Ρούλα Λάββα
Ρούλα Λάββα @roula_lavva
Αθήνα

Μηλόπιτα με σπιτική ζύμη, ευπαρουσίαστη και νοστιμότατη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανοίγω το φύλλο της ζύμης πάνω σε λαδόκολλα που έχω αλευρώσει για να ανοίγει πιο εύκολα και να μην κολλάει! Κι έτσι μεταφέρεται κι εύκολα! ;)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη (μαλακό, όχι παγωμένο)
  3. 5 κ.σ. ζάχαρη
  4. Λίγο αλάτι (στη μύτη στο κουταλάκι)
  5. 3 κ.σ. κονιάκ
  6. 1 φακελάκι baking powder
  7. 1 αυγό κι έναν κρόκο (το ασπράδι δεν το πετάμε)
  8. Για τη γέμιση
  9. 6 μήλα
  10. Σταφίδες
  11. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  12. 3 κ.σ. ζάχαρη
  13. 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  14. 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα μήλα, τα βρέχουμε με το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. 4

    Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε στη βάση ταψιού βουτυρωμένου. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι 28εκ.

  5. 5

    Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σαν καπάκι από πάνω.

  6. 6

    Μ’ ένα πιρούνι το πιέζουμε στις άκρες για να πιαστεί με την υπόλοιπη ζύμη.

  7. 7

    Εναλλακτικά κάνουμε λωρίδες ζύμης και τις βάζουμε έτσι όπως τις έχω εγώ στη φωτογραφία. Χρησιμοποιώ εργαλείο που κόβει τη ζύμη δαντελωτή, σαν κόπτης πίτσας αλλά με δοντάκια.

  8. 8

    Αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που περίσσεψε και με το πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης για να φεύγει η υγρασία από το εσωτερικό.

  9. 9

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ρούλα Λάββα
Ρούλα Λάββα @roula_lavva
Πρόσθεσα ξύσμα λεμονιού στο μείγμα του μήλου και απογείωσε τη γεύση!

Από

Ρούλα Λάββα
στις
Αθήνα
Να πω κάτι για μένα... οκ.. Αγαπώ όπως όλοι, το καλό φαγητό.. ένα καλοφτιαγμένο φαγητό, ακόμα και το πιο απλό, κρύβει πίσω του φροντίδα και νοιάξιμο. Θα'θελα να'χω περισσότερο χρόνο να ασχολούμαι με την κουζίνα, αλλά έστω στο χρόνο που μπορώ να αφιερώσω, μ'αρέσει να δοκιμάζω συνταγές και να τις "πειράζω" και λίγο.. ..ή και πολύ! 😁 Με το Cookpad, αφενός έχω ένα κίνητρο παραπάνω να ασχολούμαι και να βρίσκω νέες ιδέες για το οικογενειακό μας τραπέζι, αφετέρου έχω βρει και την χαρά μου γιατί αποθηκεύω σταδιακά όλες τις αγαπημένες μου συνταγές, που είναι από δω κι από κει σε τετραδιάκια και χαρτάκια! Stay tuned λοιπόν, να μοιραζόμαστε και να χαιρόμαστε παρέα! Γιατί άλλωστε... Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου συνεισφέρει περισσότερα στην ανθρώπινη ευτυχία από την ανακάλυψη ενός καινούργιου αστεριού (Jean Anthelme Brillat-Savarin)
Δες περισσότερα