοίγω φύλλο με το χέρι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το τοποθετώ πάνω στα μήλα,σκεπάζοντας έτσι την γέμιση.

  7. 7

    Την ζύμη που περισσεύει την ανακατεύω με αλεύρι,τόσο όσο να τρίβεται και να γίνεται σβωλάκια,τα οποία ρίχνω πάνω απο την πίτα μου.

  8. 8

    Ψήνω στους 180C για 45'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

Dora Pergamali
Dora Pergamali @cook_14333631
Καλησπερα.Η κρέμα πρέπει να είναι κρύα όταν την βάλουμε στη ζύμη? Και κατι ακόμα. Η ζάχαρη αν είναι απλή και δεν είναι άχνη πηραζει?

Από

milksugar
milksugar @cook_8496437
στις