κύρια φωτογραφία συνταγής Μηλοπιτάκια
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα και αφού έχει κρυώσει λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
Περίπου 10 τρίγωνα
  1. 200 γραμ. μήλα κόκκινα κομμένα σε κύβους
  2. 30 γραμμ. νερό
  3. 30 γραμμ. ζάχαρη
  4. λίγη κανέλα σκόνη
  5. περίπου 10 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
  6. Για το Σιρόπι
  7. 2 νερό
  8. 1 1/2 ζάχαρη
  9. 1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα μήλα, το νερό, την ζάχαρη και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να εξατμιστεί όλο το νερό.

  2. 2

    Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

  3. 3

    Έπειτα βάζουμε λίγη γέμιση σ'ένα τετράγωνο σφολιατάκι και το κλείνουμε έτσι ώστε να γίνει τρίγωνο και το χαράζουμε από πάνω.

  4. 4

    Τα ψήνουμε στον φούρνο τόσο όσο χρειάζεται να ψηθεί η σφολιάτα και όταν τα βγάλουμε τα σιροπιάζουμε.

  5. 5

    Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται για να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά