κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια μούρλια
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
  1. 250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
  2. 1 γιαούρτι αγελαδινό
  3. 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
  4. 1 ποτήρι ζάχαρη
  5. 3 μήλα μεγάλα τριμμένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω το βιτάμ με το φαρινάπ, το γιαούρτι και το αυγό για να φτιάξω τη ζύμη μου.

  2. 2

    Σε ένα μπωλ φτιάχνω τη γέμιση ανακατεύοντας τα καρύδια με τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.

  3. 3

    Χωρίζω τη ζύμη μου σε μικρές μπαλίτσες περίπου στο μέγεθος καρυδιού.

  4. 4

    Πατάω την κάθε μπαλίτσα με το χέρι να φτιάξω ένα πιτάκι στρογγυλό και στη μέση βάζω 1 κουταλιά γέμιση.

  5. 5

    Πιάνω τα άκρα και σιγά σιγά τα μαζεύω ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους φτιάχνοντας ένα πουγκί που θα κλείσει μέσα τη γέμιση.

  6. 6

    Σε βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετώ τα μηλοπιτάκια με το μέρος που είναι κολλημένο προς τα κάτω ώστε από πάνω να είναι η λεία πλευρά.

  7. 7

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

  8. 8

    Τα βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Μου φαίνονται πολύ εύκολα και λέω να τα φτιάξω αύριο.Μόλις τα δοκιμάσω επιστρέφω με πηρουνάκια

Από

natasoulini
natasoulini @cook_8461285
στις
,Κύπρος