Bianka
Bianka @cook_8455473
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Άμα δεν θέλετε σκέτο κρασί, βάζετε μισό χυμό μήλου και μισό κρασί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Ζύμη παστας φλωρας
  2. 125 γρ. βούτυρο
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1 βανίλια
  5. 200 γρ. αλεύρι
  6. 2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  7. Για την φόρμα
  8. Γέμιση
  9. 1.250 γρ. μήλα
  10. 2 σακουλάκια ανθός αραβόσιτου βανίλια
  11. 2 κ.σ. χυμο λεμονιου
  12. 750 γρ. κρασί άσπρο (όχι ρετσίνα)
  13. 250 γρ. ζάχαρη
  14. 1 βανίλια
  15. λίγο κακάο ή κροκαντ για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με το αλεύρι, μπεκιν, αυγό, βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει.

  2. 2

    Καθαριζουμε τα μηλα, τα κοβουμε σε κυβακια, τα ρεντιζουμε με τον χυμο λεμονιου.

  3. 3

    Στο άνθος αραβόσιτου βάζουμε 3 κ.σ. απο το κρασί.

  4. 4

    Βάζουμε το κρασί και την ζάχαρη να βράσει, το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε το άνθος αραβόσιτου στο κρασί να πάρει μερικές βράσεις και να γίνει μια κρέμα.

  5. 5

    Το περνούμε από την φωτιά και ρίχνουμε και τα μήλα.

  6. 6

    Βουτυρονουμε μια φορμα με στεφανι και βαζουμε την παστα φλορα και προσπαθουμε να καληψη και το στεφανι τουλαχιστον 4 ποντους.

  7. 7

    Βάζουμε μετα μεσα στην φόρμα και την κρεμα με τα μηλα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 60 λεπτά.

  8. 8

    Το αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο.

  9. 9

    Χτυπάμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με μηλα, πασπαλίζουμε με κροκαντ ή με τo κακάο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Esme
Esme @cook_8451726
woooh!!! τι φοβερή φώτο, θα την φτιάξω σίγουρα και θα επανέλθω με βαθμολογία!!

Από

Bianka
Bianka @cook_8455473
στις
,