Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 300 γρ σφολιατα
  2. 4 κ. σ.  φουντουκια αλεσμενα
  3. 800 γρ. μηλα σε λεπτες φετες
  4. 30 γρ. βουτυρο
  5. 80 γρ. ζαχαρη
  6. 50 γρ. σταφιδες
  7. 1 βανιλλια
  8. 2 αυγα
  9. 200 γρ. κρεμα γαλακτος
  10. Κρουστα απο Αμυγδαλα
  11. 75 γρ. βουτυρο
  12. 100 γρ. ζαχαρη
  13. 1 κ.γ. βανιλια
  14. 5 κ.σ. γαλα
  15. 100 γρ. αμυγδαλα φιλαρισμενα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοιγουμε το φυλο σφολιατας και το βαζουμε σε μια φορμα με στεφανι και ντυμενη με λαδοχαρτο και προσπαθουμε και τα πλαϊνα να εχουν φύλο.

  2. 2

    Το τρυπαμε με ενα πηρουνι.

  3. 3

    Ριχνουμε τα αλεσμενα φουντουκια.

  4. 4

    Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε λεπτες φετες.

  5. 5

    Βαζουμε το βουτυρο σε μια κατσαρολα να ζεσταθει, ριχνουμε τα μηλα, τα αφηνουμε για λιγο, μετα ριχνουμε 30 γρ ζαχαρη και τα βραζουμε για μονο 5 λεπτα. Τα αφηνουμε να κρυωσουν.

  6. 6

    Προσθετουμε στα μηλα τις σταφιδες με λιγο κονιακ μουσκεμενες.

  7. 7

    Βαζουμε τα μηλα επανω στα αλεσμενα φουντουκια.

  8. 8

    Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους

  9. 9

    Χτυπαμε τα αυγα με 20 γρ ζαχαρη και την βανιλλια να αφρωσει.

  10. 10

    Ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος, χτυπαμε για λιγο και ριχνουμε την κρεμα μεσα στην φορμα (επανω στα μηλα) και ψηνουμε το γλυκο για 20 λεπτα.

  11. 11

    Στο μεταξυ βαζουμε το βουτυρο, ζαχαρη, βανιλλια και γαλα να βρασουν. Ριχνουμε τα φιλε αμυγδαλα, το ανακατευουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

  12. 12

    Μετα απο 20 λεπτα βγαζουμε το γλυκο και ριχνουμε παντου επανω στην επιφανεια του γλυκου το μειγμα με τα αμυγδαλα και συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 20 λεπτα

  13. 13

    Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

ΑΡΓΥΡΗ
ΑΡΓΥΡΗ @argyri1968
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!! Θα την δοκιμάσω σύντομα....

Από

Bianka
Bianka @cook_8455473
στις
,