Μίνι focaccia με αρωματικά βότανα
Μία υπέροχη αρωματική focaccia που τρώγετε και σκέτη .
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι νόστιμα και πολύ αρωματικά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη μαγιά180 γραμμάρια χλιαρό γάλα και διαλύουμε τη μαγιά σε αυτό.Προσθέτουμε το μέλι, τα 160 γραμμάρια αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει και να φουσκαλιάσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, μακριά από κρύα ρεύματα αέρα.Αφού φουσκώσει η μαγιά μας πρόσθετουμε το υπόλοιπο χλιαρό γάλα (100 γρ) και μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο.Προσθέτουμε αυγό, αλάτι, ζάχαρη και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε.Προσθέτουμε το λάδι και τα βότανα και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη,μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μαςΑφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 60 λεπτά.
-
2
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσες μπάλες των 150 γρ.
-
3
Και τεντώνουμε κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα μίνι focaccia περίπου το πάχος ενός δακτύλου όχι με κύλινδρο, αλλά απλώνεται με το χέρι μας έυκολα, και βάλτε τα σε λαδωμένο ταψί ή με λαδόκολλα στρωμένο ταψί και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 40 λεπτά.Αφού περάσουν τα 40 λεπτά κάνουμε μικρά λακκάκια με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε με ένα μπολάκι τα υλικά της άλμης και αλείφουμε με αυτή την άλμη,ρίχνουμε πάνω στα μίνι focaccia λίγο χοντρό αλάτι και λίγο ξερό δεντρολίβανο.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 ° βαθμούς για 15 λεπτάΑφού ψηθούν, αφαιρέστε από το φούρνο και βάλτε τα σε σχάρα και φάτε τα..είναι νοστιμότατα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)