Μηλοπιτάκια εύκολα και γρήγορα
Μία όμορφη λύση για κερασματάκια στο άψε-σβήσε! Η συνταγή είναι αναλυτικά γραμμένη για τους αρχάριους φίλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε 1 σφηνάκι λικέρ μαζί με τα αμύγδαλα για έξρα άρωμα!Η συνταγή βορεί να γίνει και με απλή μαρμελάδα επιλογής σας για ακόμα πιο γρήγορα πιτάκια!
Υλικά
-
1 πακέτο σφολιάτα έτοιμη κομμένη σε κυκλάκια
-
2 μήλα
-
4 κ.γ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέτο ή 1 κ.σ. αμύγδαλο τριμμένο στο μούλτι (προαιρετικό)
-
1 αυγό (για το άλειμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
-
2
Βάζουμε σ'ένα κατσαρολάκι λίγο νεράκι στον πάτο και ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αφήνουμε να βράσει ένα 10λεπτο μέχρι να μελώσει. (Το ανακατεύουμε που και που).
-
3
Κατεβάζουμε απ΄τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και το μείγμα είναι έτοιμο.
-
4
Βάζουμε σε κάθε σφολιατάκι μια κουταλίτσα απ'το μείγμα και αλείφουμε με λίγο αυγό τις άκρες για να κολλήσουν.
-
5
Τοποθετούμε λαδόκολα σ'ένα ταψάκι, το βουτυρώνουμε ελαφρά και βάζουμε τα πιτάκια. Τα χαράζουμε 3-4 φορές το καθένα και τα αλείφουμε με αυγό.
-
6
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30' περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (8)