Μηλόπιτα με κρούστα από αμύγδαλα
Γερμανικη Μηλοπιτα
Υλικά
-
300 γρ σφολιατα
-
4 κ. σ. φουντουκια αλεσμενα
-
800 γρ. μηλα σε λεπτες φετες
-
30 γρ. βουτυρο
-
80 γρ. ζαχαρη
-
50 γρ. σταφιδες
-
1 βανιλλια
-
2 αυγα
-
200 γρ. κρεμα γαλακτος
-
Κρουστα απο Αμυγδαλα
-
75 γρ. βουτυρο
-
100 γρ. ζαχαρη
-
1 κ.γ. βανιλια
-
5 κ.σ. γαλα
-
100 γρ. αμυγδαλα φιλαρισμενα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοιγουμε το φυλο σφολιατας και το βαζουμε σε μια φορμα με στεφανι και ντυμενη με λαδοχαρτο και προσπαθουμε και τα πλαϊνα να εχουν φύλο.
-
2
Το τρυπαμε με ενα πηρουνι.
-
3
Ριχνουμε τα αλεσμενα φουντουκια.
-
4
Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε λεπτες φετες.
-
5
Βαζουμε το βουτυρο σε μια κατσαρολα να ζεσταθει, ριχνουμε τα μηλα, τα αφηνουμε για λιγο, μετα ριχνουμε 30 γρ ζαχαρη και τα βραζουμε για μονο 5 λεπτα. Τα αφηνουμε να κρυωσουν.
-
6
Προσθετουμε στα μηλα τις σταφιδες με λιγο κονιακ μουσκεμενες.
-
7
Βαζουμε τα μηλα επανω στα αλεσμενα φουντουκια.
-
8
Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους
-
9
Χτυπαμε τα αυγα με 20 γρ ζαχαρη και την βανιλλια να αφρωσει.
-
10
Ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος, χτυπαμε για λιγο και ριχνουμε την κρεμα μεσα στην φορμα (επανω στα μηλα) και ψηνουμε το γλυκο για 20 λεπτα.
-
11
Στο μεταξυ βαζουμε το βουτυρο, ζαχαρη, βανιλλια και γαλα να βρασουν. Ριχνουμε τα φιλε αμυγδαλα, το ανακατευουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
-
12
Μετα απο 20 λεπτα βγαζουμε το γλυκο και ριχνουμε παντου επανω στην επιφανεια του γλυκου το μειγμα με τα αμυγδαλα και συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 20 λεπτα
-
13
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)