cookstella
cookstella @cook_8468255
,

Ένα γλύκισμα με μεθυστική γεύση, ιδιαίτερο άρωμα και τραγανή επικάλυψη...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το βιβλίο "γλυκά με φρούτα" του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι η πρώτη που δοκίμασα από το βιβλίο αυτό και την αφιερώνω στην φίλη ΚΡΙΣΤΑ, η οποία πρόσφερε το βιβλίο ως έπαθλο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το site μας.Έκανα κάποιες παραλλαγές στην συνταγή βάζοντας kalua αντί για μαύρο ρούμι που δεν είχα και καστανή ζάχαρη αντί για μαύρη. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη ζύμη αμυγδάλου
  2. 300 γρ. αλεύρι
  3. 300 γρ. άχνη
  4. 300 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
  5. 250 γρ. βούτυρο
  6. 50 γρ. ρούμι μαύρο
  7. λίγη κανέλα
  8. 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  9. Για τη γέμιση
  10. 4 μήλα
  11. 75 γρ. ζάχαρη
  12. 3 ξυλάκια κανέλας
  13. Για το κραμπλ
  14. 160 γρ. αλεύρι
  15. 200 γρ. ζάχαρη μαύρη
  16. 160 γρ. βούτυρο
  17. 200 γρ. αμύγδαλο αλεσμένο
  18. 1 κ.γλ. κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου σχηματιστεί μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη. Την απλώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μια ώρα.

  2. 2

    Για τη γέμιση, καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 6, τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και φτιάχνουμε μία κομπόστα βράζοντάς τα σε χαμηλή φωτιά έως ότου τα μήλα μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. 3

    Για το κραμπλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα συμπαγές μείγμα. Το διατηρούμε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.

  4. 4

    Τοποθετούμε τα μήλα πάνω από τη ζύμη αμυγδάλου το ένα δίπλα στο άλλο. Με έναν τρίφτη τρίβουμε το κραμπλ πάνω από τα μήλα.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα. Εαν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

KΡΙΣΤΑ
KΡΙΣΤΑ @cook_8452218
Cookstella μου, σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. Τιμή μου ! Δεν μου επιτρέπεται να ψηφίσω (τουλάχιστον, όχι ακόμα), αλλά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τόσο η φωτογραφία που βλέπω, όσο και τα δυο σου “χρυσά χεράκια” – σε συνδυασμό, τούτη τη φορά, μ΄ αυτά του Παρλιάρου - αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα. Σ΄ ευχαριστώ και θα επανέλθω…

Από

cookstella
cookstella @cook_8468255
στις
,