κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια όνειρο
Ε.Κ
Ε.Κ @cook_8450316
Αθήνα

Μια εύκολη νόστιμη και γρήγορη συνταγή για όσους λατρεύουν τα μηλοπιτάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο τάψι. Αν θέλετε αντί να πασπαλίσετε με την άχνη να βάλετε μέλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
  1. 1 κούπα ζάχαρη
  2. 1 βανίλια
  3. 200 γρ μαργαρίνη
  4. 1/2 κίλου αλεύρι που φουσκώνει
  5. 4 μήλα
  6. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώστε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Κατεβάστε απο την φωτία κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

  2. 2

    Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο.

  3. 3

    Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χύλος.

  4. 4

    Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα με το χύμο λεμονιού και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα του χυλού.

  5. 5

    Στρώστε το τάψι με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε επάνω κουταλιές απο το μείγμα με απόσταση 3εκ.

  6. 6

    Ψήστε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

  7. 7

    Σερβίρετε τα κρύα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (153)

sonrisa
sonrisa @cook_8450382
Πειράζει αν δε λιώσω το βούτυρο, αλλά το αφήσω σε θερμοκρασία δωματίου? Φαντάζομαι γίνεται και κανονική μηλόπιτα αν δε θέλουμε ατομικά μηλοπιτάκια,έτσι? Γίνεται αφράτη? Λίγη κανελίτσα μέσα δε θα ταίριαζε πολύ?

Από

Ε.Κ
Ε.Κ @cook_8450316
στις
Αθήνα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα