Μηλοπιτάκια απο την ΑΝΙΟ μοναδικά

ANIO
ANIO @cook_8491713
,ΕΛΛΑΔΑ

Αγαπητές φίλες και φίλοι είναι η πρώτη φορά στέλνω συνταγή, ελπίζω να σας αρέσει. Tα μηλοπιτάκια μου είναι νοστιμότατα, εύκολα και γρήγορα, με ψωμάκι του τοστ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Βασίλη Καλίδη. Έγω πρόσθεσα τη βανίλια και το κονιάκ και το έκανα με μάυρο ψωμί. Έγινε πάρα πόλυ κάλο.Το έκανα και με ψωμί τόστ που έχει γέυση τσουρέκι (ύπαρχει στο σούπερ μάρκετ ), ο γιος μου ξετρελάθηκε του βάζω και στο σχολείο. Καλη σας ορεξη!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 12 φέτες ψωμί τόστ ψίχα
  2. 4 κουτ. ζάχαρη
  3. 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  4. 6 μήλα μετρίου μεγέθους
  5. 3 κουτ.σουπ. σταφίδες
  6. 1/2 κουτ.γλυκ  κανέλα
  7. 1/2 κου. γλυκ. γαρύφαλο σκόνη
  8. 3 κουτ. σουπ κονιάκ (προερετικά)
  9. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο τηγάνι βάζουμε το μισό βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μήλα κομένα σε κοματάκια, την ζάχαρη, κανέλα, το γαρύφαλο, τη βανίλια. Μόλις αρχίσουν να μαλακώουν τα σβήνουμε με το κονιάκ. (θα είναι σαν χοντοκομένη μαρμελάδα)

  2. 2

    Παίρνουμε μια μια τις φέτες και με ενα πλάστη τις ρολάρουμε για να γίνουν λεπτές (όσο πιο λεπτή τοσό καλύτερα τυλίγεται) μετά παίρνουμε μια φέτα και βάζουμε λιγο ζύμη και τυλίγουμε σε ρολό

  3. 3

    Σε ένα βουτυρωμένο τάψι βάζουμε τα ρολάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά

  4. 4

    Όταν ψηθούν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κάνελα

Αντιδράσεις

Από

ANIO
ANIO @cook_8491713
στις
,ΕΛΛΑΔΑ