κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια μπουκιάς νηστίσιμα
vou6la
vou6la @cook_8471510

Εύκολα μηλοπιτάκια που καταναλώνονται όχι μόνο σε περιόδους νηστείας ... Ευχαριστούμε την κ.Στέλλα για την πεντανόστιμη συνταγή που μας εκμυστηρεύτηκε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικα και η γέμιση να ειναι σε θερμοκρασία δωματίου.Αν χρησιμοποιήσετε μόνο ξινόμηλα αυξήστε τη ζάχαρη της γέμισης.Ο χρόνος ψησίματος ειναι για μπαλάκια σε μέγεθος πινγκ-πονγκ άψητα, όταν ψηθούν απλώνουν καιφουσκώνουν λίγο αλλά δεν παίρνουν πολυ χρωμα. Μην τα παραψησετε απλά τσεκάρετε τον πάτο τους για να δείτε ενα ωραίο χρυσαφένιο χρωμα.Αχνιστε και κανελλωστε όσο ειναι ακόμη ζεστά διαφορετικά η άχνη δεν θα κολλήσει.Μην τα κλείνετε αεροστεγώς πριν κρυώσουν εντελώς (μετά απο 6ωρο δηλαδή) αλλιώς θα παπαριάσουν και θα λασπωσουν. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
30 τεμάχια
  1. 1 ποτήρι (νερού) σπορέλαιο
  2. 1/2 ποτήρι ( νερού) ξηρό λευκό κρασί
  3. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  4. 2 βανίλιες
  5. 500 gr φαρίνα
  6. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  7. 3 μέτρια προς μεγάλα μήλα κόκκινα και ξινόμηλα
  8. 1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
  9. κανέλλα αναλόγως τις προτιμήσεις
  10. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε στο χοντρό ρεντε τα μήλα μας καθαρισμένα.

  2. 2

    Τοποθετούμε τα μήλα σε κατσαρολάκι απλωτο με χαμηλά τοιχώματα ή τηγάνι (όπως κανω εγώ) μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (στο 3) χωρίς να ανακατεύουμε πολυ, μέχρι να μειωθούν τα πολλά υγρά. Δεν πρέπει να καραμελωσει το μήλο απλά να μαραθεί και να διώξει τα πολλά ζουμιά. Κλείνουμε τη φωτιά ρίχνουμε την κανέλλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει την προηγούμενη μέρα.

  3. 3

    Σε μια λεκανιτσα τοποθετούμε το κρασί, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη κ έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά κ ζυμώνουμε. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αναλόγως το ποτήρι που χρησιμοποιείτε, πρεπει να ειναι λιπαρή και μαλακή. Επισης δεν ειναι λεία όποτε μη φοβηθείτε ότι έχετε κάνει κατι λάθος.

  4. 4

    Χωρίστε τη ζύμη σε 30 ισομεγεθη μπαλάκια του πινγκ-πονγκ και μέσα στην παλάμη σας πιέστε το μπαλάκι να γίνει ενα επίπεδο στρογγυλό, στη μέση βάλτε μια κουταλιά του γλυκού απο τη γέμιση κ διπλώστε στη μέση να ενωθούν οι άκρες καλά. Πιάνουμε τις δυο άκρες απο τον μισό κύκλο που εχει δημιουργηθεί και τις ενώνουμε, όποτε εχει δημιουργηθεί ενα φουσκωτό μπαλάκι.Τοποθετουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα με τις ενώσεις απο τα μπαλονάκια μας προς τα κάτω.

  5. 5

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 με 30 λεπτά.

  6. 6

    Αφού τα βγάλουμε απο το φούρνο περιμένουμε 5 λεπτά για να αχνισουμε και να κανελλωσουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

areti@
areti@ @cook_8509981
Βαθμολογώ με 5 πιρουνάκια μιας και την ίδια συνταγή με την αρχική χρησιμοποιώ και εγώ και γίνονται τέλεια!!!Η διαφορά είναι πως βάζω ίδια ποσότητα κρασιού και λαδιού και βάζω μόνο 1/4 ποτηριού ζάχαρη στη ζύμη και δε βάζω άλλη σε όλη τη συνταγή, ενώ προσθέτω και γαρύφαλλο στη γέμιση.

Από

vou6la
vou6la @cook_8471510
στις