Μηλοπιτάκια μούρλια
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
-
1 γιαούρτι αγελαδινό
-
1 αυγό
-
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
3 μήλα μεγάλα τριμμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω το βιτάμ με το φαρινάπ, το γιαούρτι και το αυγό για να φτιάξω τη ζύμη μου.
-
2
Σε ένα μπωλ φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας τα καρύδια με τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
3
Χωρίζω τη ζύμη μου σε μικρές μπαλίτσες περίπου στο μέγεθος καρυδιού.
-
4
Πατάω την κάθε μπαλίτσα με το χέρι να φτιάξω ένα πιτάκι στρογγυλό και στη μέση βάζω 1 κουταλιά γέμιση.
-
5
Πιάνω τα άκρα και σιγά σιγά τα μαζεύω ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους φτιάχνοντας ένα πουγκί που θα κλείσει μέσα τη γέμιση.
-
6
Σε βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετώ τα μηλοπιτάκια με το μέρος που είναι κολλημένο προς τα κάτω ώστε από πάνω να είναι η λεία πλευρά.
-
7
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
-
8
Τα βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (16)