Μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη (Apple Crumble)

Bαθμολογία: 4.4815
       
 
81 ψήφοι
Dorita, 10.10.07

Περιγραφή

Μια βρετανική συνταγή για μια ξεχωριστή μηλόπιτα, εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη!
Μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη (Apple Crumble)
photo: Sitronella

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 250 gr ζάχαρη λευκή
  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 gr βούτυρο παγωμένο κατευθείαν απο το ψυγείο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μήλα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Μήλα , Φρούτα
Σερβίρει: 5 άτομα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 30' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα μας τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4. Κατόπιν τα κόβουμε μικρά κομματάκια (κάθε φέτα σε 4 κομμάτια) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο ζάχαρη να βράσουνε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
  2. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με μία ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και ελέγχουμε μην καούν. Θέλουμε απλά να βράσουνε όχι να γίνουν πουρές και αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυρέξ (για σουφλέ)και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς.
  4. Σε ένα βαθύ μπώλ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το βούτυρο έτσι όπως είναι παγωμένο σε κύβους και το ρίχνουμε στο μπώλ και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να γίνει μια "ψιχουλιαστή" ζύμη.
  6. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυρέξ μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε.
  7. Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης μας να πέρνει ένα γλυκό χρυσό-μελί χρώμα..

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βούτυρο ΠΡΕΠΕΙ να είναι κρύο!! Ο λόγος που πρέπει να είναι κρύο είναι για να μην γίνει ένα με το αλεύρι. Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με τα φρούτα και να προσθέσετε αχλάδι, ή φρούτα του δάσους ή ακόμα να προσθέσετε και σταφίδες ή αμύγδαλα .. Η Apple Crumble ταιριάζει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ με παγωτό βανίλια ή με άνθος αραβοσίτου. Επίσης, εάν έχετε κοντά σας ή γνωρίζετε που υπάρχει σολυπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα (κυρίως βρετανικά) αγοράστε την Bird's Custard η οποία είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της και είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ γευστικός συνδιασμός με το γλυκό..

Σχετικές συνταγές

    109 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cesilia, 15-10-07  
    Αχ Dorita να είσαι καλά!!!
    Έψαχνα την συγκεκριμένη συνταγή παααααρα πολύ καιρό .
    Όσες έβρισκα ή ήταν πολύπλοκές ή ήταν με μπισκότα πτι μπερ. Θα την φτιάξω σήμερα άυριο!!!!

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-10-07  
    Αρκετά καλή
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 25-3-08  
    εκτος απο σκευος για σουφλε,γινεται σε ταψακι στρογγυλο?
    #
    Σχόλιο από snow_white, 31-5-08  
    Το τέλειο pie!μπραβο! εκανα παραλαγή με αχλάδια κ ήταν παρα πολυ καλο!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 31-5-08  
    Την εφτιαξα την περασμενη εβδομαδα και πηγα λιγη στο γραφειο για τον καφε...Εφτιαξα αλλες δυο απο τοτε γιατι ερχεται ολη η υπηρεσια το πρωι να παρει κομματι....
    #
    Σχόλιο από Dorita, 1-6-08  
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω .. Βρίσκομαι σε κατάσταση εκγυμοσύνης και είμαι σε άσχημη κατάσταση .. :(
    DILIGER97 .. η συγκεκριμένη συνταγή θέλει βαθύ ταψάκι ή πυρέξ. Εάν έχεις βαθύ ταψάκι όσο το πυρέξ του σουφλέ τότε μπορείς να το βάλεις εκεί ..

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !!
    Δοκιμάστε τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός, να βάλετε κεράσια (χωρίς το κουκούτσι έ!) φράουλες ή βατόμουρα .. απλά ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ !!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 17-10-08  
    Πολύ καλή! Έκανα μια μικρή προσθήκη στη γέμιση και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα: Αφού κατέβασα τα μήλα από τη φωτιά έβαλα κανέλα, λίγο λικέρ κράνα και χοντροκομμένα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από Δημητράκια, 26-11-08  
    Πολύ καλή και εύκολη η συνταγή. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι έβαλα έξι μήλα και τα έβαλα να βράσουν με κανέλλα και ζάχαρη. Έγινε φανταστική. Δεν έμεινε ψίχουλο.
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 5-3-09  
    Η ζύμη δεν μου βγήκε ψιχουλιαστή, το αλέυρι έγινε ένα με το βούτυρο, το οποίο ήταν παγωμένο. Τι λάθος έκανα????(Παρόλα αυτά την άπλωσα πάνω απο τα μήλα σαν μπαστουνάκια όπως στην παστα-φλώρα και η γεύση ήταν θαυμάσια).
    #
    Σχόλιο από elenitsa_v, 20-3-09  
    πολύ ωραία συνταγή!!! εύκολη, γρήγορη και το κυριότερο πεντανόστιμη!!! γιαμ,γιαμ!!!
    εθχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από katia83, 22-3-09  
    εμένα δεν μου βγήκε τόσο ψιχουλιαστή η ζύμη αλλά την έβαλα για λίγο στην κατάψυξη και μετά την έτριψα! το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό! σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Dorita, 25-3-09  
    χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή και που κάνατε και παραλλαγές!! ;)
    Για εσάς που δε σας βγήκε ψιχουλιαστή, το βούτυρο μάλλον το δουλέψατε αρκετή ώρα στα χέρια σας με αποτέλεσμα να ζεσταθεί και να γίνει ένα με το αλεύρι. Δε ζυμώνουμε, τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι..όπως κάνουμε το ψωμί ψίχουλα. Ίσως πάλι να βάλατε λίγο λιγότερο αλεύρι. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ ..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-4-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και πράγματι συμφωνώ ότι είναι εύκολη και νόστιμη. Στα μήλα πρόσθεσα κανέλλα και γαρύφαλλα. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να προσθέσω σταφίδες.
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 8-5-09  
    μπορω να βαλω καφε ζαχαρη αντι για λευκη?
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 8-5-09  
    σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη τέλεια συνταγή.ότι πρέπει για την επιθυμία για γλυκό που έχω κάθε μέρα!!!!!!!!!5 πιρουνάκια είναι τέλεια και πανεύκολη
    #
    Σχόλιο από Dorita, 9-5-09  
    tinkerbell.. φυσικά και μπορούμε να βάλουμε καφέ ζάχαρη αντί για λευκή!! Θα δώσει μια πιο τραγανιστή ζύμη και θα γίνει μούρλια!! Εγώ την έχω δοκιμάσει και με τη ζάχαρη tate&lyle soft brown sugar που βρίσκω στα ΑΒ και γίνεται μούρλια!!
    σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τις ψήφους σας και τα καλά σας λόγια..! :o)
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 16-5-09  
    τη δοκίμασα με καστανή ζάχαρη και εγινε υπέροχη
    μπραβο και ευχαριστω πολύ
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 16-9-09  
    Πολυ νόστιμη και τραγάνη,αλλά πολύ γλυκιά (μην παρεξηγηθώ σύμφωνα με τα δικα μου γούστα),την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη στην ζύμη.Στα μήλα έριξα κανέλα και φουντούκια(λόγω ελλειψης καρυδιων).Ευχαριστούμε για την συντάγη.
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 2-10-09  
    nostimotath kai traganh
    #
    Σχόλιο από mp2009, 7-10-09  
    Να σας ρωτήσω κάτι. Επειδή θέλω να την φτιάξω για την μητέρα μου η οποία όμως έχει χοληστερίνη, μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για κανονικό βούτυρο το becel ή το άλλο που δεν θυμάμαι τώρα, που είναι ειδικά για την χοληστερίνη?
    Και επίσης θέλω να βάλω καφέ ζάχαρη αντί την κανονική.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    73 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cesilia, 15-10-07  
    Αχ Dorita να είσαι καλά!!!
    Έψαχνα την συγκεκριμένη συνταγή παααααρα πολύ καιρό .
    Όσες έβρισκα ή ήταν πολύπλοκές ή ήταν με μπισκότα πτι μπερ. Θα την φτιάξω σήμερα άυριο!!!!

    #
    Σχόλιο από ASTERI, 17-10-07  
    Αρκετά καλή
    #
    Σχόλιο από roulaan, 31-5-08  
    Την εφτιαξα την περασμενη εβδομαδα και πηγα λιγη στο γραφειο για τον καφε...Εφτιαξα αλλες δυο απο τοτε γιατι ερχεται ολη η υπηρεσια το πρωι να παρει κομματι....
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 5-3-09  
    Η ζύμη δεν μου βγήκε ψιχουλιαστή, το αλέυρι έγινε ένα με το βούτυρο, το οποίο ήταν παγωμένο. Τι λάθος έκανα????(Παρόλα αυτά την άπλωσα πάνω απο τα μήλα σαν μπαστουνάκια όπως στην παστα-φλώρα και η γεύση ήταν θαυμάσια).
    #
    Σχόλιο από elenitsa_v, 20-3-09  
    πολύ ωραία συνταγή!!! εύκολη, γρήγορη και το κυριότερο πεντανόστιμη!!! γιαμ,γιαμ!!!
    εθχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από katia83, 22-3-09  
    εμένα δεν μου βγήκε τόσο ψιχουλιαστή η ζύμη αλλά την έβαλα για λίγο στην κατάψυξη και μετά την έτριψα! το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό! σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Dorita, 25-3-09  
    χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή και που κάνατε και παραλλαγές!! ;)
    Για εσάς που δε σας βγήκε ψιχουλιαστή, το βούτυρο μάλλον το δουλέψατε αρκετή ώρα στα χέρια σας με αποτέλεσμα να ζεσταθεί και να γίνει ένα με το αλεύρι. Δε ζυμώνουμε, τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι..όπως κάνουμε το ψωμί ψίχουλα. Ίσως πάλι να βάλατε λίγο λιγότερο αλεύρι. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ ..
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 11-4-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και πράγματι συμφωνώ ότι είναι εύκολη και νόστιμη. Στα μήλα πρόσθεσα κανέλλα και γαρύφαλλα. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να προσθέσω σταφίδες.
    #
    Σχόλιο από anastasiat28, 8-5-09  
    σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη τέλεια συνταγή.ότι πρέπει για την επιθυμία για γλυκό που έχω κάθε μέρα!!!!!!!!!5 πιρουνάκια είναι τέλεια και πανεύκολη
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 16-5-09  
    τη δοκίμασα με καστανή ζάχαρη και εγινε υπέροχη
    μπραβο και ευχαριστω πολύ
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 16-9-09  
    Πολυ νόστιμη και τραγάνη,αλλά πολύ γλυκιά (μην παρεξηγηθώ σύμφωνα με τα δικα μου γούστα),την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ζάχαρη στην ζύμη.Στα μήλα έριξα κανέλα και φουντούκια(λόγω ελλειψης καρυδιων).Ευχαριστούμε για την συντάγη.
    #
    Σχόλιο από Ρηνα, 2-10-09  
    nostimotath kai traganh
    #
    Σχόλιο από elenitsa1980, 7-11-09  
    Μπράβο Ντορίτα για την υπέροχη συνταγή!Την είχα φτιάξει τις προάλλες και ήταν καταπληκτική!Μου φάνηκε λίγο γλυκιά για τα δικά μου γούστα,αλλά δεν πειράζει,θα τη φτιάξω σήμερα με καστανή ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Dudu, 10-3-10  
    Εξαιρετική και πανεύκολη! Αρεσε πολύ κι έγινε ανάρπαστη σε ένα απόγευμα κυριακάτικο. Τη βρήκα τυχαία και ήταν ό,τι έπρεπε, αφού μου είχε χαλάσει το μίξερ!
    #
    Σχόλιο από pikatsou, 12-3-10  
    #
    Σχόλιο από xrysapap, 13-3-10  
    #
    Σχόλιο από e-xotiko, 14-4-10  
    πολυ καλο το κραμπλ σου ! αλλα εγω θα σταθω σε ενα αλλο διαμαντι της συνταγης.το bird's custard..
    καμια σχεση με το αντιστοιχο ελληνικο -ανθος αραβοσιτου
    #
    Σχόλιο από christinaD, 15-5-10  
    πολύ καλή η συνταγή,την έχω φτιάξει αρκετές φορές από τότε που την βρήκα, βάζω λιγότερη ζάχαρη όμως και λίγο κονιάκ και κανέλα στα μήλα.
    με παγωτό είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από steelgr, 17-8-10  
    Πολύ έυκολη και καλή συνταγή. Έχω βαρεθεί να την κάνω. Μια παραλλαγή που έκνα είναι να προσθέσω στην ζύμη και Corn Flakes. Δοκιμάστε το!
    #
    Σχόλιο από christinaD, 13-9-10  
    πολυ καλή συνταγή και εύκολη,την έχω φτιάξει αρκετές φορές από τότε που την βρήκα...
    πάντα έχω τα υλικά. βάζω όμως λιγότερη ζάχαρη και στα μήλα προσθέτω κανέλα και κονιάκ.
    με παγωτό βανίλια με κόκκους πραγματικής βανίλιας είναι τέλειο!! και το custard θεικό!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 25-3-08  
    εκτος απο σκευος για σουφλε,γινεται σε ταψακι στρογγυλο?
    #
    Σχόλιο από Dorita, 1-6-08  
    Συγνώμη που άργησα να απαντήσω .. Βρίσκομαι σε κατάσταση εκγυμοσύνης και είμαι σε άσχημη κατάσταση .. :(
    DILIGER97 .. η συγκεκριμένη συνταγή θέλει βαθύ ταψάκι ή πυρέξ. Εάν έχεις βαθύ ταψάκι όσο το πυρέξ του σουφλέ τότε μπορείς να το βάλεις εκεί ..

    Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !!
    Δοκιμάστε τώρα που έχει ζεστάνει ο καιρός, να βάλετε κεράσια (χωρίς το κουκούτσι έ!) φράουλες ή βατόμουρα .. απλά ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ !!
    #
    Σχόλιο από tinkerbellll, 8-5-09  
    μπορω να βαλω καφε ζαχαρη αντι για λευκη?
    #
    Σχόλιο από Dorita, 9-5-09  
    tinkerbell.. φυσικά και μπορούμε να βάλουμε καφέ ζάχαρη αντί για λευκή!! Θα δώσει μια πιο τραγανιστή ζύμη και θα γίνει μούρλια!! Εγώ την έχω δοκιμάσει και με τη ζάχαρη tate&lyle soft brown sugar που βρίσκω στα ΑΒ και γίνεται μούρλια!!
    σας ευχαριστώ ακόμα μια φορά για τις ψήφους σας και τα καλά σας λόγια..! :o)
    #
    Σχόλιο από mp2009, 7-10-09  
    Να σας ρωτήσω κάτι. Επειδή θέλω να την φτιάξω για την μητέρα μου η οποία όμως έχει χοληστερίνη, μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί για κανονικό βούτυρο το becel ή το άλλο που δεν θυμάμαι τώρα, που είναι ειδικά για την χοληστερίνη?
    Και επίσης θέλω να βάλω καφέ ζάχαρη αντί την κανονική.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 7-10-09  
    mp2009 νομίζω πως κάποια βούτυρα τέτοιου είδους δεν κάνει να μπαίνουν στο φούρνο, δες τι γράφει η συσκευασία πρώτα. Όσο για την καστανή ζάχαρη, η Dorita έχει ήδη απαντήσει πιο πάνω, πως γίνεται.
    #
    Σχόλιο από Dorita, 24-2-10  
    Kostazz οι τρόποι για να φτιάξεις crumble είναι πάρα πολλοί .. αυτός ο τρόπος που έβαλα εγώ είναι ο παραδοσιακός των Άγγλων δηλαδή εάν πάς σε κάποιο σπίτι και σου προσφέρουν crumble ο τρόπος παραγωγής του θα είναι αυτός ..
    mp2009 .. αργοπορημένα βέβαια αλλά απαντώ .. δεν μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη ή όποιο άλλο "ΜΑΛΑΚΟ" βούτυρο διότι θα ενωθεί κατευθείαν με το βούτυρο και μετά δεν θα ψηθεί με αποτέλεσμα να τρώμε ζυμάρι αντί για "μπισκότένια" ζύμη .. την έκανα πρόσφατα με βιτάμ και ομολογώ ότι απέτειχε!!
    θέλει βούτυρο κρύο και σκληρό για να μη λιώσει όταν θα το τρίψουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι ..
    όσο για εσάς που λέτε ότι είναι γλυκιά, ίσως να έχετε δίκιο .. αφαιρέστε 50gr απο τη ζάχαρη και μη ζαχαρώσετε τα μήλα όταν τα βράσετε .. και στην κρέμα που θα φτιάξετε μη βάλετε ζάχαρη ..
    ελπίζω να βοήθησα!!
    #
    Σχόλιο από bellita, 27-2-10  
    Την έφτιαξα τη μηλόπιτα αλλά το χρώμα της δε μου βγήκε τόσο ωραίο όσο της φωτογραφίας. Ήταν αρκετά ανοιχτόχρωμη αλλά πολύ νόστιμη. Λόγω του χρώματος, την έφτιαξα ξανά και απο πάνω έριξα και ένα αυγό, τελικά βγήκε το επιθυμητό χρώμα και η γεύση ήταν και πάλι τέλεια. Έχει καμία σημασία αυτό που έκανα; πως να τη κάνω το βράδυ που έχω τραπέζι;
    #
    Σχόλιο από Dorita, 28-2-10  
    sorry .. πάλι απάντησα ετεροχρονισμένα .. δε χρειάζεται να είναι τόσο χρυσαφένια όσο στη φωτό .. θέλει να είναι ευγευστη και κριτσανιστη .. αυγό δεν ταιριάζει .. μπορείς να ρίξεις λίγη μαύρη ζάχαρη απο πάνω ..
    ελπίζω να βοήθησα αρκετά ..
    #
    Σχόλιο από moustarda, 4-11-10  
    Ερώτηση: Η καστανή ζάχαρη είναι ίδια αναλογία με την κανονική; Ή διαφοροποιείται;
    #
    Σχόλιο από Dorita, 4-11-10  
    ίδια ακριβώς ποσότητα .. απλά νομίζω ότι η καστανή είναι λίγο πιο γλυκιά απο τη λευκή .. τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα ..
    #
    Σχόλιο από velmatina, 10-11-10  
    Μία απορία... Γιατί οπωσδήποτε ξύλινη κουτάλα;;;
    #
    Σχόλιο από mpalou, 22-9-11  
    Πριν την κάνω να ρωτήσω κάτι μήπως και δεν έχω καταλάβει τη διαδικασία... όταν κοβουμε μετά τη μηλόπιτα δεν φεύγουν απο κάτω τα μήλα; Όταν βράζουμε τα μήλα 2-3 κουταλιες της σουπας ζάχαρη καλά δεν είναι; Μικρό στρογγυλο ταψάκι χρησιμοποιούμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    #
    Σχόλιο από daffykat, 24-1-12  
    Τη φτιάχνω τώρα οπότε δεν ξέρω αν είναι δυνατό να πάρω άμεση απάντηση!!!Βάζω νερό στα μήλα για να βράσουν ή σκέτα με τη ζάχαρη?
    #
    Σχόλιο από vicky230, 5-3-12  
    να σας ρωτησω κατι, μπορω να πατησω τη μιση "ζυμη" και να κανω και βαση για την μηλοπιτα;; και το υπολοιπο να το τριψω απο πανω; και κατι ακομα, σε τι μεγεθος περιπου ταψακι να το κανω;;
    #
    Σχόλιο από vpg, 24-5-12  
    Πανεύκολη συνταγή και τέλεια γεύση! Έχω όμως ένα πρόβλημα. Την έχω φτιάξει τρεις φορές και κάθε φορά η ζύμη, όταν ψήνεται, γίνεται τόσο σκληρή που τρώγεται με δυσκολία! Καμία σχέση με τραγανή. Χρησιμοποιώ βιτάμ (σκληρό) αντί για βούτυρο, αλλά κατά τ' άλλα ακολουθώ τις οδηγίες. Τι μπορεί να φταίει;
    #
    Σχόλιο από Kyriakh88, 27-10-12  
    Πολύ ωραία αυτή η συνταγή της μηλόπιτας!! Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι. Μήπως μπορείς να προσδιορίσεις πόση ακριβώς ζάχαρη θα βάλουμε μαζί με τα μήλα για να βράσουν? έγώ για παράδειγμα έβαλα ένα φλιτζάνι του καφέ.
    #
    Σχόλιο από balshine, 2-11-12  
    ειναι πολυυ νοστιμη...κ εγω προσθεσα κανελα κονιακ και αμυγδαλα..απλα αν μπορεισ να μου πεισ γιατι δεν εδεσαν τα μηλα?δεν κοβεται κομματι...μηπως επρεπε να ριξω τη ζαχαρη στα μηλα αφου ειχε τελειωσει το νερο?
    #
    Σχόλιο από marigoulam, 25-3-13  
    Θέλω να κάνω μία ερώτηση λίγο "χαζή": Όταν βράζουμε τα μήλα βάζουμε και νεράκι,έτσι; Πόσο περίπου νερό;;
    Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 28-3-13  
    δηλαδή καλή μου δεν ανοίγουμε φύλλο ε? καλά καταλαβα?

    γιατί πήγα να το ανοίξω κ σαφώς δεν γίνεται. απλώς ρίχνουμε τη ζύμη όπως να ναι από πάνω?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    15 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από snow_white, 31-5-08  
    Το τέλειο pie!μπραβο! εκανα παραλαγή με αχλάδια κ ήταν παρα πολυ καλο!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 17-10-08  
    Πολύ καλή! Έκανα μια μικρή προσθήκη στη γέμιση και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα: Αφού κατέβασα τα μήλα από τη φωτιά έβαλα κανέλα, λίγο λικέρ κράνα και χοντροκομμένα καρύδια.
    #
    Σχόλιο από Δημητράκια, 26-11-08  
    Πολύ καλή και εύκολη η συνταγή. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι έβαλα έξι μήλα και τα έβαλα να βράσουν με κανέλλα και ζάχαρη. Έγινε φανταστική. Δεν έμεινε ψίχουλο.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 2-12-09  
    Την έφτιαξα πριν λίγο!βγήκε πολύ νόστιμη η ζύμη. Μόνο που εγώ άλοιψα τον πάτο του πυρεξ με βούτυρο, αποπάνω πασπάλισα με την μισή ζάχαρη, ανακάτεψα σε μπολ ψιλοκομμένα μήλα κανελογαρύφαλο σε σκόνη, χυμο 1 λεμονιού και τα πρόσθεσα έτσι ώστε να γίνουν στον φούρνο.Ακόμα πρόσθεσα ξύσμα απο ένα πορτοκάλι,1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και ένα σφηνάκι κονιακ στην ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Kostazz, 17-2-10  
    Loipon, kat' arxas poly kalh syntagh.

    Egw thn 3erw ligo diaforetika. Mou thn exei dei3ei enas agglos chef.

    Ta mhla, apla ta kobw se fetes kai ta strwnw wma sto tapsi, tous rixnw apo panw: arketh maurh zaxarh (oxi leukh), kanella, 3isma lemoniou kai merikes fetes bouthro kai epeita apo panw xhmo lemoniou.
    Episis sth zhmh bazw ligo alati kai den bazw zaxarh, para mono meta, apo panw gia na karamelwsei. Kai se auto to shmeio xrhshmopoiw maurh zaxarh mias kai pairnei pio wraio xrwma.

    Sygxwreste me pou grafw me latinikous xarakthres. Menw sto e3wteriko kai den exw ellhniko plhktrologio.
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 28-2-10  
    Μόλις τώρα τρώω το πρώτο κομμάτι. Πολύ νόστιμη για τόσα λίγα υλικά. Έβαλα καφέ ζάχαρη (λιγότερη από την αναγραφόμενη), αλεύρι ολικής και βιτάμ. Ααα και πρόσθεσα και καρύδια.
    #
    Σχόλιο από jesusdigi, 13-3-10  
    Πανεύκολη! Αν βάλουμε αγνό βούτηρο πέρνει περισσότερο άρωμα η ζύμη. θα συμφωνήσω ότι με 50-60 γραμμάρια λιγότερη ζάχαρη δεν είναι τόσο λιγοτική+ ότι το βράσιμο των μήλων με κανέλα είναι απαραίτητο......
    Έκανα και παραλλαγή με μπανάνα και καρύδι τριμένο στη ζύμη και αφού το έβαλα στο ταχάκι πρόσθεσα και σοκολατάκια.... δεν λέω τίποτα άλλο.... απλά η πιο καλή συνταγή μηλόπιτας γρήγορη με τέλειο αποτέλεσμα.....
    #
    Σχόλιο από Soreality, 2-5-10  
    Τέλεια η μηλόπιτα!!! Πρόσθεσα μια πρέζα αλάτι και 1 κκ. Βανίλια στη ζύμη και αντικατέστησα τη λευκή ζάχαρη με κρυσταλλική καστανή. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κανέλα και λίγο ginger στο μείγμα με τα μήλα για μια αλλιώτικη νότα :)
    #
    Σχόλιο από Mermaid, 3-2-11  
    καταπληκτικη συνταγη.. εύκολη και γρήγορη! Την εφτιαξα προχθές που είχα τραπέζι και δεν έμεινε ψίχουλο! Αντκατέστησα την λευκή ζάχαρη με μαύρη και στην ζύμη αντικατέστησα λίγο από το αλεύρι με quaker (κοινως βρώμη)και πρόσθεσα και λιγες σταφίδες. Τέλος, το συνόδευσα με custard cream και ήταν θεϊκό! Μπράβο Dorita 5 πιρουνάκια από εμένα!
    #
    Σχόλιο από Goldie T, 8-10-11  
    Πραγματικά πολύ νόστιμη!Νομίζω κι εγώ πως θέλει λιγότερη ζάχαρη... Έβαλα στα μήλα και κανέλλα, τριμμένο γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και κονιάκ. Προσωπικά, νομίζω πως ταιριάζουν πολύ. Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από tourtitsa, 24-11-11  
    Είναι από τις πιο ωραίες μηλόπιτες που έχω φάει. Κάνω την εξής όμως παραλλαγή. Ρίχνω 150γρ. ζάχαρη αντί για 250γρ. και πασπαλίζω στον πάτο του πυρέξ λίγη μαύρη ζάχαρη το ίδιο και από πάνω από την τελευταία στρώση της ζάχαρης αλεύρι και έρχεται και κρυσταλώνει και το αποτέλεσμα θεϊκό!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 21-2-12  
    Το τελικό μου αποτέλεσμα βγήκε απλά υπέροχο! Όμως έκανα κάμποσες αλλαγές (διαβάζοντας τα σχόλια).
    Έβαλα μόλις 100γρ καστανή ζάχαρη στη ζύμη (και πάλι θα μπορούσα να βάλω και λιγότερη, μου βγήκε γλυκό για τα γούστα μου).
    Στα μήλα έβαλα μιάμιση κουταλιά ζάχαρη, λίγο κονιάκ και κανέλα.
    Το μόνο που μου έκανε εντύπωση (και δεν το έχει αναφέρει και κανείς πριν από εμένα...) είναι πως η ζύμη είναι πολύ για την ποσότητα των μήλων. Τα δικά μου μήλα ήταν σχετικά μικρά κι έτσι έβαλα 6. Όμως και πάλι μπήκαν σε μικρό πυρέξ (για να πιάσουν απλώς τον πάτο, σε μια στρώση) και μου περίσσεψε γύρω στο 1/3 της ζύμης, παρότι έβαλα ικανή ποσότητα από πάνω. Αναρωτιέμαι αν φταίει η ποσότητα των μήλων ή αν πρέπει να είναι τόσο περισσότερο το πάχος της ζύμης από τα μήλα.
    Πάντως με τις αναλογίες και τις ποσότητες και τα υλικά που έβαλα βγήκε ένα τέλειο γλυκό, πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα.
    #
    Σχόλιο από pvasileiou, 7-1-13  
    Δεν υπάρχει αυτή η γεύση! Θα το λέω ξανά και ξανά. Την έφτιαξα για τρίτη φορά κι ακόμα γλύφουν τα δάχτυλά τους οι φίλοι μου. Προσωπικά βάζω και χειροποίητη καραμέλα γάλακτος, σταφύδες μαύρες και ξανθές ή/και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Κάθε φορά της δίνω και κάτι ξεχωριστό και την απογειώνω. Ευχαριστώ πολύ την Dorita για την ανάρτηση!
    #
    Σχόλιο από μαρία-μπουλίτσα, 12-4-14  
    εξαιρετικό!!!!! ΣΟυ ανέβασα και φωτογραφία!!!!! Έβαλα καστανή ζάχαρη!! Την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ζαχαρη, μου φάνηκε γλυκό!
    #
    Σχόλιο από elpidali, 14-5-14  
    Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή. Ευχαριστούμε Dorita! Εγώ την έφτιαξα με ξυνόμηλα και πρόσθεσα και λίγη κανέλα στα μήλα, μόλις τα έστρωσα στο ταψί, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ μηλόπιτα χωρίς τη μοσχοβολιά της κανέλας! Επίσης, την επόμενη φορά θα βάλω 50γρ. λιγότερη ζάχαρη (όπως προτείνεις κι εσύ σε παλιότερο σχόλιό σου) γιατί βγήκε λίγο γλυκιά για τα γούστα μου.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της yiannaki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    πίτες
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Bety
    Πίτες  γλυκές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2