Μηλόπιτα σιροπιαστή
Μια διαφορετική και πεντανόστιμη μηλόπιτα που πιστεύω θα σας εντυπωσιάσει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε ό,τι μήλα θέλετε, είτε κόκκινα είτε πράσινα ή ακόμα και συνδυασμό των δύο.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φετάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τ' αυγά και το αλεύρι με το μπαίικιν.
-
3
Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί Νο 28 και ρίχνουμε τα μήλα εδώ και εκεί ακανόνιστα.
-
4
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
5
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, περιχύνουμε την μηλόπιτα μόλις βγει από τον φούρνο
-
6
Και την ξαναβάζουμε στον σβησμένο αλλά ζεστό φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Καλή Επιτυχία!!!
Σχόλια (36)
Έκανα και δύο αλλαγές κατά την παρασκευή της: πρόσθεσα στη ζύμη λίγο ξύσμα λεμονιού γιατι φοβήθηκα οτι με τόσα αυγά θα μύριζε αυγουλίλα...και τα μήλα τα έτριψα στον τρίφτη. Δεν ξέρω πόσο επιρέασαν το αποτέλεσμα οι αλλαγές μου, πάντως είναι πολύ νόστιμη!! Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω...