Μηλόπιτα Ρολό
Μια διαφορετική και πανεύκολη μιλόπιτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε μόνοι σας το φύλλο, θα πρέπει να είναι πολύ λεπτό.
Υλικά
-
3 μήλα μέτρια (κατά προτίμηση διαφορετικά είδη)
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
βούτυρο για τα φύλλα κρούστας
-
σταφίδες ξανθές
-
καρύδια χοντροκομμένα
-
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες
-
2
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια
-
3
Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα το ένα πάνω από το άλλο και βάζουμε το 1/3 της γέμισης που έχουμε ετοιμάσει σε μια γραμμή παράλληλη προς τη στενή πλευρά του φύλλου
-
4
Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε τις δυο άκρες διπλώνοντάς τες, για να μη χυθεί η γέμιση
-
5
Βάζουμε σε ταψί και βουτυρώνουμε το φύλλο για να ροδίσει
-
6
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40.
-
8
Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και γαρνίρουμε με αρκετή άχνη και λίγη κανέλα
-
9
Σερβίρονται ζεστά.
Σχόλια (7)