Μηλόπιτα με ινδοκάρυδο
Καταπληκτική, μυρωδάτη μηλόπιτα, τέλεια σε γευση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγη την έχω δεί στην τηλεόραση και την έφτιαξα την επομένη. Είναι πραγματικά πολύ ωραια!
Υλικά
-
5 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
-
3 κουταλιές ινδοκάρυδο
-
λίγο λεμόνι
-
3 αυγά
-
1 φλυτζάνι φυτικό βούτηρο
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1/2 φλυτζάνι αλευρι
-
1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι
-
1 φλυτζάνι αμυγδαλίψιχα αλεσμένη πολύ λεπτή
-
1 κουταλάκι Baking
-
βανίλια
-
λίγο ανθόνερο για άρωμα
-
Ζάχαρη άχνη και ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπώλ, βάζουμε τα μηλα, το ινδοκάρυδο και το λεμόνι και ανακατευουμε.
-
2
Σε άλλο μπώλ, βάζουμε το βούτηρο με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλευρι, το σιμιγδάλι, το baking, και την αμιγδαλόψιχα. Βάζουμε και το ανθόνερο.
-
3
Όταν κτυπηθούν καλά, προσθέτουμε και τα μήλα.
-
4
Τα ανακατευουμε όλα καλά και τα βάζουμε σε ταψί στρογγυλό Νο 26.
-
5
Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.
-
6
Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη και ινδοκάρυδο.
Σχόλια (3)