Μηλόπιτα με στυλ!
Μηλόπιτα με σπιτική ζύμη, ευπαρουσίαστη και νοστιμότατη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανοίγω το φύλλο της ζύμης πάνω σε λαδόκολλα που έχω αλευρώσει για να ανοίγει πιο εύκολα και να μην κολλάει! Κι έτσι μεταφέρεται κι εύκολα! ;)
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
5 κ.σ. ζάχαρη
-
Λίγο αλάτι (στη μύτη στο κουταλάκι)
-
3 κ.σ. κονιάκ
-
1 φακελάκι baking powder
-
Για τη γέμιση
-
6 μήλα
-
Σταφίδες
-
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
-
3
Ψιλοκόβουμε τα μήλα, τα βρέχουμε με το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Με τα 2/3 της ζύμης ανοίγουμε φύλλο και το απλώνουμε στη βάση ταψιού βουτυρωμένου. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ είναι 28εκ.
-
5
Απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε φύλλο και το βάζουμε σαν καπάκι από πάνω.
-
6
Μ’ ένα πιρούνι το πιέζουμε στις άκρες για να πιαστεί με την υπόλοιπη ζύμη.
-
7
Εναλλακτικά κάνουμε λωρίδες ζύμης και τις βάζουμε έτσι όπως τις έχω εγώ στη φωτογραφία. Χρησιμοποιώ εργαλείο που κόβει τη ζύμη δαντελωτή, σαν κόπτης πίτσας αλλά με δοντάκια.
-
8
Αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που περίσσεψε και με το πιρούνι κάνουμε τρυπούλες στην επιφάνεια της ζύμης για να φεύγει η υγρασία από το εσωτερικό.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μια ώρα περίπου.
Σχόλια