Μηλοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά
Πανεύκολα νηστίσιμα μηλοπιτάκια. Η συνταγή αυτή είναι από το www.sesame.gr
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ να πω την αλήθεια τα έκανα με έτοιμη ζύμη σφολιάτας την οποία την έκοβα σε τετράγωνάκια, έβαζα γέμιση και μετά τα έκλεινα σε τρίγωνο. Έβρεχα τις άκρες με λίγο νερό και τις πατούσα λίγο με το πιρούνι. Υπάρχουν και έτοιμα τετράγωνα ή στρόγγυλα σφολιατάκια όπως και κουρουδάκια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνετε ένα μίγμα με το χαλβά, τα καρύδια, τα μήλα, τις σταφίδες και την κανέλα.
-
2
Ανοίγετε τα φύλλα και τα κόβετε σε 4 λωρίδες.
-
3
Βάζετε τις λωρίδες των φύλλων τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με υγρή πετσέτα.
-
4
Λιώνετε το βούτυρο. Με ένα πινέλο αλείφετε με βούτυρο μια λωρίδα και στην άκρη της βάζετε 1 κουταλάκι από το μίγμα. Τυλίγετε τη λωρίδα φύλλου σε τρίγωνο.
-
5
Βάζετε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
-
6
Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και χλιαρά πια, τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)