Μηλοπιτάκια όνειρο

Bαθμολογία: 4.8288
       
 
111 ψήφοι
Ε.Κ, 05.03.08

Περιγραφή

Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όσους λατρεύουν τα μηλοπιτάκια.
Μηλοπιτάκια όνειρο
photo: delicious

Συνταγή από:

Ε.Κ

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 200γρ μαργαρίνη
  • 1/2 κίλου αλεύρι που φουσκώνει
  • 4 μήλα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Φρούτα , Μήλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώστε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Κατεβάστε απο την φωτία κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο.
  3. Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χύλος.
  4. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα με το χύμο λεμονιού και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα του χυλού.
  5. Στρώστε το τάψι με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε επάνω κουταλιές απο το μείγμα με απόσταση 3εκ.
  6. Ψήστε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Σερβίρετε τα κρύα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο τάψι. Αν θέλετε αντί να πασπαλίσετε με την άχνη να βάλετε μέλι.

Σχετικές συνταγές

    141 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Πειράζει αν δε λιώσω το βούτυρο, αλλά το αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου? Φαντάζομαι γίνεται και κανονική μηλόπιτα αν δε θέλουμε ατομικά μηλοπιτάκια,έτσι? Γίνεται αφράτη? Λίγη κανελίτσα μέσα δε θα ταίριαζε πολύ?
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 6-3-08  
    Το βούτυρο πρέπει να το λιώσεις για να λιώσεις και την ζάχαρη μαζί.Είναι πολύ αφράτα.Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω κανονική μηλόπιτα θα το δοκιμάσω.Μπορείς να βάλεις λίγη κανέλα μέσα στο μείγμα ή και τα πασπαλήσεις.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Σ΄ευχαριστώ! Η ζάχαρη όμως αν χτυπηθεί όπως κάνουμε στα κέικ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το χτύπημα με το βούτυρο και μετά με τα αυγά, λιώνει. Δεν παίζει κανένα ρόλο να χωρίσουμε κρόκους- ασπράδια,έτσι? Όχι ότι κάνει κακό φαντάζομαι..
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 6-3-08  
    Την ζάχαρη θα την ανακατέψεις μαζί με το βούτυρο.Τα αύγα θα τα χτύπησεις λίγο και μετά θα τα ρίξεις στο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντε εύκολα ετσι.
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 29-12-08  
    Πολύ καλή η συνταγή σου, μπράβο!!
    :))
    #
    Σχόλιο από Domino99, 16-2-09  
    Πέντε πιρουνάκια για μια καταπληκτική συνταγή! Τα μηλοπιτάκια τελείωσαν την ίδια μέρα! Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από woman2, 20-2-09  
    Πολύ νόστιμα τα μηλοπιτάκια. Πήρα συγχαρητήρια από όλους στο σπίτι αλλά και από τους γείτονες. Άρα λοιπόν κι εσύ! Να 'σαι καλά για αυτήν την πολύ ωραία συνταγή. Πέντε πηρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 21-2-09  
    ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγη. :)
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 10-3-09  
    Πολύ καλά!Λοιπόν εγώ πρόσθεσα 2 κουταλιές κονιάκ και 2-3 κουταλάκια κανέλα για περισσότερη γεύση και άρωμα.Για να μειώσω τα λιπαρά χρησιμοποίησα μαργαρίνη με ελαιόλαδο light (με 40 % λιγότερα λιπαρά), έβαλα επίσης καστανή ζάχαρη και επιπλέον πιστεύω ότι θα γίνονταν μια χαρά και με φαρίνα ολικής αλέσεως(αλλά εγώ τη στιγμή αυτή δεν είχα).Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-3-09  
    εγω τα εφτιαξα σημερα και βγηκαν πολυ καλα,μονο που στο λιωμενο βουτυρο εριξα τη ζαχαρη ,κανελα,βανιλια ,εριξα μεσα τα μηλα πρωτα και τα ανακατεψα ναπαρουν ολα τα αρωματα και τις γευσεις και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα ,και αντι για λεμονι εβαλα χυμο φρεσκου πορτοκαλιου.ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!
    #
    Σχόλιο από derbaso, 1-9-09  
    Ε.Κ. έκανα χθες τα μηλοπιτάκια σου!!!!
    Η ζύμη αν και πηκτή άπλωνε, έτσι και εγώ τα έβαλα σε χάρτινες θήκες munffis......έγιναν τέλεια!!!!!!
    Πρόσθεσα επίσης κανέλα και κονιάκ, την άλλη φορά θα βάλω και καρύδια που δένουν τέλεια με τα μήλα.
    Ευχαριστώ για την συνταγή!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από betty-boop, 14-10-09  
    latreyw ta mhlopitakia..k genikws ta glyka!!alla den eixa k pote kalh sxesh me thn kouzina...me aformh to site ayto omws exw kseshkwthei na ksediplwsw to "pithano" gastronomiko mou talento!!!;)tha to prospathisw shmera!
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-10-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Ακολούθησα τις οδηγίες όπως αυτές δίνονται, αλλά πρόσθεσα στο μείγμα 2 κ. σούπας κανέλα και 2 κ. σούπας κονιάκ για έξτρα γεύση.
    Τα έβαλα σε θήκες για cupcakes και έφτιαξα 22 ατομικά κεϊκάκια.
    Βάζω και φωτογραφία*
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-10-09  
    Τα έκανα κι εγώ σε θήκες για μαφιν. Πρόσθεσα κανέλα και τεντούρα για άρωμα. Έβαλα 400γρ.αλεύρι γιατί μου φάνηκε πολύ σφιχτή η ζύμη. Νόστιμα και αφράτα.Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από frix, 20-10-09  
    πολύ ωραία και όντως πολύ εύκολα!! αντί να κόψω τα μήλα τα πέρασα στον τρίφτη και επίσης τα έψησα σε θήκες των μάφφινς!!
    #
    Σχόλιο από 103, 2-11-09  
    Υπέροχα στη γεύση και πολύ εύκολα. Εκανα την μιση συνταγή και πρόσθεσα αντί για βανίλια, κανέλλα, σταφίδες και καρύδια . Επίσης, έκοψα μεγαλούστικα τα μήλα και ίσως ήταν περίσσοτερα στο μείγμα από όσο έλεγε η συνταγή ενώ τα έβαλα σε θήκες για muffins. Μετά το ψήσιμο το μήλο ήταν ορατό στο μάτι, μαλάκο και νόστιμο. Όσοι τα δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν και εξαφανίστηκαν προτού κρυώσουν. θα τα φτιάχνω συχνά στο μέλλον. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από zogia, 3-11-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ! ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ! ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΡΙΞΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗ 1/2 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΗΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από lenale, 4-11-09  
    Πολύ νόστιμα αλλά όχι πολύ αφράτα. Έβαλα και λίγη κανέλα στη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 18-11-09  
    Προτείνω να τα φτιάχνεται σε ατομικές θήκες για muffins!
    Γίνονται πολύ αφράτα έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 29-11-09  
    Εύγε!! Προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να τρώει η κόρη μου μήλα. Τώρα τον βρήκα. Ξετρελλάθηκε με τα μηλοπιτάκια σου. Πρόσθεσα κι εγώ κανέλα και κονιάκ κι έδεσαν πολύ ωραία.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    114 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 29-12-08  
    Πολύ καλή η συνταγή σου, μπράβο!!
    :))
    #
    Σχόλιο από Domino99, 16-2-09  
    Πέντε πιρουνάκια για μια καταπληκτική συνταγή! Τα μηλοπιτάκια τελείωσαν την ίδια μέρα! Σίγουρα θα τα ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από woman2, 20-2-09  
    Πολύ νόστιμα τα μηλοπιτάκια. Πήρα συγχαρητήρια από όλους στο σπίτι αλλά και από τους γείτονες. Άρα λοιπόν κι εσύ! Να 'σαι καλά για αυτήν την πολύ ωραία συνταγή. Πέντε πηρουνάκια :)
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 21-2-09  
    ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια και χαιρομαι που σας αρεσε η συνταγη. :)
    #
    Σχόλιο από betty-boop, 14-10-09  
    latreyw ta mhlopitakia..k genikws ta glyka!!alla den eixa k pote kalh sxesh me thn kouzina...me aformh to site ayto omws exw kseshkwthei na ksediplwsw to "pithano" gastronomiko mou talento!!!;)tha to prospathisw shmera!
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-10-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Ακολούθησα τις οδηγίες όπως αυτές δίνονται, αλλά πρόσθεσα στο μείγμα 2 κ. σούπας κανέλα και 2 κ. σούπας κονιάκ για έξτρα γεύση.
    Τα έβαλα σε θήκες για cupcakes και έφτιαξα 22 ατομικά κεϊκάκια.
    Βάζω και φωτογραφία*
    #
    Σχόλιο από frix, 20-10-09  
    πολύ ωραία και όντως πολύ εύκολα!! αντί να κόψω τα μήλα τα πέρασα στον τρίφτη και επίσης τα έψησα σε θήκες των μάφφινς!!
    #
    Σχόλιο από zogia, 3-11-09  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ! ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ! ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΡΙΞΑΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗ 1/2 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΗΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ.
    #
    Σχόλιο από lenale, 4-11-09  
    Πολύ νόστιμα αλλά όχι πολύ αφράτα. Έβαλα και λίγη κανέλα στη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 18-11-09  
    Προτείνω να τα φτιάχνεται σε ατομικές θήκες για muffins!
    Γίνονται πολύ αφράτα έτσι!!!
    #
    Σχόλιο από Λενούλα, 29-11-09  
    Εύγε!! Προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να τρώει η κόρη μου μήλα. Τώρα τον βρήκα. Ξετρελλάθηκε με τα μηλοπιτάκια σου. Πρόσθεσα κι εγώ κανέλα και κονιάκ κι έδεσαν πολύ ωραία.
    #
    Σχόλιο από gina32, 7-6-10  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ... ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΑ ΜΕ ΚΑΦΕ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ... ΤΕΛΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 1-9-10  
    Την ίδια συνταγή φτιάχνω και εγώ. Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα.
    #
    Σχόλιο από vanita, 4-9-10  
    ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΑΦΝΙΑΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΑΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 4-9-10  
    Ακολουθησα τις συμβουλες σου και βγηκαν ονειρο . Κερασα συγγενεις που ηρθαν σπιτι και την αλλη μερα τα ξαναεφτιαξα σε δυο σπιτια .χαχαχαχα
    Μπορω λοιπον να ψηφισω τρεις φορες?
    Σευχαριστουμε πολλυ ολοι .
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 6-9-10  
    Χρησιμοποίησα βούτυρο αντί μαργαρίνη, πρόσθεσα κανέλα, μπέικιν και τα έψησα σε θήκες για μάφινς. Ήταν πολύ νόστιμα, αλλά θα τα ήθελα πιο γλυκά και με περισσότερο μήλο μέσα. Έβαλα 4 μεγάλα και πάλι μου φάνηκαν λίγα...Επίσης καθώς έβαζα αλεύρι έβλεπα πως δυσκολευόταν προς το τέλος να το τραβήξει όλο το μισό κιλό. Νομίζω και με 3/4 του πακέτου θα γινόταν. Οχυλός ήταν πολύ σφικτός και μεά το ψησιμο δεν ήταν και τόσο αφράτα παρόλο που έβαλα και μπέικιν...Παρόλα αυτά πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή..
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-9-10  
    πολυ ωραια μηλοπιτακια πραγματικα,μαλακα και μοσχοβολιστα .σημερα προσθεσα και 2 κουταλιες μελι,και αντι για το λεμονι που γραφει η συνταγη εβαλα χυμο πορτοκαλι.
    το μονο που θελει προσοχη ειναι να μην σασ γινει μαλακη η ζυμη γιατι απλωνει στο ταψι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από penny lane, 14-9-10  
    Τα εφτιαξα σημερα!Εβαλα καποια σε φορμακια για μαφιν και το υπολοιπο μιγμα σε φορμα ταρτιερας και εγινε ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ!Σ ευχαριστω πολυ για την συνταγη!
    #
    Σχόλιο από hellenn, 18-9-10  
    Πολύ ωραία τα μηλοπιτάκια αρέσανε σε όλους.
    #
    Σχόλιο από xrou, 24-9-10  
    Οομορφάαααααααα!!! Ωραία συνταγή!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Πειράζει αν δε λιώσω το βούτυρο, αλλά το αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου? Φαντάζομαι γίνεται και κανονική μηλόπιτα αν δε θέλουμε ατομικά μηλοπιτάκια,έτσι? Γίνεται αφράτη? Λίγη κανελίτσα μέσα δε θα ταίριαζε πολύ?
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 6-3-08  
    Το βούτυρο πρέπει να το λιώσεις για να λιώσεις και την ζάχαρη μαζί.Είναι πολύ αφράτα.Δεν έχω δοκιμάσει να το κάνω κανονική μηλόπιτα θα το δοκιμάσω.Μπορείς να βάλεις λίγη κανέλα μέσα στο μείγμα ή και τα πασπαλήσεις.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 6-3-08  
    Σ΄ευχαριστώ! Η ζάχαρη όμως αν χτυπηθεί όπως κάνουμε στα κέικ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με το χτύπημα με το βούτυρο και μετά με τα αυγά, λιώνει. Δεν παίζει κανένα ρόλο να χωρίσουμε κρόκους- ασπράδια,έτσι? Όχι ότι κάνει κακό φαντάζομαι..
    #
    Σχόλιο από Ε.Κ, 6-3-08  
    Την ζάχαρη θα την ανακατέψεις μαζί με το βούτυρο.Τα αύγα θα τα χτύπησεις λίγο και μετά θα τα ρίξεις στο λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντε εύκολα ετσι.
    #
    Σχόλιο από Olgitsa, 1-9-10  
    an valoume alevri gia oles tis xriseis 8a einai apotuxia???
    #
    Σχόλιο από anthoulini_90, 17-11-10  
    οταν λες αφου χτυπησουμε λιγο τα αβγα εννοεις σε μιξερ ή με συρμα? αν ειναι με μιξερ ποσα λεπτα πανω-κατω?
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 28-12-10  
    τελικά δε τα έχω φτιάξει ακομα γιατι εχω απορια τι βουτυρο και τη ζαχαρη να προσθέσω επίσης χρειαζεται μιξερ??
    #
    Σχόλιο από kaitoula, 4-3-12  
    οι δόση για το αλεύρι είναι σωστή?Πήγα να φτιάξω τη συνταγή και βάζοντας το μισό αλεύρι 250γρ το μείγμα έγινε πολύ σκληρό Στο ψήσιμο δεν έγινε αφράτο.Τι μπορεί να έκανα λάθος?
    #
    Σχόλιο από sofiaprf, 18-4-12  
    Τη ζύμη τη χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι;
    #
    Σχόλιο από eleni patra, 5-2-13  
    Ήθελα να σε ρωτήσω μπορούμε το μείγμα να το βάλουμε στα ειδικα ταψακια για κεκακια με τις θήκες αντί να το απλώσουμε?
    #
    Σχόλιο από roobina, 14-8-13  
    Θα μπορούσα να βάλω χυμό πορτοκαλιού 150γρ και 50γρ μόνο μαργαρίνη;; να το κάνω λίγο πιο ελαφρύ!;
    #
    Σχόλιο από chocolate2008, 13-2-14  
    ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΩ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ! :)

    15 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mitsaki, 10-3-09  
    Πολύ καλά!Λοιπόν εγώ πρόσθεσα 2 κουταλιές κονιάκ και 2-3 κουταλάκια κανέλα για περισσότερη γεύση και άρωμα.Για να μειώσω τα λιπαρά χρησιμοποίησα μαργαρίνη με ελαιόλαδο light (με 40 % λιγότερα λιπαρά), έβαλα επίσης καστανή ζάχαρη και επιπλέον πιστεύω ότι θα γίνονταν μια χαρά και με φαρίνα ολικής αλέσεως(αλλά εγώ τη στιγμή αυτή δεν είχα).Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-3-09  
    εγω τα εφτιαξα σημερα και βγηκαν πολυ καλα,μονο που στο λιωμενο βουτυρο εριξα τη ζαχαρη ,κανελα,βανιλια ,εριξα μεσα τα μηλα πρωτα και τα ανακατεψα ναπαρουν ολα τα αρωματα και τις γευσεις και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα ,και αντι για λεμονι εβαλα χυμο φρεσκου πορτοκαλιου.ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ!
    #
    Σχόλιο από derbaso, 1-9-09  
    Ε.Κ. έκανα χθες τα μηλοπιτάκια σου!!!!
    Η ζύμη αν και πηκτή άπλωνε, έτσι και εγώ τα έβαλα σε χάρτινες θήκες munffis......έγιναν τέλεια!!!!!!
    Πρόσθεσα επίσης κανέλα και κονιάκ, την άλλη φορά θα βάλω και καρύδια που δένουν τέλεια με τα μήλα.
    Ευχαριστώ για την συνταγή!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-10-09  
    Τα έκανα κι εγώ σε θήκες για μαφιν. Πρόσθεσα κανέλα και τεντούρα για άρωμα. Έβαλα 400γρ.αλεύρι γιατί μου φάνηκε πολύ σφιχτή η ζύμη. Νόστιμα και αφράτα.Μπράβο.
    #
    Σχόλιο από 103, 2-11-09  
    Υπέροχα στη γεύση και πολύ εύκολα. Εκανα την μιση συνταγή και πρόσθεσα αντί για βανίλια, κανέλλα, σταφίδες και καρύδια . Επίσης, έκοψα μεγαλούστικα τα μήλα και ίσως ήταν περίσσοτερα στο μείγμα από όσο έλεγε η συνταγή ενώ τα έβαλα σε θήκες για muffins. Μετά το ψήσιμο το μήλο ήταν ορατό στο μάτι, μαλάκο και νόστιμο. Όσοι τα δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν και εξαφανίστηκαν προτού κρυώσουν. θα τα φτιάχνω συχνά στο μέλλον. Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από kessy, 6-10-10  
    μου δωσατε ιδεα!!θα τα ψησω στις θηκες για μαφινς και απο πανω θα πασπαλισω αχνη...τα παιδια θα ξετρελλαθουν!!!οτι πρεπει για το σχολειο!!μπραβο..
    #
    Σχόλιο από kessy, 6-10-10  
    ξεχασα να πω οτι προσθεσα 2 κ.σ. κανελλα-που του παει πολυ-,τα εψησα στις θηκες για μαφινς (15΄, έγιναν 12τμχ.) και εγινε και μια φορμα ψωμιου και τα πασπαλισα με αχνη απο πανω!!
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 8-10-10  
    Καταπληκτικά!!! Χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσα 2κ.γ. μπέικιν και λίγο αλάτι. Έβαλα κανελίτσα και λικέρ ρόδι στο χυλό. Επίσης μου πήρε λιγότερο από 1/2 κιλό αλεύρι. Έβαλα περίπου 350 γρ. Μού βγήκαν 18 μηλοπιτάκια. (τα έβαλα σε θήκες muffins).
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 26-10-10  
    ONEIROOOOOO!!!!!! akolouthisa ti syntagi sou, prosthetontas kai ligi kanella.afou psithikan kai itan akomi zesta, evala ligo meli stin epifaneia kai afou krywsan, evala kai axni apo panw ws ekdilwsi laimargias! BRAVOOOOOO!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 19-3-11  
    Χρησιμοποίησα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με άρωμα πορτοκάλι + λίγο μπεικιν, ½ κούπα ζάχαρη αντί για 1. Πρόσθεσα κρυσταλλους μαύρης ζάχαρης και 2κ μέλι! Τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από georgia1, 13-10-11  
    Πολύ καλό! χρησιμοποίησα βιτάμ και λίγη κανέλα κ τα έβαλα σε θήκες για μαφινς κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από nanat, 12-12-11  
    Φτιαχνω την ίδια συνταγή!! Είναι πάρα πολύ νόστιμα!!Μόνο που αντί για 3 αυγά η δική μου λέει 1 αυγό και 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι!Μπορείτε να το δοκιμάσετε όσοι δεν θέλετε τα πολλά αυγά!
    #
    Σχόλιο από Η_μαμά_της_Ζέφυς, 18-11-12  
    τις πρώτες δύο φορές δεν έπαιξαν ιδιαίτερα καλά, μετά όμως!!!!! όποιος τα δοκιμάζει τα ζητάει ξανα και ξανα! Δεν είναι μεν η κ κλασσική αίσθηση της μπισκοτο-μηλοπιτας, αλλά μάλλον μαφφιν μήλου και εξαιρετικά στο είδος τους. Σήμερα έτριψα ΙΟΝ κουβρτουρα γάλακτος και έκανα την προσθήκη μαζί με nutmeg, Ο,τι και να πω,,,,,,,
    #
    Σχόλιο από mariaki87, 15-11-13  
    Πράγματι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!! Έβαλα κι εγώ στο μείγμα καρύδια και κανέλα,ταιριάζουν πολύ!!
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 19-11-13  
    Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Πρόσθεσα κανέλα, κονιάκ & baking powder (2 κουταλάκια για τη δόση που αναφέρεις) και χρησιμοποίησα λάδι (3/4 ποτηριού). Το αλεύρι φαινόταν πολύ στην αρχή αλλά τελικά το σήκωνε (ίσως τα μήλα να έβγαζαν ζουμί στο ψήσιμο). Έκανα διπλή δόση και βγήκαν 36 στρουμπουλά muffins!! Ευχαριστώ πολύ! Θα την κάνω συχνά!...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της gogoulini
    μαρμελάδες-γλυκά του κουταλιού-μικρά γλυκά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της ladyhalke
    ΣΥΝΤΑΓΕΣ
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa