Μηλόπιτα με κρέμα κρασιού
Λίγα μυστικά ακόμα
Άμα δεν θέλετε σκέτο κρασί, βάζετε μισό χυμό μήλου και μισό κρασί.
Υλικά
-
Ζύμη παστας φλωρας
-
125 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 αυγό
-
200 γρ. αλεύρι
-
2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
-
Για την φόρμα
-
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
-
Γέμιση
-
1.250 γρ. μήλα
-
2 σακουλάκια ανθός αραβόσιτου βανίλια
-
125 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. χυμο λεμονιου
-
750 γρ. κρασί άσπρο (όχι ρετσίνα)
-
250 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
λίγο κακάο ή κροκαντ για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με το αλεύρι, μπεκιν, αυγό, βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει.
-
2
Καθαριζουμε τα μηλα, τα κοβουμε σε κυβακια, τα ρεντιζουμε με τον χυμο λεμονιου.
-
3
Στο άνθος αραβόσιτου βάζουμε 3 κ.σ. απο το κρασί.
-
4
Βάζουμε το κρασί και την ζάχαρη να βράσει, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το άνθος αραβόσιτου στο κρασί να πάρει μερικές βράσεις και να γίνει μια κρέμα.
-
5
Το περνούμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τα μήλα.
-
6
Βουτυρονουμε μια φορμα με στεφανι και βαζουμε την παστα φλορα και προσπαθουμε να καληψη και το στεφανι τουλαχιστον 4 ποντους.
-
7
Βάζουμε μετα μεσα στην φόρμα και την κρεμα με τα μηλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά.
-
8
Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.
-
9
Χτυπάμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με μηλα, πασπαλίζουμε με κροκαντ ή με τo κακάο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)