Μηλόπιτα Ρολό

annakonda, 05.12.08

Περιγραφή

Μια διαφορετική και πανεύκολη μιλόπιτα.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μήλα μέτρια (κατά προτίμηση διαφορετικά είδη)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
  • σταφίδες ξανθές
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μήλα
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Φτιάχνει: 3 ρολά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες
  2. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια
  3. Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα το ένα πάνω από το άλλο και βάζουμε το 1/3 της γέμισης που έχουμε ετοιμάσει σε μια γραμμή παράλληλη προς τη στενή πλευρά του φύλλου
  4. Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε τις δυο άκρες διπλώνοντάς τες, για να μη χυθεί η γέμιση
  5. Βάζουμε σε ταψί και βουτυρώνουμε το φύλλο για να ροδίσει
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40.
  8. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και γαρνίρουμε με αρκετή άχνη και λίγη κανέλα
  9. Σερβίρονται ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε μόνοι σας το φύλλο, θα πρέπει να είναι πολύ λεπτό.

Σχετικές συνταγές

Στρούντελ μήλου Στρούντελ μήλου
4.8571
       
       
(14)
Στρούντελ με μήλα Στρούντελ με μήλα
4.3333
       
       
(3)
Μηλόπιτα η... εύκολη! Μηλόπιτα η... εύκολη!
5
       
       
(4)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από τρένα, 12-3-09  
    φαίνεται πολύ καλη η συνταγή σου απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς οταν λες οτι
    αφού βάλουμε τη γέμιση κλείνουμε τη σφολιάτα. την κάνουμε ρολό η την σκεπάζουμε με ακόμα ενα φύλλο?θαήθελα να μου απαντήσεις για να την φιάξω. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Καλησπερα τρενα, εννοει την κανεις ρολο και στο τελος πιεζεις τις δυο ακρες τις να κλεισουν για να μην βγει η γεμιση.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-3-09  
    τα φυλλα ειναι κρουστας, ΟΧΙ σφολιατα....
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Εγω ετσι το καταλαβα ermioni μου,μαλλον ειναι λαθος,εσυ πως το καταλαβενεις?
    Αν τις δυπλωσουμε τις ακριες ή αν τις βρεξουμε με νερο?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-3-09  
    η τρενα νομιζε-ετσι τουλαχιστον εγραψε-οως τα φυλλα ειναι σφολιατας,ενω η συνταγη λεει κρουστας...με σφολιατα γινοντε τα στρουντελ ενω αυτο εδω ειναι κατι παρομοιο...
    και να μην τα βρεξεις τα φυλλα κρουστας ετσι οπως θα ψηθουν θα κλεισουν γιατι εχουν και βουτυρακι(αυτη ειναι η γνωμη μου)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Ermioni, εχεις δικιο δεν χρειαζετε ουτε βρεξιμο ουτε τιποτα, το λεει στην εκτελεση "διπλωνεις τις ακριες να μην χυθει η γεμιση". Μαρεσει που την διαβαζω και την ξαναδιαβαζω την συνταγη, αλλα αμα εισαι στην δουλεια δεν μπορεις να σκεφτεις οπως πρεπει!!!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 21-3-09  
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά δεν πολυέμπαινα τελευταία, λόγω τρεξιμάτων. Τα φύλλα είναι κρούστας και αφου τα κλείσεις σε ρολό, διπλώνεις λίγο τις άκρες, σα φακελάκι, και φροντίζεις να μπουν τα ρολά στο ταψί με τις διπλωμύνες άκρες προς τα κάτω. Όταν τα βουτυρώνεις, στο τέλος, πέρνα και λίγο τις ακρούλες. Θα κολλήσουν καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από τρένα, 12-3-09  
    φαίνεται πολύ καλη η συνταγή σου απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς οταν λες οτι
    αφού βάλουμε τη γέμιση κλείνουμε τη σφολιάτα. την κάνουμε ρολό η την σκεπάζουμε με ακόμα ενα φύλλο?θαήθελα να μου απαντήσεις για να την φιάξω. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Καλησπερα τρενα, εννοει την κανεις ρολο και στο τελος πιεζεις τις δυο ακρες τις να κλεισουν για να μην βγει η γεμιση.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-3-09  
    τα φυλλα ειναι κρουστας, ΟΧΙ σφολιατα....
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Εγω ετσι το καταλαβα ermioni μου,μαλλον ειναι λαθος,εσυ πως το καταλαβενεις?
    Αν τις δυπλωσουμε τις ακριες ή αν τις βρεξουμε με νερο?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 12-3-09  
    η τρενα νομιζε-ετσι τουλαχιστον εγραψε-οως τα φυλλα ειναι σφολιατας,ενω η συνταγη λεει κρουστας...με σφολιατα γινοντε τα στρουντελ ενω αυτο εδω ειναι κατι παρομοιο...
    και να μην τα βρεξεις τα φυλλα κρουστας ετσι οπως θα ψηθουν θα κλεισουν γιατι εχουν και βουτυρακι(αυτη ειναι η γνωμη μου)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-3-09  
    Ermioni, εχεις δικιο δεν χρειαζετε ουτε βρεξιμο ουτε τιποτα, το λεει στην εκτελεση "διπλωνεις τις ακριες να μην χυθει η γεμιση". Μαρεσει που την διαβαζω και την ξαναδιαβαζω την συνταγη, αλλα αμα εισαι στην δουλεια δεν μπορεις να σκεφτεις οπως πρεπει!!!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 21-3-09  
    Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά δεν πολυέμπαινα τελευταία, λόγω τρεξιμάτων. Τα φύλλα είναι κρούστας και αφου τα κλείσεις σε ρολό, διπλώνεις λίγο τις άκρες, σα φακελάκι, και φροντίζεις να μπουν τα ρολά στο ταψί με τις διπλωμύνες άκρες προς τα κάτω. Όταν τα βουτυρώνεις, στο τέλος, πέρνα και λίγο τις ακρούλες. Θα κολλήσουν καλύτερα. Ελπίζω να βοήθησα.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστίσιμα γλυκά
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki
    διάφορα γλυκά
    Ένα βιβλίο 309 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula