κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια φακελωμένα

Μηλοπιτάκια φακελωμένα

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Γρήγορα μηλοπιτάκια με λίγη ζάχαρη, έτοιμη ζύμη σφολιάτας κι αρωματική γέμιση πράσινων μήλων με κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρώ από τον φούρνο, τα αφήνω να γίνουν χλιαρά και προτού τα σερβίρω τα πασπαλίζω με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.Αυτή όπως κι άλλες απλές και καθημερινές συνταγές θα βρείτε στο προσωπικό μου μπλογκ Dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

24 μηλοπιτάκια
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
  3. Για την γέμιση
  4. 5 μικρά πράσινα μήλα (κομμένα σε πολύ μικρούς κύβους)
  5. 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική (προτιμώ την ακατέργαστη) ή 1 κ.σ. στέβια
  6. 1 κ.γλ. κανέλα
  7. 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  8. 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  9. 2 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ τοποθετώ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά να δέσουν τα υλικά.

  2. 2

    Απλώνω το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε μία ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το χωρίζω σε 12 ίσα κομμάτια.

  3. 3

    Στο κέντρο κάθε κομματιού τοποθετώ από μία κοφτή κουταλιά σούπας γέμιση και στην συνέχεια διπλώνω τις άκρες προς το κέντρο φακελώνοντας την γέμιση.

  4. 4

    Βρέχω με λίγο νερό τις άκρες των δαχτύλων μου και πιέζω την σφολιάτα στις ενώσεις ώστε να κολλήσουν και να σφραγιστεί η γέμιση. Τοποθετώ το έτοιμο μηλοπιτάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα κι επαναλαμβάνω την διαδικασία και με τα υπόλοιπα μηλοπιτάκια. Θα χρειαστώ 2 λαμαρίνες για όλα τα μηλοπιτάκια.

  5. 5

    Φουρνίζω τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (πάνω κάτω αντίσταση) για 30’ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις