Μηλόπιτα νόστιμη και πολύ αφράτη
Ζουμερή, δροσερή, γευστική και πολύ εύκολη μηλόπιτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εβαλα καρύδια που ταιριάζουν περισσότερο με τα μήλα, δεν τα έβαλα στο μείγμα του κέικ αλλά στο τέλος απάνω έβαλα από μισό καρύδι σε όλη την επιφάνεια. Η μηλόπιτα είναι πολύ ζουμερή όχι σαν κέικ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μπολ τα κυβάκια μήλου τους ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την καρύδα, αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Χτυπάμε μαργαρίνη και ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, το σιμιγδάλι και τα καρύδια χοντροκομμένα, χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
-
3
Ρίχνουμε τη φαρίνα, μπέικιν, βανίλιες συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
-
4
Σταματάμε το μίξερ, τέλος ρίχνουμε τα μήλα ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά και ρίχνουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο μέτριο ταψάκι.
-
5
Ψήνουμε 40-45 λεπτά να ροδίσει.
-
6
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη,καρύδα και κανέλα.
-
7
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια