Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
Κέρκυρα,

Μυρωδάτη και ελαφριά μηλόπιτα που στερείται μόνο ζάχαρης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνω ακριβώς την ίδια νηστήσιμη μηλόπιτα και με φύλλο  κρούστας και σφολιάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
12 κομμάτια
  1. Ζύμη
  2. 3 φλ. αλεύρι
  3. 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  4. 1 σφηνάκι κονιάκ
  5. 2 κ.σ. ζάχαρη
  6. 1/2 κ.γ. αλάτι
  7. βανίλια, κανέλα
  8. 1 κ.γ. baking
  9. Γέμιση
  10. 5 μήλα
  11. 1 σφηνάκι κονιάκ
  12. 1 σφηνάκι χυμό φρέσκου λεμονιού
  13. 2 κ.σ. ζάχαρη
  14. 1 ξύλο κανέλα
  15. 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
  16. 1-2 κ.σ. μαρμελάδα (κατά προτίμηση βερίκοκο)
  17. 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  18. σταφίδες, καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζύμη  Ενώνω το λάδι με τη ζάχαρη να λιώσει λιγάκι. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ. Κοσκινίζω το αλεύρι, κανέλα, βανίλια, baking, αλάτι. Ενώνω τα δύο μείγματα ζυμώνοντας ελαφριά.

  2. 2

    Γέμιση  Καθαρίζω τα 3 μήλα τα κόβω σε ρόδέλες ή φέτες και τα βάζω σε κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το κονιάκ, χυμό λεμόνι, ζάχαρη, κανέλα, αρμπαρόριζα.

  3. 3

    Οταν βράσουν μετά από περίπου 20΄αφαιρώ την κανέλα - ξύλο και την αρμπαρόριζα και τα πολτοποιώ.

  4. 4

    Τα ενώνω με τα άλλα δύο μήλα κομέννα σε μικρούς κύβους, τη μαρμελάδα, το σιμιγδάλι, και τους ξηρούς καρπούς.

  5. 5

    Από τη ζύμη χωρίζω δύο κομάτια. Το 1 τα 2/3 της ζύμης και το άλλο 1/3 για από πάνω. Στρώνω το μεγάλο κομμάτι ζύμης με τα χέρια μου σε λαδωμένο ταψάκι ή με λάδι ή με βιτάμ.

  6. 6

    Ρίχνω τη γέμιση. Ανοίγω και την υπόλοιπη ζύμη προσεχτικά γιατί δεν είναι πολύ σφιχτή σε φύλλο.

  7. 7

    Σκεπάζω τη γέμιση τρυπάω 2-3 φορές.

  8. 8

    Πασπαλίζω με κρυσταλική ζάχαρη. Ψήνω στους 200°C για περίπου 40 ΄ στο πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

Georgiagiann
Georgiagiann @cook_8480630
Αποφάσισα να την κάνω γιατί ο μπαμπάς μου νηστεύει. Μ\'άρεσε η συνταγή. Διαφορετική από την μηλόπιτα που έφτιαχνα μέχρι τώρα. Δυσκολεύτηκα μόνο στο σημείο όπου έπρεπε να ανοίξω το πάνω φύλλο και να σκεπάσω τη ζύμη. Εκεί χρησιμοποίησα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το άνοιξα εκεί το φύλλο. Κατόπιν το αναποδογύρισα και βγήκε σχετικά πιο εύκολα από το να το άνοιγα στον πάγκο μου. Θα δοκιμάσω και το αποτέλεσμα σε λίγο!

Από

Άντζη1971
Άντζη1971 @cook_8476502
στις
Κέρκυρα,